maanantai, 19 touko 2008 11:13

RoPS juhli Mweetwan maalilla

Anders Överströmin akrobatia ei MIFK:n maalilla riittänyt estämään RoPSin Nchimunya Mweetwan(kesk.) ja kumppaneiden rynnistystä 3-1-voittoon. Anders Överströmin akrobatia ei MIFK:n maalilla riittänyt estämään RoPSin Nchimunya Mweetwan(kesk.) ja kumppaneiden rynnistystä 3-1-voittoon.

RoPS juhli eilen kauden toista voittoaan jalkapalloliigassa. Maarianhaminan IFK joutui poistumaan Rovaniemen keskuskentältä kotimatkalle 3-1 (0-1)-tappio niskassaan.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun hieman vajaamiehisinä.

MIFK:n ykkösmaalivahti Willis Ochieng oli pelikiellossa ja maalia vartioi vain yhdessä liigaottelussa aiemmin torjunut Anders Överström.

RoPSilta olivat puolestaan sivussa Jaro-ottelussa nivusensa loukannut Zeddy Saileti ja huulensa halkaissut Stephen Kunda.

Molempien pitäisi olla pelikunnossa seuraavassa ottelussa torstaina.

Kotijoukkue aloitti ottelun hyvin. Syöttömylly toimi, mutta kovin vaarallisia tilanteita RoPS ei pystynyt MIFK:n maalille luomaan.

Ote siirtyi terävän alun jälkeen vierailijoille ja 14 minuutin pelin jälkeen Kalle Rönkkö joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa.

Andreas Friman löysi hyvällä keskityksellä Wilhelm Ingvesin, joka puski MIFK:n 0-1-johtoon.

Chibwe piristi peliä

Toisen puoliajan alussa laidallaan ottelun alun todella heikosti pelannut Juha Majava pystyi haastamaan MIFK:n puolustuksen. Andreas Friman sai keltaisen kortin ja RoPS vapaapotkun rangaistusalueen rajalta.

Keskikentällä raatanut Mika Nurmela antoi vaparin kierteisenä takatolpalle. Antti Peura hipaisi palloa ja sai nimiinsä RoPS:n 1-1-tasoitusmaalin ottelun 50. minuutilla.

RoPS jatkoi hyvää otettaan. Juha Majava vaihdettiin Chilshe Chibween, joka pelasi erittäin pirteästi laidassa.

Mika-Matti Maisonvaara tuli puolestaan Antti Peuran tilalle. Nuoren Maisonvaaran syötöt menivät hyvällä prosentilla omille, vaikka peliote oli vielä varovainen.

Chibwe karkasi laidalla ja teki hienon esityön Nchimunya Mweetwan kauden kolmanteen maaliin. RoPS siirtyi Mweetwan maalilla riemukkaaseen 2-1-johtoon, kun ottelua oli pelattu 78 minuuttia.

Ottelun lisäajalla Mweetwa tarjoili hyvän paikan keskelle Chanda Mwaballe, joka tälläsi pallon yläkulmaan RoPSin 3-1-voittolukemiksi.

MIFK ei juuri pystynyt kontrolloituihin hyökkäyksiin toisella puoliajalla. Vierailijoiden valmentajalla Pekka Lyyskillä ei ollut juuri kommentoitavaa ottelun jälkeen.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä, mutta toisella jaksolla emme yksinkertaisesti jaksaneet juosta niin paljon kuin olisi pitänyt.

- RoPS oli parempi.

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko oli yhtä hymyä.

- Olen erittäin tyytyväinen. Todella hyvä peli ja tulos. Tämä voitto oli meille erittäin tärkeä.

- Sanoin pojille tauolla, että maaleja on pyrittävä tekemään kaikista mahdollisista paikoista.

Ensimmäisen kotiottelunsa pelannut Irakklii Tsykoliia palkittiin RoPSin parhaana. Yksinkertaisesti puolustanut kaksikko Tsykoliia ja Aleksandr Kulik suoriutui tehtävästään hyvin Stephen Kundan puututtua puolustuksesta.