maanantai, 31 maaliskuu 2008 12:04

Chileshe Chibwe RoPSin maaliseppo AC Oulun kaadossa

Chileshe Chibwe teki RoPSin molemmat maalit. Chileshe Chibwe teki RoPSin molemmat maalit.

Rovaniemen Palloseuran haki sambialaishyökkääjä Chileshe Chibwen maaleilla 1-2 (1-1) voiton harjoitusottelussa Ykkösen AC Oulua vastaan Heinäpään lämmitettävällä keinonurmella.

Rovaniemeläisten otteista huomasi, että uusi valmennusjohto (Matti Helin) oli hieman löysännyt nyörejä hyökkäyspelin suuntaan. Varsinkin avausjakso oli iloista ja luovaa peliä, jossa hyviä tekopaikkoja oli puolenkymmentä. Jakson ainoan RoPS-maalin viimeisteli Chibwe ruuhkasta tolppalaukauksen jälkeen 36. minuutilla.

AC Oulu tuli tasoihin Fitim Sylan maalilla vain hetki ennen puoliaikaa. RoPS ei saanut tilanteessa purettua palloa väljemmille vesille ja Syla ampui pallon ohi Nikolai Pavlenkon.

RoPSin voittomaalin viimeisteli Chibwe karattuaan AC Oulun paitsioansasta toppari Stephen Gundan pystysyötöstä. Chibwe otti pallon haltuun ja ohitti syöksyn päätteeksi vielä maalivahdin.

Toisella jaksolla RoPS teki viisi pelaajavaihtoa, joten kaikki mukana olleet saivat peliaikaa.

- RoPS on juuri vaihtanut valmentajaa ja se tarkoitti jo lähtökohtaisesti sitä, että he tulevat antamaan kaikkensa ja tähän peliin tulee sellainen pieni henkinen noste. He pelasivat iloista, rohkeaa peliä ja varsin aktiivista peliä. Ensimmäisellä jaksolla olimme hieman jäljessä, mutta ottelun vanhetessa pääsimme peliin hyvin mukaan, arvioi AC Oulun valmentaja Juha Malinen seuran verkkosivulla.

RoPSin vahvuudesta puuttuivat vaivojen takia Daniel Bauer, Kalle Rönkkö, Juha Majava ja Antti Peura. Kaikki ovat jo harjoituksissa, joten ryhmä vahvistuu lähiaikoina.

Seura hakee edelleen hyökkääjää. Näytillä ollut nigerialainen Philip Ediepo lähti viikon testiin Kiinaan, mutta palaa RoPSiin jos ei saa sinne sopimusta. RoPS haluaisi jatkaa nopeakinttuisen nigerialaisen testaamista.

RoPS pelaa seuraavan harjoitusottelun ensi sunnuntaina 6.4. Rovaniemellä PS Kemiä vastaan. Ottelu pelataan klo 14 Saarenkylässä jos kenttä on sulanut riittävästi. Lumet sieltä on jo poistettu.

RoPSin kokoonpano: Nikolai Pavlenko, Janne Turpeenniemi, Vladimir Kulik, Stephen Kunda, Antti Uimaniemi (65.Juha-Pekka Inkeröinen), Mika Nurmela, Chanda Mwaba (60. Mika-Matti Maisonvaara), Titi Essomba, Chileshe Chibwe (83. Jukka Yrjänheikki), Zeddy Saileti (45. Juuso Majava), Chimunya Mweetwa (77. Jerry Björkberg). KP