ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 02 touko 2008 15:52

Sisuuntunut TamU Napapiirin kotiavaukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Edeipo on sivussa toukokuun. Edeipo on sivussa toukokuun.

Rovaniemen liiga-avauksessa kohtaa kaksi avauskierroksen peleistä sisuuntunutta joukkuetta. Liiganousija RoPS saa vieraakseen mestari Tampere Unitedin, jonka kotiavaus viikko sitten päättyi hieman yllättäen maalittomaan tasapeliin Jaroa vastaan. RoPS oli pelillisesti niskan päällä pitkät pätkät Turussa Interiä vastaan, mutta sortui viimeisen kymmenminuuttisen aikana parin alkeellisen virheen kautta 1-3 -tappioon.

- Se tappio jurnutti pelaajia pitkään. Meillä ei ollut pelissä mitään hätää ja sitten kävi niin kuin kävi. Se oppi pelaajille tuli kantapään kautta, että liigassa ei ole varaa tuhlata maalipaikkoja niin kuin Turussa. Hyviä maalipaikkoja ei tule eteen samaan tahtiin kuin viime kesänä Ykkösessä, se lienee viimeistään nyt pelaajille täysin selvää, sanoo valmentaja Matti Helin.

- Meiltä jäi se toinen maali tekemättä. Paikkoja siihen oli, mutta sihti oli hieman kateissa. Sitten lopussa kävi niin kuin tällaisissa otteluissa on käynyt monta kertaa aiemminkin. Toinen tulee takaa rinnalle ja ohi, Helin jatkaa ja kiistää tiukasti etelän lehtien virheelliset arviot, että RoPS olisi kadottanut johtoasemansa pelaajien kunnon lopahtamiseen.

- Pari henkilökohtaista pahaa virhettä ja peli oli siinä. Kuntopuolesta se ei ollut kiinni, Helin toteaa kokeneen pelimeiehn silmin.

RoPSin liiga-avauksessa oli paljon hyviä elementtejä ja ne joukkue ottaa tiukasti matkaan kotiavaukseen.

- Sanoin pojille maanantain treenien jälkeen, että teillä on jäljellä 25 ottelua. Jos pelaatte ne samalla asenteella ja sykkeellä kuin Turun avauksessa, niin olette sarjataulukossa kärkipäässä.

Asetelmat sunnuntain Napapiirin liiga-avaukseen ovat Helinin mielestä mielenkiintoiset.

- Tilanne on herkullinen ja enemmän kuin haastava, sillä vastassa on joukkue, joka varmasti haluaa voittaa ottelun. Mestarin viitta tuskin kestää toista perättäistä tuloksellisesti alavireistä peliä. TamU tulee vastaan ärhäkkäänä ja voittomielellä. Meidän nälkäiselle joukkueelle se on vielä kovempi puntari kuin Inter-peli, Helin sanoo.

Kestääkö Keskuskenttä?

Omat mausteensa sunnuntain kamppailuun saattaa tuoda Keskuskentän kunto.

Keskuskentän nurmea ei ole "korkattu" koskaan liiga-avauksessa näin aikaisin, heti vapun jälkeen. Yleensä nurmiavaus on ajoittunut toukokuun puoliväliin. Kenttä vapautui lumipeitteen alta vasta viikko sitten. Vapun tienoon lämpöaalto sulatti kenttää nopeasti ja pelialusta on varmasti pehmeä.

Tiukka ottelutahti - neljä kotipeliä kolmessa viikossa - saattaa olla hyvinkin kohtalokas loppukautta ajatellen. RoPSin ajatuksissa oli siirtää kotiavausta ja antaa kentän kuivua parempaan ja kasvun kannalta otollisempaan kuntoon, mutta liigan olosuhdepäällikkö tyrmäsi ropsilaisten suunnitelmat.

Edeipo pitkälle sairaslomalle

RoPS menetti Turun reissulla pisteiden lisäksi myös yhden miehen sairastuvalle. Inter-pelin lämmittelyssä jalkansa loukannut Philip Edeipo joutuu pitkälle sairaslomalle. Tarkempien tutkimusten jälkeen vamma pitää Edeipon sivussa pahimmassa tapauksessa koko toukokuun.

- Muilta osin joukkue on terve. Pikkukolhuja on muutamalla, mutta ei mitään vakavampaa, Helin sanoo.

Mahdollisia muutoksia avausmiehistöön Helin ei lähtenyt arvioimaan.

- Meillä on harjoitukset perjantaina ja lauantaina ja niiden jälkeen valmentaja Bondarenko valitsee avausmiehistön, Helin sanoo.

© 2008 RoPS

Luettu 538 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309