perjantai, 23 touko 2008 11:26

Titistä torstain sankari

Loistavia otteita oikealla laidalla koko alkukauden esittänyt Titi Essomba iski nyt voittomaalin RoPSille. Maalin juhlintaan pyrkimässä myös Chileshe Chibwe. Loistavia otteita oikealla laidalla koko alkukauden esittänyt Titi Essomba iski nyt voittomaalin RoPSille. Maalin juhlintaan pyrkimässä myös Chileshe Chibwe.

Rovaniemen Palloseuran onneksi jalkapallon Veikkausliigan pisteet ratkaistaan kentällä - ei paperilla. Kauden budjettivertailussa RoPSilla ei olisi pitänyt olla mitään jakoa Turun Palloseuraa vastaan, mutta niin vain isännät tyrmäsivät torstai-iltana keskuskentällä myös Tepsin Titi Essomban toisen jakson osumalla 1-0 (0-0).

TPS:n kauden menobudjetti, 2,3 miljoonaa euroa on kolminkertainen RoPSin raameihin verrattuna. Tuota eroa ei kentällä kuitenkaan huomannut. Päinvastoin, RoPS vei ja TPS vikisi.

Etenkin ensimmäinen jakso oli RoPSilta kauden väkevintä peliä kotikentällä. Vyörytys oli lähes totaalista, sillä isännät voittivat mm. kulmapotkutilaston 8-0. Lähimpänä maalintekoa oli Mika Nurmela, joka vapaapotku 20 metristä jysähti TPS-maalin ylärimaan.

- Olimme ensimmäisen jakson kuin narun päässä. Onneksi pystyimme pitämään nollan, tuumi TPS:n parhaimmistoon kuulunut Kasper Hämäläinen.

Mweetwa nilkutti

Vyörytyksestä huolimatta isännät saavat olla tyytyväisiä ettei tauolle menty turkulaisjohdossa. Ranskalaishyökkääjä Armand One järjesti Antti Hakalan tekopaikkaan, mutta tämä laukoi pallon tolppaan.

RoPSin peli sekosi aavistuksen ennen puoliaikaa, kun joukkueen paras maalintekijä Ncihimunya Mweetwa nilkutti polvivaivaisen kentän reunalle. Näytti selvältä ettei mies enää palaa otteluun, mutta sambialainen tuli yllättäen takaisin polvi teipattuna. Liikkuminen oli vaivalloista, mutta valmennusjohto ei ottanut Mweetwaa kentältä ennenkuin RoPS teki voittomaalinsa. Sambialaisen tilalle tuli 80. minuutilla liigan tämän hetken nuorin pelaaja, 17-vuotias Mika-Matti Maisonvaara.

- Suunnittelimme jo vaihtoa, mutta Mweetwa ilmoitti jatkavansa kentällä. En tiedä kuinka paha vamma on, mutta luotan että hän pystyy pelaamaan ensi viikolla, arvioi RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko.

Voitto oli virolaisvalmentajalle mannaa. RoPS on kaatanut kauden alkajaiseksi jo useita Suomen liigan ns. suuria seuroja ja porskuttaa sarjassa viidentenä.

- Tämä oli hieno tulos ja olen erittäin ylpeä pelaajistani. Avausjakso oli meiltä hyvätasoinen. Toisella jaksolla olimme hieman väsyneitä, myönsi Bondarenko.

TPS saikin otetta jälkimmäisen 45 minuutin aikana, mutta RoPSin puolustus piti Vladimir Kulikin ja maalivahti Kalle Rönkön johdolla tehot nollissa.

RoPSin nuori puolustaja Janne Turpeenniemi marssi kentältä pää pystyssä. TPS:n valmentajilla Martti Kuuselalla (oik.) ja John Allenillea riitti puolestaan mietittävää.

"Yksi aukko ja maali"

TPS:n valmentajaa Martti Kuuselaa harmitti ottelun jälkeen, että joukkue jahtasi tasoitusta hieman kurittomasti. Tällä Kuusela tarkoitti RoPSin voittomaalia, jonka Janne Turpeenniemi pohjusti hienolla pallonriistolla. Turpeenniemi lähetti Titi Essomban laidaltaan karkuun ja taitava kamerunilainen teki avausmaalinsa 79. minuutin kohdalla.

- RoPS on erittäin hyvä ja pelaava joukkue, joka rankaisi meitä juuri sellaisella vastaiskulla, jota yritimme välttää. Yksi aukko tuli ja siitä maali. Siihen asti olimme hyvin mukana, näki Kuusela.

Tunnelmia Rovaniemen keskuskentällä Kuusela arvioi hieman haikeiksi. Tappio tietysti harmitti poikavuosien kotiareenalla.

- Paremmin minut silti otettiin vastaan kuin 1990-luvun alussa, jolloin katsomosta lensi pulloja, Kuusela naurahti.

Jos on turkulaisille ollut loukkaantumishuolia, niin kapeaksi ja keveäksi on käynyt myös RoPSin vaihtopenkki.

Bondarenko pyörittelikin päätään, kun kysyttiin minkä kokoisen miehistön hän saa mukaansa maanantaiksi Valkeakoskelle ja tiistaiksi cupin otteluun Alaveteliin.

- Toivon, että ne ottelu olisivat jo ohi ja pystyisimme hieman palauttelemaan joukkoja. Odotan todella EM-kisataukoa, Bondarenko totesi.