ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 huhtikuu 2008 11:07

RoPS peittosi PS Kemin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Juuso Majavan veto ohitti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän. RoPSin Juuso Majavan veto ohitti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän.

Katto kolisi ja hiekka pöllysi RoPSin ja PS Kemin harjoitusottelussa Ounashallissa. Ottelu piti pelata Saarenkylän tekonurmella, mutta lumisateen jäljiltä tekonurmelle ei vieläkään päästy. RoPS voitti ottelun 3-0 (2-0).

RoPSilta oli ottelusta flunssan vuoksi sivussa Stephen Kunda ja Chileshe Chibwe. Mika Nurmelaa ei myöskään kentällä nähty, sillä mies poti vielä AC Oulu-pelissä telomaansa jalkaa.

- Nurmela palaa harjoituksiin ensi viikolla ja on todennäköisesti mukana seuraavassa harjoitusottelussa viikon päästä ruotsalaista Bodens BK:ta vastaan, RoPSin valmentaja Matti Helin totesi.

RoPS painosti ensimmäisen puoliajan alussa. 1-0 osuma syntyi harjoitellun kuvion päätteeksi, kun topparin paikalla hyvän ottelun pelannut Daniel Bauer avasi pitkän pallon pystyyn, jonka Nchimunya Mweetva jatkoi yhdellä kosketuksella maalin viimeistelleelle Juuso Majavalle.

RoPSin 2-0 osumasta vastasi Aleksandr Kulik. Kulik puski Chanda Mwaban keskityksen verkkoon omista korkeuksistaan.

Toisella puoliajalla RoPS sai Titi Essomban soolon myötä vapaapotkun rankkarialueen tuntumasta. Zeddy Saileti veti vaparista tolppaan. PS Kemin paras maalipaikka oli Denis Santosilla, jonka saksipotku maalin edestä meni niukasti yli maalin.

RoPS onnistui maalinteossa vielä kolmannen kerran, kun Chanda Mwaba vapautti Mweetvan, joka ohitti PS Kemin maalivahdin kylmän viileästi.

PS Kemille harjoitusottelu oli tärkeä valmistautumisessa kohti Ykköstä.

- Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kova harjoituspeli meille. Se mitä ollaan harjoituksissa haettu näkyi kyllä kentällä vaikka takkiin tulikin, PS Kemin valmentaja Ilkka Marttila totesi.

RoPSin valmentaja Matti Helin oli tyytyväinen etenkin Daniel Bauerin otteisiin kentällä.

- Bauer ei ollut koskaan pelannut topparina, joten hän suoriutui hommasta hyvin. Kulikin pääpeli alkaa myös löytyä.

- Toisella puoliajalla pelin taso laski, kun kenttä alkoi olla jo niin huonossa kunnossa.

- Nollapeli on tietysti aina hyvä asia.

RoPSin materiaalin kapeudesta kertoo jotain se, että eilisessä harjoituspelissä sairastelujen myötä vaihtopenkillä oli vain kolme pelaajaa. Järin monen pelaajan loukkaantumisiin ei siis kauden mittaan ole varaa. Päävalmentaja Matti Helinille ei ole vielä löytynyt apuvalmentajaa. Veikkausliigan alkuun on aikaa kolme viikkoa.

Miia Vatka
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 862 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309