ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 12 maaliskuu 2008 10:24

RoPS testaa nigerialaiskärkeä liigacupin kiertueella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Reilut 2 000 kilometriä bussissa, viisi yötä hotellimajoitusta, viisi eri pelikenttää - ja alustaa sekä kolme liigacupin ottelua neljän vuorokauden sisällä. Siinä lappilaista extremeä pureksittavaksi, kun liiganousijan monikansallinen ryhmä istahti tiistaiaamuna bussiin ja suuntasi nietosten keskeltä kohti Etelä-Suomen lumettomia pelikenttiä.

RoPS pelaa loppuviikon aikana liigacupin viimeiset otteluunsa TPS:ää (keskiviikko), TamUa (perjantai) ja MyPaa (sunnuntai) vastaan. RoPSin kohtalona on pelata kaikki liigacupin ottelut vieraskentillä, kun Rovaniemen hiekkapohjainen Ounashalli ei täytä liigacupin otteluille asetettuja vaatimuksia.

Pitkät etäisyydet ja matkustaminen ovat ropsilaisille tuttua touhua, mutta kolmen pelin kiertueet ovat silti harvinaisempia. Tiivis ottelutahti asettaa lisäpaineita fysiikkapuolelle ja pelaajia on pakko kierrättää.

- Kaikki saavat varmasti peliaikaa, vaikka perusmiehitys tuskin enää kovin paljon vaihtelee. Liigacupin ottelut ovat meille hyvää valmistautumista sarjapeleihin. Valmentaja näkee kaikki pelaajat tositoimessa ja hän saa samalla ajettua sisään omaa pelisysteemiään, sanoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

Etelän kiertueelta ovat sivussa ylioppilaskirjoituksiin keskittyvä Joonas Kiistala sekä loukkaantuneet Juha Majava ja Antti Peura. Lisäksi Janne Turpeenniemi pelaa vain Tepsiä vastaan keskiviikkona ja pelaa sen jälkeen takaisin Rovaniemelle yo-kirjoitusten pariin.

RoPS-bussiin kapusi tiistaiaamuna kaksi testattavana olevaa pelaajaa.

Nigerialainen hyökkääjä Philip Edeipo saapui napapiirille viikonvaihteessa, ja RoPS testaa 21-vuotiasta kärkimiestä liigacupin otteluissa.

180-senttisestä hyökkääjästä RoPS toivoo toimivaa tutkaparia Nchimunya Mweetwalle, joka on ehtinyt jo esittää hyviä otteita kauden aikaisemmissa peleissä.

- Uusi tulokas ryhmässä on myös 20-vuotias oululainen Ville Lindgren. Hän aloitti varusmiespalvelun Rovaniemellä ja on nyt testattavana liigacupin peleissä lähinnä alakerran miehitykseen. Lisäksi matkassa on B-ikäinen seuran oma kasvatti Jerry Björkberg, Turpeenniemi kertoo.

RoPS matkasi jo tiistaina Tampereelle, missä joukkue harjoittelee keskiviikkoaamuna ennen illan TPS-ottelua (Kupittaa klo 17.15). Torstaina ja perjantaina RoPS majoittuu Forssaan ja treenaa Eerikkilän hallissa ennen perjantai-illan Tampere Unitedin kohtaamista (Pirkkahalli klo 17). Seuraava pysähdyspaikka on Hyvinkää, missä RoPS harjoittelee lauantaina ja sunnuntaina on edessä kiertueen kolmas peli MyPaa vastaan Pajulahden tekonurmella (klo 14).

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 418 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309