ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 05 touko 2008 11:13

Mweetwan voltit pyörivät jo

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Nämä voltit nähtiin jo viime kaudella eikä RoPSin sambialaiskärki Nchimunyt Mweetwa ole muuttanut tapojaan liigassakaan. Hän teki kotijoukkueen molemmat maalit vielä ruskehtavalla keskuskentällä. Nämä voltit nähtiin jo viime kaudella eikä RoPSin sambialaiskärki Nchimunyt Mweetwa ole muuttanut tapojaan liigassakaan. Hän teki kotijoukkueen molemmat maalit vielä ruskehtavalla keskuskentällä.

Rovaniemen Palloseura karisteli napapiirin liiga-avauksessa monta apinaa selästään. Liigan häntäpään taistoihin tuomittu joukkue selätti hallitsevan liigamestarin Tampere Unitedin 2-1 (0-0) ja näytti pelaamisellaan kuuluvan ihan muualle kuin sarjan heittopusseihin.

Joukkueen juhlittu sankari oli viimeisen 10 minuutin aikana kaksi maalia survonut sambialaiskärki Ncimunya Mweetwa. Hän oli jo viime kaudella Ykkösen parhaita maalipyssyjä eikä tahti näytä muuttuvan liigassa. Viime marraskuun nousuhuminoissa Mweetwa lupasi tehdä liigassa 20 maalia ja nämä puheet eivät olleet pelkkää huulenheittoa.

- Se on tavoitteeni edelleen, Mweetwa naurahti pelin jälkeen.

Nurmela järjesteli

Mweetwan maalitilanteet lähtivät Mika Nurmelan jalasta. RoPSin tasoitus syntyi Nurmela kulmapotkusta, jonka Daniel Bauer siirsi Mweetwan ulottuville. Voittomaalin Mweetwa viimeisteli Nurmela upeasta läpisyötöstä, kun erotuomarin yliaikaa oli pelattu jo pari minuuttia. Sambialainen survoi pallon ohi Mikko Kavenin.

- Todella hyvä syöttö Mikalta, kehasi sankari joukkueen kapteenia.

Mweetwalla oli paikat maalintekoon jo viikko sitten, mutta mies "säästi" herkkupalat kotiyleisölle.

- Ainoa ero Ykkösen ja liigan välillä on pelitavassa. Ykkösessä peli oli fyysisempää, nyt taitavampaa ja taktisempaa.

Pelitilanteiden vastaisesti TamU siirtyi johtoon paitsiolta haiskahtaneesta tilanteesta 73. minuutilla. Tamperelaiset puhkaisivat isäntien puolustuslinjan kolmen miehen voimin. Jari Niemi pääsi nokitusten Kalle Rönkön kanssa, mutta syöttikin Danielin iskemään pallon tyhjiin.

Niemi oli lähimpänä onnistumista avausjaksolla, mutta veto osui tolppaan.

"RoPS ansaitsi voittonsa"

Pelin viimeinen vartti oli RoPSin vyörytystä, jossa TamU-toppari Henri Myntti torjui varman maalin Nurmelan vedosta ja Kaven pelasti kaksi Mweetwan paikkaa.

- RoPS pelasi hyvin ja ansaitsi voittonsa. Se jäi minua ihmetyttämään, miksi oma joukkue joutui tuollaiseen paniikkiin johtomaalin jälkeen, hämmästeli TamU:n luotsi Ari Hjelm.

Hjelm ei yrittänyt selitellä tappiota pitkällä sairaslistalla tai edes kevätterässä olleella keskuskentän nurmella.

- Meitä nyt vaan koetellaan. Tästä pelistä käteen jäi vain kauden avausmaali. Tällaisia pelejä on luvassa lisää, sillä mestari ei ole koskaan tervetullut mihinkään vieraskentälle.

- Se on fakta, että jos joukkueesta on sivussa kuusi aloituskokoonpanon miestä, se tuntuu varmasti. Ryhmitys on hajalla. Tänään meillä oli paljon alisuorittajia, Hjelm totesi.

Bondarenko ylpeänä

RoPSin virolaisvalmentaja Valeri Bondarenko näki joukkueen jatkaneen siitä, mihin viikko sitten Turussa jäätiin. Vaikka Interiä vastaan tulikin tappio, peli sujui.

- Olen erittäin ylpeä pelaajista. Tämä oli hieno peli ja voitto. Joukkue todella ansaitsi voiton, siksi paljon tilanteita pystyimme tekemään.

Bondarenkon mukaan joukkueen itseluottamukselle mestarin kaato teki hyvää. Potkua tarvitaankin, sillä käynnissä on kolmen liigapelin viikko.

- Jatkoimme oman pelitapamme kehittämistä: joukkue pelaa hyvin organisoidusti ja riittävän aggressiivisesti. Hienoa oli, että kotiyleisölle pystyttiin tarjoamaan voitto jo nyt.

Klikkaa!RoPSin hahmot Mweetwan ohella olivat oikealla laidalla tamperelaisia hassuttanut Titi Essomba, julmetun työmäärän tehnyt Mika Nurmela sekä varmasti pelannut puolustuslinja. Pari kertaa TamU pystyi pelaamaan pallon puolustuksen selustaan, mutta tilanteet selvitettiin. TamU:n pelin sielu oli keskikentän Antti Pohja, jonka kautta lähes jokainen vierailijan tilanne lähti.

RoPSin kausi jatkuu torstaina FC Hongan vieraana Espoossa. Sunnuntain toisessa kotiottelussa vastaan tulee Myllykosken Pallo.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 565 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309