ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 huhtikuu 2008 11:17

Turbulenssin kera liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin liigajoukkue on paiskonut viime ajat töitä Saarenkylän tekonurmella, missä talvi ei enää haittaa. Kuvassa singahtavat vauhtiin liiganousijan nimekkäin hankinta, kapteeni Mika Nurmela (oik.) ja joukkueen Saksan apua Daniel Bauer. RoPSin liigajoukkue on paiskonut viime ajat töitä Saarenkylän tekonurmella, missä talvi ei enää haittaa. Kuvassa singahtavat vauhtiin liiganousijan nimekkäin hankinta, kapteeni Mika Nurmela (oik.) ja joukkueen Saksan apua Daniel Bauer.

Rovaniemen Palloseura kurvaa 23. jalkapallon pääsarjakaudelle melkoisen turbulenssin saattelemana. Tuskinpa mistään toisesta liigaseurasta on puhuttu talven aikana yhtä paljon. Marraskuun nousuhuminan jälkeen puhetta on riittänyt olosuhteista, liigalisenssistä, rivakasta valmentajakierrätyksestä ja ties mistä.

Luultavasti monessa seurassa oltaisiin tyytyväisiä näin laveaan julkisuuteen, sillä pääsarjapalloiluunkin pätee tuttu fraasi: "kaikki julkisuus on hyvästä". Huolestua pitää siinä vaiheessa kun seurasta ei enää puhuta mitään. RoPSin johdosta on myönnetty, että ihan kaikkea julkisuutta ei olisi kaivattu, sillä olemattomien asioiden vatvominen vei voimia varsinaisesta työstä.

Olosuhdeasiat eivät jätä seuraa rauhaan liigan kynnykselläkään. Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen kävi keskiviikkona katsastamassa vielä talviterässä olevan keskuskentän kunnon ja hylkäsi RoPSin havitteleman avausottelun siirron. RoPS kohtaa liigamestari Tampere Unitedin puolentoista viikon kuluttua 4.5. alkuperäisen ohjelman mukaan.

- Kenttä tuskin vihertää, mutta pelattavaan kuntoon se saadaan, luotti Auvinen kierrettyään Rovaniemen kaupungin ja RoPSin edustajien kanssa jäästä ja lumesta vähitellen vapautuvan peliareenan.

Murheita koko kaudelle

Lähipäivien säät ratkaisevat, minkälaiseen kuntoon kenttä ehtii. RoPSin leirissä keskuskentän runtelu tässä vaiheessa nähdään asiana, jolla voi olla vaikutusta koko kauteen.

- Kun kentällä pelataan neljä ottelua toukokuun aikana, siitä kärsitään pahimmassa tapauksessa koko kesä, näki toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Auvinen yritti lohdutella, että kesäkuussa nurmella on aikaa kasvaa kun liigassa on liki kuukauden tauko. Rovaniemellä taas tiedetään, että kasvukausi napapiirin korkeudella alkaa näkyä ja tuntua vasta juhannuksen lähellä.

 Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen (vas.) ja RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala väänsivät keskiviikon keskuskenttäkatselmuksen yhteydessä, voiko Rovaniemellä aloittaa liigapelit reilun viikon kuluttua.

Sympatiaa tarjolla

RoPSille ei liigan ennakkoveikkailuissa tarjota juuri sympatioita enempää. Nousijaa povataan liigan häntäpään taistoihin lähinnä KooTeePeen, KuPSin ja VPS:n seuraksi. RoPSin virallinen tavoite on sijoittua 10:nneksi 14 joukkueen sarjassa.

- Tuskinpa se mikään suuri uutinen Rovaniemellä on, ettei kukaan ainakaan etelässä odota RoPSilta mitään, sanoo seuran entinen maalivahti, mutta nykyisen turkulaisen FC Interin joukkueenjohtajana toimiva Jani Meriläinen.

Meriläisen sympatiat ovat yhä RoPSin puolella tietyin varauksin.

- Toivon RoPSille menestystä, mutta keskinäiset pelit hoidamme me voitoksi.

Meriläinen on seurannut RoPSin edesottamuksia ja nähnyt pelityylin muuttuvan edukseen. - Kasassa on selvästi erilainen joukkue ja aiempaa pelaavampi ryhmä.

RoPS reissaakin sunnuntaiksi Turkuun liigacupvoittaja Interin vieraaksi. - Muuta emme meinaa tarjota kuin Veritas-stadionin hyvän nurmen. Se on parempi kuin koskaan ennen tähän aikaan.

Kuusela kiitti Kiistalaa

RoPSin suuntaan sykkii sydän myös suurimmaksi mestariehdokkaaksi nostetun Turun Palloseuran valmentajalla Martti Kuuselalla. Rovaniemellä syntynyt ja RoPSissa jalkapallouransa aloittanut Kuusela sanoo olevansa aina kiitollinen Ville Puurulalle ja kumppaneille, jotka veivät hänet kuningaslajin pariin.

- Oli erittäin hienoa, että RoPS palasi liigaan, sillä Rovaniemellä on tehty töitä vaikeissa olosuhteissa. Pidetäänpä Jouko Kiistalaa kuinka kiisteltynä persoonana tahansa, hänen panoksellaan Rovaniemi on pidetty jalkapallokartalla, näki Kuusela.

Häntä harmitti, että jalkapallon puitteet ovat Rovaniemellä edistyneet etanan vauhdilla. - Tämän takia Rovaniemen jalkapallo on ollut esillä ihan väärässä yhteydessä.

Kuusela myöntää jännittävänsä ensimmäistä reissua Rovaniemelle toukokuun lopulla (22.5.). - Edellisen kerran olin Rovaniemellä vierasjoukkueen valmentajana joskus 1990-luvun alussa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 9648 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309