lauantai, 15 maaliskuu 2008 12:55

Gestraniuksen linja tyrmistys Saintfietille

Puolustava jalkapallomestari Tampere United voitti odotetusti Rovaniemen Palloseuran perjantaina Tampereella liigacupin ottelussa eikä numeroissa 4-1 (0-1) ollut pelillisesti yhtään liikaa, sen verran selvästi United hallitsi ottelua etenkin toisella jaksolla.

Liigacupin pitäisi silti olla seuroille harjoitusottelun luonteinen kilpailu. Ottelun päätuomari Mattias Gestranius unohti sen ja halusi esiintyä.

Jo neljännellä minuutilla kokeella oleva RoPSin nigerialainen testihyökkääjä Philip Ediepo rynni pallon perään ja kaatui tekonurmen pintaan törmättyään Unitedin toppari Mathias Lindströmiin.

Ehkä Lindström olisi ansainnut keltaisen kortin, mutta ei suoraa punaista. Chanda Mwaba päätti RoPS:n yli kolmen ottelun pituisen kuivan kauden laukomalla pilkulta 0-1.

Maali ei liiemmin rohkaissut vieraita ulos puolustuskuoresta. Unitedin valmentaja Ari Hjelm oli ottelun jälkeen yllättynyt RoPS:n passiivisuudesta.

- Olisimme voittaneet kymmenelläkin pelaajalla, jos vierailta ei olisi kukaan saanut punaista. Toisella jaksolla lisäsimme painetta laitoihin ja se tehosi, Hjelm sanoi.

Ottelu tasaantui numerollisesti jo 26. minuutilla, kun Ediepo sai heppoisin perustein punaisen kortin keskialueen taklauksesta. RoPS kesti jakson lopun, mutta tauolla kentälle vaihdettu Chris James piristi kotijoukkueen peliä.

Laitapakit helteessä

United lisäsi pelaamista laitojen kautta ja se toi tulosta. Kokemattomat laitapakit Juuso Majava ja Antti Uimaniemi olivat helteessä. Uimaniemi sai 69. minuutilla suoran punaisen hänkin ja Antti Hynynen iski pilkulta lopullisen ratkaisun.

- United on puolustava mestari, me nousijoita. Tasoeroa on, mutta silti nämä ottelut ovat mielestäni kauteen valmistavia harjoitusotteluita, sanoi RoPS:n valmentaja Tom Saintfiet.

- En haluaisi kommentoida tuomaria, mutta miksi suorat punaiset ja pelaajille kahden ottelun pelikiellot? Jos näistä olisi annettu kaikista keltaiset - yksikään ei ollut punaisen paikka - niin kukaan ei olisi valittanut, Saintfiet jatkoi.

Gestranius oli huono, mutta paljon parempi ei ollut myöskään RoPS. Avauskokoonpanossa oli seitsemän eri kansallisuuden pelaajia. Edustettuina olivat Suomen ja Sambian lisäksi Kamerun, Nigeria, Saksa, Viro ja Ukraina. Tämä luonnollisesti vaikeuttaa yhteispelin hioutumista.

Virolaistoppari Kulik hoiti tonttinsa varsin kelvollisesti ja oli vieraiden paras pelaaja. RoPSin viime kauden maalitykki Ncimunya Mweetwa istui vaihdossa koko ottelun. Saintfiet halusi nähdä Edeipon tositoimissa. RoPSin "etelän leiri" päättyy sunnuntaina Nastolan Pajulahdessa, missä vastassa on Myllykosken Pallo.

RoPSin kokoonpano: Nikolai Pavlenko; Stephen Gunda, Aleksandr Kulik, Antti Uimaniemi (77. ulosajo), Juuso Majava; Mika Nurmela, Daniel Bauer, Chanda Mwaba, Titi Essomba, Zeddy Saileti, Philip Edeipo (55. ulosajo). Vaihdosta kentälle tulivat Mika-Matti Maisonvaara, Juha-Pekka Inkeröinen, Jerry Björgberg, Jukka Yrjänheikki