ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 maaliskuu 2008 13:25

Matti Helin ei pakoile vastuuta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen päävalmentajaksi pikakomennuksen saanut kakkosvalmentaja Matti Helin ei tuulettele ylennystään, mutta sanoo samaan hengenvetoon ettei pakoile vastuuta.

- En ole koskaan tehnyt niin, enkä tee sitä tälläkään kertaa. Vastuu on suuri, mutta homma hoidetaan, Helin vakuuttaa.

Helinin mukaan Saintfietin lähtö oli väistämätöntä. Muuten olisivat lähteneet pelaajat ja muu valmennus- ja huoltoporukka.

- En ole yli 40 vuotta kestäneen jalkapallourani aikana kokenut koskaan ennen yhtä huonoa pelaajien kohtelua. Se oli alentavaa ja ala-arvoista, Helin sanoo.

Ei positiivista sanaa

Hänen mukaansa Sainfietin lähtökohta oli koko ajan ja vain, pelkästään negatiivinen. Positiivista sanaa ei pelaajille heltynyt.

- Sillä tyylillä ei pitkälle päästä. Eikä se ole minun tapani toimia. Asoista pitää antaa palautetta ja kun ihmisten kanssa toimitaan, virheitäkin sattuu, mutta tätä ei herra Saintfiet hyväksynyt.

Helinin mukaan RoPSin vajaan viikon mittainen Etelä-Suomen liigacup -kiertue oli viimeinen sinetti.

- Saintfietin ajatusmaailmassa valmentaja on kaiken yläpuolella, mutta eihän se ole niin. Koko joukkue johtoportaasta pelaajiin ja valmentajiin on samaa tiimiä ja samanarvoisia.

Uuden päävalmentajan ensimmäinen suuri teesi onkin joukkueen ilmapiirin muuttaminen positiivisemmaksi ja pelityylin muokkaaminen hyökkäävämmäksi.

Helin haluaa olla valitsemassa myös uutta kakkosvalmentajaa.

- Entinen pelaaja, jolla on valmentajatausta. Sellainen tai sellaisia löytyy Rovaniemeltäkin, Helin naurahtaa nimitiedusteluihin.

Jarno Lakkala
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 1082 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227