maanantai, 07 huhtikuu 2008 11:07

RoPS peittosi PS Kemin

RoPSin Juuso Majavan veto ohitti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän. RoPSin Juuso Majavan veto ohitti PS Kemin maalivahdin Sami Mäkipörhölän.

Katto kolisi ja hiekka pöllysi RoPSin ja PS Kemin harjoitusottelussa Ounashallissa. Ottelu piti pelata Saarenkylän tekonurmella, mutta lumisateen jäljiltä tekonurmelle ei vieläkään päästy. RoPS voitti ottelun 3-0 (2-0).

RoPSilta oli ottelusta flunssan vuoksi sivussa Stephen Kunda ja Chileshe Chibwe. Mika Nurmelaa ei myöskään kentällä nähty, sillä mies poti vielä AC Oulu-pelissä telomaansa jalkaa.

- Nurmela palaa harjoituksiin ensi viikolla ja on todennäköisesti mukana seuraavassa harjoitusottelussa viikon päästä ruotsalaista Bodens BK:ta vastaan, RoPSin valmentaja Matti Helin totesi.

RoPS painosti ensimmäisen puoliajan alussa. 1-0 osuma syntyi harjoitellun kuvion päätteeksi, kun topparin paikalla hyvän ottelun pelannut Daniel Bauer avasi pitkän pallon pystyyn, jonka Nchimunya Mweetva jatkoi yhdellä kosketuksella maalin viimeistelleelle Juuso Majavalle.

RoPSin 2-0 osumasta vastasi Aleksandr Kulik. Kulik puski Chanda Mwaban keskityksen verkkoon omista korkeuksistaan.

Toisella puoliajalla RoPS sai Titi Essomban soolon myötä vapaapotkun rankkarialueen tuntumasta. Zeddy Saileti veti vaparista tolppaan. PS Kemin paras maalipaikka oli Denis Santosilla, jonka saksipotku maalin edestä meni niukasti yli maalin.

RoPS onnistui maalinteossa vielä kolmannen kerran, kun Chanda Mwaba vapautti Mweetvan, joka ohitti PS Kemin maalivahdin kylmän viileästi.

PS Kemille harjoitusottelu oli tärkeä valmistautumisessa kohti Ykköstä.

- Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kova harjoituspeli meille. Se mitä ollaan harjoituksissa haettu näkyi kyllä kentällä vaikka takkiin tulikin, PS Kemin valmentaja Ilkka Marttila totesi.

RoPSin valmentaja Matti Helin oli tyytyväinen etenkin Daniel Bauerin otteisiin kentällä.

- Bauer ei ollut koskaan pelannut topparina, joten hän suoriutui hommasta hyvin. Kulikin pääpeli alkaa myös löytyä.

- Toisella puoliajalla pelin taso laski, kun kenttä alkoi olla jo niin huonossa kunnossa.