ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 26 helmikuu 2008 10:12

RoPS-pesti uusi seikkailu Daniel Bauerille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin uusi saksalaispelaaja Daniel Bauer testasi miten lumi lentää. Illalla mies pyrkii ottamaan haltuun keskikentän liigacupin pelissä HJK:ta vastaan. RoPSin uusi saksalaispelaaja Daniel Bauer testasi miten lumi lentää. Illalla mies pyrkii ottamaan haltuun keskikentän liigacupin pelissä HJK:ta vastaan.

Rovaniemen Palloseuran tuorein ulkomaalaisvahvistus on 25-vuotias saksalainen Daniel Bauer. Bauer pelaa ensimmäisen virallisen ottelunsa RoPSin paidassa tänään liigacupissa. RoPS kohtaa Oulussa HJK:n. Ensi esiintyminen RoPSissa Bauerille oli lauantainen harjoituspeli TP-47 vastaan, jossa hän pelasi keskikentän pohjalla.

- RoPSiin tulo on minulle pieni seikkailu. Pelipaikka löytyi saksalaisen agenttini ja oululaisen agentin yhteistyöllä.

Ensivaikutelma RoPSista ja Rovaniemestä on ollut hyvä.

- Joukkueeseen on ollut helppo tulla mukaan, vaikka olin kuullut että suomalaiset ovat ujoja eivätkä aluksi puhu paljon ulkomaalaisille.

Mika Nurmela vierestä huomauttaa valaisseensa Baueria, että suomalaisten suhde saksalaisiin ei ole niin järin lämmin.

Saksalaispelaajat ovat suomalaisissa sarjoissa olleet harvassa. RoPSissa siipiensä kantoa on koittanut saksalaisista Baueria ennen vain toppari Adrian Pelka kaudella 2005. Pelkan visiitti Rovaniemellä jäi kuitenkin varsin lyhyeksi.

Viisivuotiaana jalkapalloilun aloittanut Bauer on viimeksi edustanut FC Union Berliiniä. Viime kautta varjosti loukkaantuminen.

- Tavoitteena on tietenkin säilyttää RoPS liigassa. Omaan peliini haluan lisää tempoa, mutta ei minua pelota, kyllä peli lähtee kulkemaan, Bauer hymyilee.

Illan HJK-ottelun lopputulokseksi Bauer veikkaa 0-0-tasapeliä.

- Valmentajan mukaan se olisi meille hyvä tulos.

Parhaina ominaisuuksinaan pelaajana Bauer pitää syöttämistä ja joukkuepelaamista. Suosikkipelaajikseen hän nimeää italialaisen Gennaro Gattuson ja englantilaisen Frank Lampardin.

Suomesta, Rovaniemestä, RoPSista tai suomalaisesta jalkapallosta hänellä ei ennakolta ollut juuri mitään tietoa.

- Entinen joukkueeni pelasi pari vuotta sitten Uefa-cupissa Hakaa vastaan, muuten en kyllä paljon tiedä suomalaisesta jalkapallosta. Mika Nurmelan tiesin nimeltä.

Yhdeksän ulkomaalaista

Jalkapalloammattilainen Bauer on ollut 19-vuotiaasta saakka, mutta pelaa nyt ensi kertaa ulkomailla.

- Setäni oli käynyt 15 vuotta sitten lomalla Lapissa. Hän ei voinut uskoa, että lähden jalkapalloammattilaiseksi Rovaniemelle.

- Ystäviäni olen jo houkutellut tänne kylään. Kotimaisemissa kun ei tällaisia vuodenaikoja ja luontoa ole, Koblenzista tunnin ajomatkan päässä Kölnistä kotoisin oleva Bauer toteaa.

RoPSilla on kaudelle 2008 tällä hetkellä varma sopimus yhdeksän ulkomaalaispelaajan ja yhdentoista suomalaispelaajan kanssa.

Miia Vatka
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 1154 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309