ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 22 maaliskuu 2008 13:32

RoPS erotti Tom Saintfietin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Belgialainen Tom Saintfi et (vas.) sai lähteä vajaan kolmen kuukauden pestin jälkeen ja Matti Helin astuu RoPSin liigajoukkueen päävalmentaksi. Belgialainen Tom Saintfi et (vas.) sai lähteä vajaan kolmen kuukauden pestin jälkeen ja Matti Helin astuu RoPSin liigajoukkueen päävalmentaksi.

Rovaniemen Palloseura on erottanut belgialaisvalmentaja Tom Saintfietin vain runsaat viisi viikkoa ennen jalkapallon Veikkausliigan alkua. Erottamisen syynä oli luottamuspula pelaajien kanssa. Saintfiet lähti Rovaniemeltä kiirastorstaina.

RoPS toimi tilanteessa nopeasti, sillä kakkosvalmentajaksi aiemmin nimetty Matti Helin ylennettiin joukkueen päävalmentajaksi. RoPS aloittaa Helinin komennossa maanantaina viikon pääsiäisloman jälkeen.

- Helinille haetaan avuksi vielä kakkosvalmentaja, kertoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Nyt tuli "hutikuti"

Saintfietin ja pelaajien yhteiselo ajautui nopeasti tilanteeseen, jossa Kiistalan mukaan ei muita vaihtoehtoja ollut tarjolla. Saintfietin hankintaa RoPSiin arvioitiin vielä joulukuussa ennakkoluulottomaksi ratkaisuksi, mutta seuran johtokin myöntää, että nyt tuli "hutikuti".

- Häneltä puuttui yksilöiden ymmärtäminen ja sukset olivat nopeasti ristissä joukkueen kanssa. Meidän ratkaisu saattoi olla miehelle jonkinlainen yllätys, vaikka jonkinlaisia merkkejä ilmassa olikin, Kiistala totesi.

Hän ei halunnut tarkemmin yksilöidä Saintfietin erottamisen syitä, mutta vajaan viikon liigacupin reissu Etelä-Suomeen ratkaisi asian lopullisesti. Santfietin ravakoista otteista mm. RoPSin afrikkalaispelaajia kohtaan kantautui huhuja jo kuukausi sitten. Myös joukkueen peluuttamistyylistä oli näkemyseroja. Saintfiet halusi satsata puolustamiseen ja ilmoitti liigapaikan uusimisen olevan tärkein tavoite.

- Säilyminen on vain yksi tavoitteista. Minun mielestäni meillä on kasassa paras joukkue aikoihin, joka pystyy pelaamaan monipuolista jalkapalloa ja sillä on myös edellytykset pärjätä liigassa, vakuutti Kiistala.

Kiistala korosti, että liigacupin vaisulla menestyksellä (2 tasapeliä ja 4 tappiota) ei ollut erottamisen kanssa mitään tekemistä. Joukkueeseen haluttiin takaisin työrauha.

Potkut myös Emmenistä

Saintfiet ehti olla RoPSin ruorissa vain vajaat kolme kuukautta. RoPS teki alunperin 34-vuotiaan belgialaisen kanssa 1+1 vuoden valmentajasopimuksen. Saintfiet tuli Rovaniemelle Hollannin I divisioonaseurasta FC Emmenistä, mistä hän myös sai potkut viime vuoden loppupuolella. Sainfiet toimi seuran teknisenä johtajana kaksi vuotta.

RoPSin puheenjohtajan Risto Nivan mukaan yhä selvitellään, paljonko seuralle jää vielä maksettavaa belgialaiselle.

- Siitä on vielä neuvottelut kesken. Yritetään löytää molemmin puolin tyydyttävä ratkaisu.

RoPS joutui joulukuussa hakemaan uutta valmentajaa, kun joukkueen liigaan nostanut Kari Virtanen ei halunnut käyttää sopimuksen optiovuottaan.

Sainfietin erottaminen vain reilu kuukausi ennen liigan alkua ei ole RoPSille ihan outo ratkaisu. Englantilainen Graham Williams sai aikanaan toisella RoPS-visiitillään potkut muutama viikko ennen sarjan starttia joukkueen leireillessä Englannissa.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1173 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309