lauantai, 07 kesäkuu 2008 14:12

Essomba pohjusti, oman kylän pojat maalasivat

Rovaniemen Palloseura meni vaivatta jatkoon jalkapallon Suomen cupissa, kun se kävi lähettämässä laulukuoroon kakkosessa pelaavan Seinäjoen Jalkapallokerhon numeroin 0-5 (0-3).

Mielin määrin tilanteita hallinnut vierasjoukkue ratkaisi pelin käytännössä parissakymmenessä minuutissa, minkä jälkeen taululla komeilivat jo kolmen maalin johtolukemat.

Poikkeuksellisesti rovaniemeläisten maaleista vastasivat oman kylän pojat.

Juha Majava teki ensimmäisen, velipoika Juuso toisen ja Mika-Matti Maisonvaara kolmannen maalin.

Avausjakson eittämätön hahmo oli kuitenkin kamerunilainen hyökkääjä Titi Essomba, joka pohjusti syötöillään jakson kaikki osumat.

Kun maalitilanteet rakentuivat joka kerta oikean laidan kautta, ei kotijoukkueen puolustuksen vasemman laidan tiiviyttä voi kehua.

Edeipokin osui

Toisella jaksolla seinäjokisten vetäytyessä entistä lähemmäksi omaa maaliaan peli puuroutui ja lisäosumia saatiin odotella viimeiselle vartille.

Ensin sambialainen Chanda Mwaba iski neljännen maalin. Päätösosumasta vastasi nivusvammastaan tervehtynyt Philip Edeipo.

Vierasjoukkueen johto oli yhtä hymyä juoheasti sujuneen pelin jälkeen.

- Pelaajilla oli koko ajan positiivinen fiilinki. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista liigapeleihin, suunnitteli joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi, jonka mielestä tässä pelissä ei ollut järkevää röyheltää yhtään enempää.

RoPS:lta puuttui vammojen vuoksi Chilese Chibwe, Daniel Bauer ja Nchimunya Mweetwa. Aleksadr Kulik ja Antti Peura olivat matkoilla.

Niinpä RoPS:lla oli mukana kolme B-ikäistä nuorta, joista tällä kertaa tulikasteensa sai Jerry Björkberg. Hän tuli Zeddy Sailetin paikalle pelin 79. minuutilla.

RoPS:n kokoonpano:

Rönkkö - Turpeeniemi, Kunda, Nurmela, Uimaniemi - Juuso Majava, Mwaba, Juha Majava, Maisonvaara (79. Edeipo) - Saileti (79.Björkberg), Essomba.

Janne Turunen
© 2008 Lapin Kansa

Maalivideo

Suomen cup

RoPS eteni Seinäjoella Suomen cupin kuudennelle kierrokselle.
Mukana on vielä 32 joukkuetta.

Kuudennen kierroksen otteluparit arvotaan 12. kesäkuuta. Koska ottelupareja ei enää muodosteta sarjatason mukaan, RoPS:lla on mahdollisuus saada peli kotikentälleen.

Kuudes kierros pelataan ennen juhannusta, seitsemäs kierros heinäkuussa, kahdeksas elokuussa, välierät lokakuussa ja finaali 1. marraskuuta.