ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 24 helmikuu 2008 11:53

Essomba säästi RoPS:n tappiolta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Uusi saksalaisapu Daniel Bauer pelasi RoPS:n keskikentällä koko ottelun, väänsi voitokseen monta kaksinkamppailua ja oli pohjustamassa myös tasoitusmaalia. Uusi saksalaisapu Daniel Bauer pelasi RoPS:n keskikentällä koko ottelun, väänsi voitokseen monta kaksinkamppailua ja oli pohjustamassa myös tasoitusmaalia.

Titi Essomba toi Rovaniemen Palloseuran peliin uuden vaihteen lauantain harjoitusottelussa Tornion Pallo-47:ää vastaan.

Puoliajalta tositoimiin päässyt pikakiitäjä pelasti isännät tappiolta maalaamalla numeroiksi 1-1 (0-1) kymmenkunta minuuttia ennen loppua.

Huolellista puskua edelsivät niinikään vaihdosta tulleen Juuso Majavan vähintään yhtä tarkka keskitys ja uuden saksalaisavun Daniel Bauerin nopea avaus.

RoPS oli pitkään saamaton, kunnes valmentaja Tom Saintfietin pauhaaminen pukukopissa ja vaihdot muuttivat ilmeen.

- Ote kääntyi meille, kun joukkue alkoi tehdä sovittuja asioita. Mitään ekstraa ei tarvittu, vain kurinalaisuutta, Saintfiet sanoi.

Pelin tasoittumisessa auttoi epäilemättä myös TP-47:n Alfred Mapokan loukkaantuminen.

Essomban maanmies oli avausjakson hahmoja siihen asti, kunnes sai vääntöpallossa tällin nilkkaansa ja linkutti koppiin.

Vauhdikas ja tilanteet haistava Essomba on RoPS:lle vielä iso apu, mutta ei tiistain liigacupissa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan.

Honka-ottelusta tienattu punainen kortti estää miehen pelaamisen viime kauden kotipesässään Oulussa.

Saintfietillä ei ollut tiistain varalle suuria odotuksia.

- HJK on yksi suurimmista ja Oulun hallin alusta meille vieras, belgialainen summasi lähtökohdat.

- En tiedä tuloksesta, mutta haluan nähdä pelaajien tekevän sovittuja asioita ja kehittyvän edellisistä peleistä.

Helin uusi kakkosluotsi

RoPS:lla oli lauantaina käytössään lähes koko miehistönsä lukuun ottamatta vapaan viikonlopun saanutta Mika Nurmelaa ja kortisonilla jalkaansa hoidattanutta Juha Majavaa, joka ei pelaa tiistainakaan.

Paitsi hyväraamiselle ja -jalkaiselle Bauerille, HJK-ottelu on virallinen debyytti myös RoPS:n uusimmalle kakkosvalmentajalle.

Matti Helin, tuttu pelimies 1970- ja 1980-luvulta, avusti Saintfietia jo lauantaina.

Alun perin kakkosvalmentajaksi nimetty Zeddy Saileti saa toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan keskittyä yhä pelaamiseen.

TP-47 johti avausjakson jälkeen ansaitusti Mikko Barskin maalilla. Kärkäs hyökkääjä sai kulmapotkun jälkitilanteessa RoPS:n puolustukselta jonkun neliön vapaata tilaa ja rankaisi nopeasti.

Tornio haki tasapelin ilman varvastaan sairastavaa Jaakko Isteriä ja Gaston Bindziä, jonka viisumi on myöhässä.

Joukkueiden aloituskokoonpanot:

RoPS: Kalle Rönkkö, Janne Turpeenniemi, Stephen Kunda, Aleksander Kulik, Antti Uimaniemi, Joonas Kiistala, Daniel Bauer, Chanda Mwaba, Zeddy Saileti, Chileshe Chibwe, Nchimunya Mweetwa. Vaihdosta: Juha-Pekka Inkeröinen, Titi Essomba, Juuso Majava, Mika-Matti Maisonvaara, Jukka Yrjänheikki, Jerry Björkberg.

TP-47: Artur Konde, Anatoli Bulgakov, Olli-Pekka Höynälä, Jussi Hakasalo, Luis Vanderlei, Olli Vilppola, Johannes Herala, Mikko Väänänen, Aleksi Räihä, Alfred Mapoka, Mikko Barsk. Vaihdosta: Ilari Nikula, Jussi-Esko Berg, Georgi Bochev.

Risto Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa 

Luettu 1427 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309