ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 27 helmikuu 2008 12:34

RoPS jätti HJK:n nollille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin sambialaiskärki Chimunya Mweetwa piti HJK:n puolustusta ahtaalla moneen kertaan. Tässä Mweetwa nousee pallolle HJK:n Medon edessä. Oikealla helsinkiläisten topparikapteeni Tuomas Aho. RoPSin sambialaiskärki Chimunya Mweetwa piti HJK:n puolustusta ahtaalla moneen kertaan. Tässä Mweetwa nousee pallolle HJK:n Medon edessä. Oikealla helsinkiläisten topparikapteeni Tuomas Aho.

Rovaniemen Palloseura avasi pistetilinsä jalkapallon liigacupissa tiistai-iltana Oulun Heinäpään jalkapallohallissa. RoPS taisteli viimeisen vartin yhden miehen vajaalla, mutta venyi maalittomaan tasapeliin ottelun vierasjoukkueen Helsingin Jalkapalloklubin kanssa.

RoPSille tasapeli oli makea siksikin, että neljä aiempaa liigacup-kohtaamista HJK:n kanssa on päättynyt aina helsinkiläisten voittoon. Maalierokin oli musertava 15-3.

"RoPS jäädytti meidät"

Rovaniemeläiset ansaitsivat tasapelipisteensä ilman murinoita. Sen myönsi myös HJK:n valmentaja Antti Muurinen.

- RoPSille on annettava täysi tunnustus. Joukkue puolusti erittäin kurinalaisesti ja jäädytti meidän pelin tänään. Meidän pallon liikuttelu ei nyt ollut samaa luokkaa kuin edellispelissä TamUa vastaan, näki Muurinen.

HJK:n veturiksi viime kauden lopulla palannut Muurinen kehui ottelun sykettä.

- Olipa harvinaisen intensiivinen ottelu helmikuun peliksi. Tässä oli taistelun makua. Hienoudet jäivät seuraavaan kertaan.

Syke nousi varsinkin ottelun lopussa jopa punaiselle ja siinä vaiheessa kadotti ottelun helsinkiläistuomari Ville Järvenpää konseptinsa. RoPSin saksalaisen Daniel Bauerin ja HJK:n kosovolaisen Erfan Zenelin nokkapokka kävi lopulta kohtalokkaaksi rovaniemeläisjoukkueen kapteenille Mika Nurmelalle. Zeneli sai kolttosestaan keltaisen, mutta perään heilahti kortti myös Nurmelalle jälkipuheista. Pari minuuttia myöhemmin Nurmela jatkoi jutustelua sillä seurauksella, että Järvenpää passitti hänet katsomoon keltainen-punainen -korttiyhdistelmällä.

Järvenpää laputti viimeisen 10 minuutin aikana neljä kertaa, vaikkeivät kenttätapahtumat järin rajuja olleetkaan.

Keskikentälle reikiä

RoPSille Nurmelan ulosajo kävi kalliiksi, sillä hän on pois ensi lauantain toisesta Oulun kotiottelusta Kuopion Palloseuraa vastaan. Kun Titi Essombakin kärsii vielä Honka -pelin ulosajoa ja Sambian apu Chanda Mwaba potee nilkkavammaa, alkaa keskikentällä olla tilaa.

- Nyt saavat muut mahdollisuutensa, tuumi RoPSin belgialaisvalmentaja Tom Saintfiet. Chileshe Chibwe oli valmentajan mielestä yksi onnistujista, koska teki laidallaan juuri sen mitä sovittiin.

 Mika Nurmela hyvä taistelu päättyi ulosajoon kahden ”keskusteluvaroituksen” takia. 

RoPSin keskikenttä toimi eilen hyvin ensimmäisen tunnin. Varsinkin linkki Bauer - Nurmela - Zeddy Saileti pelasi näppärästi monta tilannetta. Saileti väsähti 2. jaksolla ja Nurmelan ulosajon jälkeen keskialue meni uuteen uskoon. Bauer otti edelleen vastuuta ja oli RoPSin parhaimmistoa.

Vakuuttavinta peliä esitti kuitenkin RoPS-kärki Chimunya Mweetwa, jonka liikkuminen, hyvä pallon suojaaminen ja taito ylipäätään teetätti töitä Tuomas Ahon johtamalle HJK-puolustukselle. Kunhan Mweetwalle löytyy vielä saman tasoinen tutkapari, heilahtaa vastustajan verkko monasti.

Zeddy Sailetilla oli lopulta RoPSin paras tekopaikka avausjaksolla, mutta maalivahti Jani Viander torjui löysäksi jääneen vedon.

HJK-kärjet kurissa

HJK:lla oli RoPSia hieman enemmän tekopaikkoja, mutta sihti oli pahasti talviterässä. Ukrainalaismaalivahti Nikolai Pavlenko jäi vähille töille, mutta onnistui pompottelemaan pari kertaa pelottavan oloisesti.

- Pääsimme kulmiin ja laitoihin hyvin, mutta RoPSin iso puolustus (Aleksandr Kulik - Stephen Kunda) hoiti Jarno Parikan ja Dawda Bahn mahdollisuudet vähiin, totesi Antti Muurinen.

Saintfiet oli tiistaina tyytyväinen koko joukkueen panokseen.

- Meidän tavoitteena oli pitää nolla omassa päässä ja siinä onnistuttiin. Koko joukkue esiintyi erittäin kurinalaisesti.

RoPSin Oulun vierailu oli muutenkin menestys, sillä ottelua seurasi lähes 600 katsojaa, vaikka Kärpät pelasi samaan aikaan liigakiekkoa Raksilassa.

RoPS Oulussa

RoPSin kokoonpano: Nikolai Pavlenko (v) Antti Uimaniemi, Stephen Gunda, Aleksandr Kulik, Janne Turpeenniemi, Mika Nurmela (v+v+ulosajo), Mika-Matti Maisonvaara (74. Juuso Majava), Daniel Bauer, Chileshe Chibwe, Zeddy Saileti (82. Juha-Pekka Inkeröinen), Chimunya Mweetwa (86. Antti Peura).

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1146 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309