ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 15 huhtikuu 2008 11:03

RoPS siirtyy virolaiskomentoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Valeri Bondarenkosta tulee RoPSin uusi päävalmentaja. Valeri Bondarenkosta tulee RoPSin uusi päävalmentaja.

Rovaniemen Palloseura siirtyy virolaiskomentoon vain vajaat kaksi viikkoa ennen Jalkapalloliigan alkua. RoPS on neuvotellut sunnuntaista alkaen 54-vuotiaan Valeri Bondarenkon kanssa ja maanantaina päädyttiin alkavaa kautta koskevaan sopimukseen.

Bondarenkosta tulee liigajoukkueen vastuuvalmentaja ja Matti Helin palaa kakkosvalmentajan tehtäviin. Bondarenko on valmentanut vuodesta 2004 alkaen Viron pääsarjaseuraa JK Trans Narvaa, minne hänellä on voimassa oleva sopimus. Sopimukseen liittyy kuitenkin optio mahdollisuudesta siirtyä valmentamaan ulkomaille.

Trans Narvassa päävalmentajan lähtö ei ollut ilouutinen. Seuran puheenjohtaja Nikolai Burdakov ilmoitti virolaisen SL Öhtulehden verkkosivulla olevansa pettynyt Bondarenkon lähtöön kesken kauden. Viron liiga on alkanut muutama viikko sitten. TransNarva on kuuden kierroksen jälkeen kolmantena Pasi Rautiaisen luotsaaman FC Floran kannoilla.

Esillä jo joulukuussa

Bondarenko oli esillä RoPSin valmentajaksi jo joulukuussa, kun Kari Virtanen ilmoitti jättäytyvänsä syrjään. Tuolloin RoPS päätyi kuitenkin toiseen vaihtoehtoon, belgialaiseen Tom Saintfietiin. Tuo päätös on taatusti kaduttanut seurajohtoa, sillä Saintfietille näytettiin ovea jo pääsiäisen alla.

Erottamisen jälkeen päävalmentajaksi nimettiin Matti Helin ja hänelle aiottiin etsiä aisapari. Nyt Bondarenkosta tulee kaivattu pala edustusjoukkueen vetäjäksi.

Ainoa RoPS-yhteys Bondarenkolla on virolaistoppari Vladimir Kulikin kautta, jota hän on valmentanut Trans Narvassa.

Europeleistä kokemusta

UEFA:n pro-lisenssin viime vuonna saaneen Bondarenkon valmentajaura on virolaisittain edustava. Hän on luotsannut seurajoukkueita päävalmentajana vuodesta 1991 alkaen. Pisimmät pestit ovat FC Norma Tallinnassa, FC Levadiassa sekä Trans Narvassa. Lisäksi hän on valmentanut pariin otteeseen Venäjällä.

Virolaisseuroissa Bondarenko on kerännyt melkoisen määrän kansainvälistä kokemusta, sillä joukkueet ovat olleet mukana UEFA:n mestarien liigan karsinnoissa, UEFA-cupissa, UEFA-cupin karsinnoissa sekä Intertoto cupissa.

Bondarenko ollut myös Viron maajoukkuetehtävissä. Hän oli A-maajoukkueen apuvalmentaja MM-karsinnoissa 1993-94 sekä 18-vuotiaiden pää- ja apuvalmentaja 1998-99.

Bondarenkon CV:ssä kiinnittyy huomio viimeiseen kappaleeseen, jossa miehen sanotaan tuntevan hyvin erilaiset jalkapallon tyylisuunnat. Hänellä on paperin mukaan kyky löytää erittäin nopeasti joukkueelle sopiva pelitapa. RoPSin kohdalla ei voi muuta toivoakaan, sillä ensimmäinen liigaottelu odottaa jo 27.4. Turussa tuoreen liigacupmestarin Interin vieraana.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 927 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309