ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 25 huhtikuu 2008 11:13

"Turun reissullakaan ei ole kuin voitettavaa"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue esittäytyi torstaina kauppakeskus Revontulessa. Liigajoukkueen edessä seuran tyttöjoukkue D96. Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue esittäytyi torstaina kauppakeskus Revontulessa. Liigajoukkueen edessä seuran tyttöjoukkue D96.

Rovaniemen Palloseurassa ei murehdita sitä, ettei joukkue pääse kertaakaan luonnonnurmelle ennen sunnuntain liiga-avausta Turussa. Kokenut kapteeni Mika Nurmela ei näe asiaa ongelmana.

- On selvästi mielekkäämpää harjoitella kunnon olosuhteissa tekonurmella, kuin yrittää päästä väkisin johonkin toisella alustalle. Hollannissa Heraclesissa pelatessani harjoittelimme ja pelasimme kotiottelut keinonurmella, mutta vieraissa monesti luonnonnurmella, Nurmela kertoi.

Jokainen liigaseura haaveilee hyvästä liigastartista, sillä ensimmäisen kuukauden aikana joukkueet takovat peräti kahdeksan ottelua eli liki kolmanneksen koko kauden urakasta.Kun valtaosa seuroista pelaa vielä samaan rytinään yhden Suomen cupin kierroksen, rasitus kasvaa melkoiseksi.

- Olemme valmiita liigaan siinä kuin muutkin, vakuutti RoPSin kakkosluotsi Matti Helin.

Hänen mukaansa RoPSin vahvuuksia ovat nopeus ja kokemus. - Meillä ei ole Turun reissullakaan kuin voitettavaa.

Bondarenko ammattimies

Virolaisen päävalmentajan Valeri Bondarenkon sisäänajo joukkueeseen viikossa on onnistunut hyvin. Jo 15. kauden RoPSin sinivalkoisessa peliasussa aloittava Zeddy Saileti on vakuuttunut Bondarenkon ammattitaidosta pelkästään harjoitusten perusteella.

- Hän on muuttanut ihan pieniä asioita, mutta pelkästään hyvään suuntaan. Kaikesta näkee, että kyseessä on kokenut valmentaja, Saileti totesi.

Bondarenko kuvaili lähtötilannetta liigaan "ihan normaaliksi", vaikka luotsaakin joukkuetta ensi kertaa liigan avausottelussa.

- Toivottavasti ette kysy kokoonpanosta, sillä siihen en aio nyt vastata, totesi sympaattisen oloinen virolainen seuran tiedotustilaisuudessa.

Bondarenko myönsi, ettei hän tunne vastustajiakaan kuin nimeksi, mutta se tietoisuus kasvaa päivä päivältä.

RoPSin maalivahtitilanteeseen ei torstaina juuri selkoa tullut. Bondarenko totesi joukkueessa olevan kaksi ammattilaista (Kalle Rönkkö ja Nikolai Pavlenko), joista toinen pelaa. Helinin mukaan kyse on tasavahvasta kaksikosta, joista valinta tehdään myös vastustajan mukaan.

Joukkueen terveystilanne on kohtuullisen hyvä. Vain pitkään vaivoja potenut Antti Peura ei ole pelikunnossa. Viime hetken kolhuja poteneet Daniel Bauer ja Titi Essomba lähtevät Turkuun, missä pelaamisesta päätetään.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 571 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309