maanantai, 14 huhtikuu 2008 10:30

RoPS hävisi vajaalla Bodenissa

Jalkapalloliigaan valmistautuva Rovaniemen Palloseura koki tylyn 2-0 (1-0) tappion sunnuntain harjoitusottelussa Bodenissa, Ruotsin I divisioonan Bodens BK:ta vastaan.

Pelin ratkaisu nähtiin jo 18. minuutin kohdalla, kun RoPS-puolustaja Antti Uimaniemi sai tuomarilta suoran punaisen kortin. Boden rankaisi välittömästi ulosajon jälkeen tekemällä suorasta vapaapotkusta 1-0 rankkarialueen viivalta.

- Ulosajo oli vähän heppoinen, mutta pelistä saatiin silti varsin tasainen, vaikka pelasimme tunnin verran yhden miehen vajaalla, arvioi RoPSin valmentaja Matti Helin.

RoPS saa syyttää tappiosta heikkoa viimeistelyä, kun palloa ei saatu hyvistä tilanteista edes tyhjään maaliin. Helin laski, että joukkueella oli avausjaksolla kolme ja toisella jaksolla 2-3 erinomaista tekopaikkaa. Lähimmäksi pääsi Zeddy Saileti, joka nosti pallon 10 metristä ylärimaan. Muista sambialaisista Chileshe Chibwe myöhästyi avausjaksolla sekunnin sadasosan hyvästä keskityksestä ja viime kauden maalitykki Nchimunya Mweetwa hämmästytti syöttämällä pallon tuhannen taalan paikassa sivulle.

Mweetwa korvattiin 2. jaksolla uudella nigerialaiskärjellä Philip Edeipolla, joka toikin selvästi vauhtia hyökkäämiseen. Edeipolla oli pelin lopussa läpiajo, mutta viimeistely ontui.

- Pelasimme toisen jakson yhdellä kärjellä. Edeipo on erittäin nopea ja ryösteli palloa ruotsalaisilta tuon tuosta, Helin kertoi.

RoPS teki toisella jaksolla muitakin vaihtoja. Polvea potenut Saileti korvattiin reilun tunnin kohdalla Mika-Matti Maisonvaaralla, avausjaksolla väläytellyt Titi Essomba teki 53. minuutilla tilaa Juuso Majavalle ja Chileshe Chibwen tilalle tuli puoliajalta pelikuntoon päässyt Juha Majava. Kapteeni Mika Nurmela poti vielä nilkkaansa eikä ollut mukana.

Toisen maalinsa Bodens BK teki 80. minuutilla pienestä kulmasta.