tiistai, 27 touko 2008 11:05

RoPS:lta ei lahjaa Kiistalalle

RoPSin puolustaja Antti Uimaniemi yrittää roikkua Hakan hyökkääjän Toni Lehtisen kyydissä Tehtaan kentälllä. Keskellä Chayne Fowler, vasemmalla RoPSin maalin tehnyt Juha Majava. RoPSin puolustaja Antti Uimaniemi yrittää roikkua Hakan hyökkääjän Toni Lehtisen kyydissä Tehtaan kentälllä. Keskellä Chayne Fowler, vasemmalla RoPSin maalin tehnyt Juha Majava.

Rovaniemen Palloseuran henkilöitymä Jouko Kiistala ei saanut 60-vuotisjuhliinsa Kreikkaan enää ylimääräistä lahjaa edustusjoukkueelta.

RoPS jäi jalkapalloliigan EM-kisatauon alkaessa FC Hakan jalkoihin häviten Valkeakoskella maalein 1-3 (1-2).

Kotijoukkueen esityksiä voidaan pitää erikoisina, sillä kaksi peräkkäistappiota maalein 0-10 on nyt tullut kuitatuksi kahdella voitolla yhteislukemin 7-1.

- Meillä ei ollut mitään mahdollisuuksia. Onhan Hakan oltavakin tällä kaudella meitä parempi. Tänään ei ollut meidän päivämme, mutta 12 pisteeseen tässä vaiheessa kautta on syytä olla aivan tyytyväinen, kuittasi RoPS:n kapteeni Mika Nurmela vähemmän hyvällä tuulella.

- Tätähän voi kutsua voittoputkeksi. Peliimme en kuitenkaan ollut tyytyväinen. Avauspuoliajalla RoPS tukki keskikentän, mutta tauon jälkeen saimme tarpeeksi tilaa, kiteytti Hakan valmentaja Olli Huttunen.

Tänään IK Myran

Voittovireeseen pääsemiseksi RoPS saa nopeasti uuden tilaisuuden, sillä joukkue pelaa paluumatkalla Suomen cupin ottelun IK Myranin vieraana Keski-Pohjanmaalla jo tiistaina.

- Onkin hyvä kysymys, mitä odotan siitä ottelusta, huokaisi RoPS:n valmentaja Valeri Bondarenko.

- Joukkue tuntui väsyneeltä. Teimme asioita askeleen myöhässä. On vain hyväksyttävä, että pysähdymme matkalla pelaamaan myös cupin ottelun.

Kovin monta miestä RoPS:lla ei Alavetelissä lepuutettavaksi ole, ellei valmennusjohto ilmoittaudu kentälle. Valkeakoskella vaihtopelaajia oli vain kolme, joista Nikolai Pavlenko ja Juuso Majava eivät päässeet kentälle.

Jos Pavlenko torjuu Myrania vastaan, voi Rönkkö toki ilmoittautua kärkimieheksi. Tekihän hän maalin viime kaudella Ykkösessäkin.

- Katsotaan siellä, ketkä pelaavat. Pelejä on joka tapauksessa ollut niin hirveästi, että tauko on paikallaan, Rönkkö kuittasi.

Okkonen käänsi kurssia

RoPS:n alamäki alkoi Tehtaan kentällä jo seitsemännellä minuutilla, kun Rönkön jalka petti alta hänen lähtiessä kurottamaan Mikko Innasen alanurkkaan osunutta kaukovetoa.

- Vähän aneemistahan pelaamisemme oli. Sitten vielä Haka sai toisen osuman ohjauksesta maalilta, harmitteli lähietäisyydeltä oululaislähtöisen Jarkko Okkosen 28. minuutin osumaa todistanut Rönkkö.

Okkonen tuntuu olleen vastaus Hakan ongelmiin, sillä hänen paluunsa (rannevamman aiheuttamalta sairauslomalta) jälkeen Hakan maaliero on 7-1.

- No, kyllä pelimme näytti dvd:ltä katsottuna hyvältä silloinkin, kun maaleja meni omiin, Okkonen vähätteli.

- Okkonen on tuonut alakertaamme johtajuutta jo monen vuoden ajan. Kaiken lisäksi hän käy välillä tekemässä jonkun maalinkin, Huttunen myhäili.

Majava laukoi lohtua

Juha Majava toi RoPS:n leiriin pientä toivoa 36. minuutin kavennuksellaan. Majava pääsi lataamaan lähietäisyydeltä vasurillaan Titi Essomban loistavan yhden kosketuksen syötön jälkeen. Maali oli Majavalle liigauran kuudes.

Haka iski pelille sinetin vajaa vartti tauon jälkeen ensimmäisestä kulmapotkustaan, kun Antti Uimaniemen hyvin maaliviivalta puskien pelastama pallo kimposi Majavan vartioinnista irronneesta ja maalia kohti syöksyneestä Pietari Holopaisesta onnekkaasti verkkoon.

Kahden maalin takaa-ajossa RoPS:n pyristely oli epätoivoista Essombankin kadottua kuvasta. Zeddy Saileti jäi kärjessä työttömäksi. Harvat kavennuspaikat loi Chileshe Chibwe yksin.

Laitapakit Uimaniemi ja Janne Turpeenniemi olivat suurissa vaikeuksissa läpi ottelun.

Kulik pelikieltoon

Aleksandr Kulikille ottelu otti koville. Hän paineli pukuhuoneeseen muista pelaajista poiketen ennen palkintojenjakoa. Liekö syynä varoitustilin täyttyminen. Hän tosin pääsee kuittaamaan pelikieltonsa jo tänään cupin ottelussa.

- Jo lähtökohtamme olivat heikot, koska meillä oli vain yksi hyökkääjä, viittasi Bondarenko joukkueen maalitykin Nchimunya Mweetwan polvivammaan edelliskierroksella.

RoPS taisi saada Valkeakoskella muutaman uuden ystävän. Katsomo oli täyttynyt ilmaislipuilla koululaisista, joista ainakin alaluokkalaiset tuntuivat huomanneen rovaniemeläisten vaihdon, kun Peura korvasi Majavan. Poroa jäätiin odottelemaan.