maanantai, 12 touko 2008 11:23

Tasatulos kelpasi kaikille

RoPSin Zeddy Saileti onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta muut tilanteet hoiti MyPan maalivahti Janne Korhonen tai Sampsa Timoskan johtama puolustuslinja. RoPSin Zeddy Saileti onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta muut tilanteet hoiti MyPan maalivahti Janne Korhonen tai Sampsa Timoskan johtama puolustuslinja.

Rovaniemen Palloseuran pelaavan ikonin, 39-vuotiaan Zeddy Sailetin uran 60:s liigamaali ei tuottanut aivan koko pottia Veikkausliigan kohtaamisessa Myllykosken Palloa vastaan sunnuntai-iltana keskuskentällä. Vierailija kuittasi nopeasti takaiskun ja vei pisteen mennessään 1-1 (1-1) tasapelillä.

Lopputuloksen oikeudellisuudesta oltiin harvinaisen yksimielisiä.

- Aika oikeutettu tulos. Lopun painostimme niin kuin kotijoukkueen pitääkin, mutta se oli lopulta näennäistä, myönsi RoPSin kapteeni Mika Nurmela.

- Olen tyytyväinen pisteeseen. Ehkä olisimme ansainneet enemmänkin, pohti RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko.

- Piste tyydyttää. Tämä oli oikeudenmukainen tulos, näki MyPa:n valmentaja Janne Hyppönen.

RoPS ei enää yllätä

Vajaat 1700 katsojaa näkivät varsin fyysisen taiston, johon tuomarin tarvitsi kuitenkin puuttua erittäin vähän. RoPS pelaa edelleen energisesti ja otti jo kolmannessa pelissä peräkkäin liigapisteitä.

- Se on selvä, että emme pääse enää yllättämään ketään. Viesti meidän esityksistä on kantautunut joka suunnalle, totesi kapteeni Nurmela.

RoPSin esitys noteerattiin myös MyPa:n leirissä.

- En ole nähnyt näin hyvää RoPSia vuosiin. Titi Essomba oli erittäin kova, samoin keskikentän tukkineet Mika Nurmela ja Daniel Bauer. Hävisimme tässä pelissä RoPSille juuri keskikentällä. Ratkaisusyötöt jäivät sinne, summasi Janne Hyppyönen.

Tässä juhlitaan 39-vuotiaan Zeddy Sailetin uran 60. liigamaalia. Kaulailemassa Daniel Bauer, vasemmalla Chileshe Chibwe.

Neemelossa pitämistä

RoPSin puolustusta hämmensi eniten MyPa:n vahva virolaishyökkääjä Tarmo Neemelo, joka saatiin pihteihin vasta 2. jaksolla. Avauspuoliskalla Neemelo ehti olla jo hyvässä tekopaikassa ja tehdä yhden paitsiomaalin, ennekuin tärppäsi. Saku Puhakaisen veto kimposi tolpasta Neemelon ulottuville ja tämä viimeisteli 1-1 -maalin juuri kun pelikello näytti 45 minuuttia.

RoPS ehti johtoon viisi minuuttia aiemmin. Antti Uimaniemen keskitys löysi takatolpalta Zeddy Sailetin, joka veti pallon suoraan ylänurkkaan. Sailetilla oli jo aiemmin tuhannen euron paikka, mutta MyPa-vahti Janne Korhonen torjui varman maalin.

Korhosen käsiin jäi myös RoPSin 2. jakson paras paikka, kun Saileti pelasi Nchimunya Mweetwan läpiajoon.

Hyvin pelasi myös RoPSin maalivahti Kalle Rönkkö torjumalla 2. jaksolla Ilari Äijälän tulisen laukauksen. Rönkön hanskoja hipoi myös Tuomas Kuparin veto, joka pomppi tolpan kautta ohi.

Hyvin pelanneen Äijälän vaihto 2. jakson alkuvaiheessa ihmetytti.

- Se oli puhtaasti puolustuspoliittinen ratkaisu, kun yleensä onnistunut Heikki Pulkkinen oli vaikeuksissa Essomban ja vahvasti nousseen Janne Turpeenniemen kanssa, perusteli Hyppönen.

Nopeajalkainen Turpeenniemi pelasikin erittäin hyvällä itseluottamuksella ja on jo täysiverinen liigapeluri.

RoPSin toisen jakson hyvä vyörytys toppasi MyPan vahvaan puolustuslinjaan. Sieltä ei palloja kotijoukkueen hyökkääjien ulottuville juuri herunut. Ainoan kunnon kaukolaukauksen esitteli Daniel Bauer, mutta pallo jysähti maalirautoihin tolpan väärällä puolella.

Kentän kuntoa epäiltiin ennakkoon lumi- ja vesisateen jäljiltä, mutta alusta kesti hyvin. - Kenttä oli odotuksiin nähden ihan ok, totesi MyPan Saku Puhakainen.

RoPSin pelit jatkuvat jo torstaina Pietarsaaressa Jaron vieraana. Ensi sunnuntaina Rovaniemellä nähdään IFK Marienhamn.

RoPS-MyPa

Lopputulos: 1-1 (1-1)

Maalit: 41. Zeddy Saileti (Antti Uimaniemi) 1-0, 45. Tarmo Neemelo (Saku Puhakainen) 1-1.

Erotuomari: Tony Asumaa.

Yleisöä: 1 672.

Kokoonpanot:

RoPS: Kalle Rönkkö, Stephen Kunda, Antti Uimaniemi, Aleksandr Kulik, Daniel Bauer, Titi Essomba, Nchimunya Mweetwa, Mika Nurmela, Janne Turpeenniemi, Zeddy Saileti, Chileshe Chibwe (78. Chanda Mwaba).

MyPa: Janne Korhonen, Heikki Pulkkinen, Sampsa Timoska, Toni Huttunen, Hugo Miranda, Nebi Mustafi, Tuomas Kuparinen, Eetu Muinonen (90. Jarno Tuunainen), Saku Puhakainen (73. Niki Helenius), Tarmo Neemelo, Ilari Äijälä (53. Adrian Webster).