ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 13 maaliskuu 2008 10:30

Saintfiet tyytyväinen Turun peliin tappiosta huolimatta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essomba oli RoPSin sielu runsaalla ja pyyteettömällä työnteollaan. Titi Essomba oli RoPSin sielu runsaalla ja pyyteettömällä työnteollaan.

Arktinen viima söi suurimmat hienoudet liigacupin Turun pelistä keskiviikkona mutta tappioluvuista 0-1 (0-0) huolimatta RoPS voi olla iltapuhteeseensa tyytyväinen.

- Ehdottomasti. Oikeastaan jopa yllätyin kuinka hyvin pysyimme TPS:n tahdissa. TPS on kuitenkin yksi mestarisuosikkeja Veikkausliigaan kun taas me taistelemme vain ja ainoastaan sarjassa pysymisestä, päävalmentaja Tom Saintfiet summasi.

Maalipaikoissa laskettuna TPS hallitsi selvästi ottelua mutta siitä huolimatta RoPS:n onnistui tukkia paikoin tyylikkäästi TPS:n keskikentän pelinrakentelua.

Tämän huomioi myös toinen illan uusista seuransa päävalmentajista, TPS:n legendaarinen ex-maajoukkuevalmentaja Martti Kuusela.

- Ei meiltä ihan parasta peliä kuitenkaan. Emme päässet syöttöketjuihin siten kuten olemme päässeet tähän saakka harjoituspeleissä.

- Osansa tähän oli uudella kolmen pakin pelisysteemillä, toisaalta myös RoPS puolusti meitä vastaan todella tyylikkäästi. Meillä oli paikoin suuria vaikeuksia päästä heidän keskialueen sumpustaan irti, Kuusela myönsi.

RoPS:n pelaajista kentällä erottui väkivahva toppari Aleksandr Kulik, joka pimensi TPS:n ison hyökkääjän Armand Onen aloitusjaksolla lähes täysin.

Iltaa tosin himmensi yksi Stephen Kundan kanssa tapahtunut kommunikaatiovirhe, josta One kuittasi illan ainoan maalin, syöksymällä näyttävästi läpi RoPS:n keskuspuolustuksen.

- Teimme tänään yhden ison virheen ja se näkyi heti taululla. Muuten pelaamisemme oli ajankohtaan nähden hyvin organisoitua, Saintfiet kiitteli.

- Se saimmeko todellisia ottelun lopussa on tietenkin hyvä kysymys. Emme oikeastaan saaneet mutta kaikkea ei voi nuorelta joukkueeltakaan vaatia.

- Joukkueiden tavoitteiden ja pelaajamaterialin välillä on kuitenkin selvä ero.

Essomba joukkueen sielu

RoPS:n pelaajista Titi Essomba oli joukkueen sielu runsaalla ja pyyteettömällä työnteollaan. Titin saldona illasta oli myös yksi ylähirteen päätynyt laukaus, joka ei kuitenkaan verkon perille lipunut.

- Mika Nurmela tietenkin oli myös meille iso pelaaja kuten tulee olemaan koko kauden ajan. Johtaja jota kaivataan kentällä ja pukukopissa, joukkue on kuitenkin melko nuori, Saintfiet kiitteli yhden varoituksen kuitannutta veteraanipelaajansa.

Uusista pelaajista RoPS esitteli 21-vuotiaan Philip Epeidon, joka tuli Zeddy Sailetin tilalle kentälle kun peliä oli pelattu reilut kuusikymmentä minuuttia. Tilille ei tässä vaiheessa tehomerkintöjä tullut.

- Emme oikeastaan tiedä hänestä vielä paljokaan. Hänellä on tottakai taustansa Nigerian sarjassa mutta siinä onkin lähes kaikki tietomme hänestä.

- Otin hänet kentälle nähdäkseni mistä hänet on tehty. Etelän kiertueemme aikana peluutamme häntä tästä syystä varmasti jatkossakin, Saintfiet naurahti.

RoPS jatkoi etelän kiertuettaan yöpymällä Forssassa. Forssasta matka jatkuu torstaina kohti Tamperetta ja vielä sunnuntaina kohti Myllykoskea.

- Näkee tässä ainakin Suomea. Kolme peliä, viisi yötä, viisi eri hotellia, Saintfiet laskeskeli.

RoPS:n kokoonpano: 1 Kalle Rönkkö, 2 Stephen Kunda, 4 Chanda Mwaba (79. Chileshe Chibwe), 5 Mika Nurmela, 7 Antti Uimaniemi, 8 Nchimunya Mweetwa (72. Juuso Majava), 9 Zeddy Saileti (64. Philip Edeipo), 16 Daniel Bauer, 19 Janne Turpeenniemi (79. Juha-Pekka Inkeroinen), 23 Aleksandr Kulik, 25 Titi Essomba.

Jari Nikkola
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1111 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309