ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 28 huhtikuu 2008 11:43

RoPS herpaantui loppuhetkillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin sambialaiskärki Nchimunya Mweetwa tuulettaa, kun maanmies Chileshe Chibwen komea veto on uponnut Inter Turun verkkoon avausjaksolla. RoPSin sambialaiskärki Nchimunya Mweetwa tuulettaa, kun maanmies Chileshe Chibwen komea veto on uponnut Inter Turun verkkoon avausjaksolla.

Työvoittoja ei jalkapallossakaan tunneta. Tämän sai Rovaniemen Palloseurakin karvaasti kokea kun varmalta näyttänyt avausvoitto Jalkapalloliigassa valui käsistä Turussa sarja-avauksen viimeisillä minuuteilla. Inter tuli vimmatusti takaa ja voitti kuuden minuutin intervallilla siihen saakka täysin RoPS:n hallussa olleen pelin 3-1 (0-1).

Ensin vikkelä virolainen Ats Purje tasoitti pelin 84. minuutilla. Hetkeä myöhemmin pääosaan nousi Timo Furuholm, joka syötti Mika Ojalan voittomaalin tekoon ja iski itse lisäajalla 3-1 lopputuloksen.

Ottelu jälkeen tunnelmat rovaniemeläisleirissä olivat odotetusti pettyneitä.

- Kaikki varmasti näkivät, että veimme peliä ensimmäiset kahdeksankymmentä minuuttia. Interillä ei ollut paikan paikkaa siihen saakka, meillä viisi. Kentälläkin tuli jo tunne, että tä

tä me emme kertakaikkiaan voi hävitä.

- Sitten Inter sai tasoituksen ja pelimme hajosi. Sanomattakin on selvää, että tämä on valtava pettymys meille, loisto-ottelun keskikentällä pelannut Mika Nurmela summasi.

Aktiivisuus loppui

Päävalmentaja Valeri Bondarenko oli kommenteissaan analyyttisempi. Hän myönsi, että vierasjoukkue hallitsi peliä ensimmäisen jakson mutta että toisen jakson toteutus oli ongelmallinen sovitun taktiikan suhteen.

- Tarkoitus oli varmistella voittoa 0-1 -johtoasemassa, jäädyttää peliä ja iskeä aina tilaisuuden tullen vastaiskuista. Tämä pelisuunnitelma ei kuitenkaan toteutunut loppuun saakka ja kaaduimme henkilökohtaisiin virheisiin, Bondarenko murehti.

RoPS hallitsi Turun ottelua juuri niin kauan kuin se hyökkäsi aktiivisesti.

Hyökkääminen oli klassisen pallopeliviisauden mukaan myös parasta puolustamista, sillä Inter oli kuutenkymmeneenviiteen peliminuuttiin saakka RoPS:n pihdeissä lähes täysin nollattu hyökkäyksiltään.

Nurmela ja Bauer

Klikkaa!Pääarkkitehteinä johtoaseman luomisessa olivat Nurmela ja Daniel Bauer, jotka pelasivat viimeisten minuuttien seikkailuja lukuunottamatta keskikentällä lähes täydellisen ottelun.

Hyökkäyksessä Nchimunya Mweetwalla olisi ollut paikat viedä vierailijat useamman maalin johtoon jo avausjaksolla mutta osumat jäivät vielä tuleville otteluille varastoon.

Mweetwan rinnalla Titi Essomba pelasi liigacupin tapaan Turussa huippuottelun.

Chibwen upea maali

RoPS:n maalin iski Chileshe Chibwe. Inter-puolustuksessa kommunikointi petti ja Chibwe voitti yksi vastaan kaksi -hyökkäystilanteen maalin arvoisesti kun peliä oli pelattu 36 minuuttia. Upea veto takanurkkaan ja Inter-maalivahti Patrick Bantamoi oli hänkin tilanteesta pahasti ulkona.

- Emme voi liikaa jäädä murehtimaan lopputulosta sillä pelaamme toukokuussa seitsemän ottelua Veikkausliigassa ja kaikki vastustajat ovat nousijajoukkueelle kovia haasteita. Isojen analyysien paikka tästä pelistä on myöhemmin, Bondarenko siirsi ajatuksia jo tuleviin peleihin.

Avaustappiosta huolimatta RoPS pelasikin Turussa erinomaista jalkapalloa. Joukkueen pelillinen ilme oli kokenut lähes täydellisen muutoksen sitten liigacupin Turun ottelun.

RoPS prässäsi Interiä kahdeksankymmentä minuuttia tavalla, joka keskittymisen ja pääsarjatason rutiinin noustessa tulee aiheuttamaan vaikeuksia vielä monille Veikkausliigajoukkueille.

- Vaikea sanoa mikä pelissämme oli vialla viimeisiä minuutteja lukuunottamatta. Ehkä me olleet tarpeeksi hereillä ja otimme liikaa paineita avausottelun voittamisesta. Viime vuonna hävisimme tämän kaltaiset tasaiset pelit lähes aina, joten sikäli voin olla joukkueeseeni tyytyväinen.

- RoPS:in pelaajista eritoten Nurmela ja Bauer tekivät pelistämme todella vaikeata eritoten ensimmäisellä jaksolla, se on selvää, Interin hollantilaisvalmentaja Job Dragtsma summasi.

RoPSin kausi jatkuu ensi sunnuntaina ensimmäisellä liigan kotiottelulla kahteen vuoteen. Vastassa on mestari Tampere United.

Jari Nikkola
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 506 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309