ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 18 kesäkuu 2008 17:43

RoPS ei aliarvioi Warkautta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kohtaa torstaina Suomen cupin 6. kierroksen ottelussa yllätysvalmiin Warkauden Jalkapalloklubin. Savolaisten vierailu otetaan RoPS-leirissä tosissaan, vaikka vastassa on Kakkosen porukka. RoPS on selvittänyt cupissa vaivatta edelliset alasarjan vastustajat IK Myranin 6-1 ja Seinäjoen SJK:n 5-0, mutta nyt vastassa on jo aavistuksen kovempi porukka.

- Kovin tarkkoja tietoja ei ole Warkauden pelaajista, mutta se tiedetään, että vastassa on nuorekas ja hyvällä taisteluasenteella pelaava joukkue. Nuorilla pelaajilla riittää varmasti juoksuvoimaa ja altavastaajina heidän on helppo hakea kunnon yllätystä, RoPSin joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi tuumii.

Suurin osa Warkauden pelaajista on 80-luvun loppupuolella (-85-88) syntyneitä. Pelaajalistalta löytyy vain kaksi 70-luvulla syntynyttä, maalivahti Juha Ovaskainen, 30, ja hyökkääjä Sami Kinnunen, 32. Warkauden valmentajakaksikkona toimii Samu Penttinen ja Veli-Matti Mensonen.

Warkaus on pelannut mainion alkukauden Kakkosen A-lohkossa. Joukkue on sarjataulukossa toisena ja edellisellä cupin kierroksella joukkue pudotti Ykkösessä pelaavan Jyväskylän JJK:n 2-1. Viime kesänä JJK pudotti cupissa kaksi liigajoukkuetta, mutta tällä kaudella tie nousi pystyyn Warkaus JK:n kotikentällä.

- Jos joukkue voittaa Ykkösen kärkeä tavoittelevan Jyväskylän, niin mikään huono porukka ei ole vastassa. Kyllä me suhtaudumme cupin otteluun tosissaan ja kunnioitamme vastustajaa, Turpeenniemi sanoo.

RoPS ei saa aivan parasta miehistöään jalkeille cupin otteluun. Loukkaantuneiden Daniel Bauerin ja Nchimunya Mweetwan lisäksi sivussa ovat Zeddy Saileti ja Titi Essomba.

- Saileti on käymässä Sambiassa ja Essomba on Kamerunin olympiajoukkueen mukana harjoitusleirillä Ranskassa. Molemmat ovat kuitenkin mukana juhannuksen jälkeen, kun liiga jatkuu Lahti-ottelulla, Turpeenniemi selvittää.

Mweetwan polvi on operoitu tähystysleikkauksella ja Turpeenniemen mukaan "Metu" voi aloittaa harjoittelun ehkä jo juhannuksen jälkeisellä viikolla. Pelikuntoon toipuminen vie kuitenkin vielä viikon tai pari. Daniel Bauerin odotetaan palaavan joukkueen harjoitusrinkiin heti juhannuksen jälkeen.

Edellisessä cupin pelissä valmennusjohto antoi peliaikaa nuoremmille pelaajille ja aloituksessa olivat mm. Juuso Majava ja Mika-Matti Maisonvaara. Turpeenniemi ei lähde ennakoimaan avausmiehistöä, mutta todennäköisesti nuorisokaarti saa vastuuta myös Warkaus-otteluun.

RoPSin ja Warkaus JK:n cupin ottelu alkaa torstaina Keskuskentällä klo 18.30.

© 2008 RoPS

Luettu 903 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309