ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 helmikuu 2008 10:01

Saintfiet sai joukot kokoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin belgialaisvalmentaja Tom Saintfiet opasti joukkojaan Ounashallissa lähes kädestä pitäen. Vasemmalta Zeddy Saileti, Stephen Kunda, Antti Uimaniemi ja Mika Nurmela. RoPSin belgialaisvalmentaja Tom Saintfiet opasti joukkojaan Ounashallissa lähes kädestä pitäen. Vasemmalta Zeddy Saileti, Stephen Kunda, Antti Uimaniemi ja Mika Nurmela.

Rovaniemen Palloseuran tuleva kauden liigajoukkue oli ensi kerran koolla vihdoin torstaiaamuna. Ounashallissa palloili miltei koko ryhmä paria varusmiestä ja kuumeista Juha Majavaa lukuunottamatta. Toki harjoitukset ovat alkaneet jo useita viikkoja sitten, mutta vasta sambialaispelaajien paluu täydensi harjoitusryhmän.

Kokoontuminen ei tapahtunut yhtään liian aikaisin, sillä tänään RoPS pelaa jo ensimmäisen liigacupin ottelunsa. Joukkue matkustaa Espooseen, missä vastaan tulee FC Honka.

RoPSin belgialaisvalmentajan Tom Saintfietin aamuharjoitus olikin enemmän oppitunti kuin hikinen puristus. Valmennuskieli on englanti ja sitä puhuttiin miltei tunti. Äänessä oli koko ajan Saintfiet.

- Tässä ollaan menossa yhden päivän valmistautumisella ensimmäiseen otteluun, joten taktiikkapalaveri ei voi olla juuri tämän pitempi. Iltaharjoituksissa asioita harjoitellaan pallon kanssa, Saintfiet totesi.

Sambialaiset kunnossa

Valmentaja oli silminnähden ilahtunut, että pelaajarinki saatiin vihdoin samaan harjoitukseen.

- Sekin oli mukava nähdä, että Sambian kaverit palasivat erittäin hyväkuntoisina, Saintfiet totesi.

Pelaavan kakkosvalmentajan tehtävät vastaanottanut Zeddy Saileti vahvisti pelaajien harjoitelleen kotimaassaan hyvin.

- Peruskuntoa on tehty juoksemalla paljon, mutta olemme olleet myös paikallisten joukkueiden harjoituksissa Zeddy kertoi.

Sambiasta tuli lopulta seitsemän henkilöä. Heistä viisi pelaa. Toppari Stephen Kunda toi mukaan myös perheen; vaimon ja vajaan kaksivuotiaan tyttärensä.

Kundalla riitti opettelemista heti ensimmäisissä harjoituksissa, sillä topparipari, virolainen Aleksandr Kulik on uusi kasvo joukkueessa.

Tom Saintfiet ei odottanut vielä ihmeitä perjantain liigacupin avauksesta.

- Jokainen ottelu on meille tärkeä askel, kun edetään kohti kauden tavoitteita. Meillä on vastassa kova joukkue, tulemme peliin yhden päivän yhteisvalmistautumisella ja pelialustakin on outo. Näitä on silti turha käyttää tekosyinä mihinkään, mutta realiteetit pitää huomata.

Aikaa on riittävästi

Saintfiet toivoo näkevänsä joukkueeltaan uusia edistysaskelia ottelu ottelulta.

- Uskon, että olemme paljon valmiimpi kun kohtaamme HJK:n Oulussa 26. helmikuuta.

Belgialaisvalmentaja ei nähnyt minkäänlaisena ongelmana, että joukkue saatiin kasaan vasta helmikuun puolivälissä. Hänelle huhtikuun lopussa alkava liiga on ainoa merkitsevä asia.

- Liigan alkuun on 2,5 kuukautta eli aikaa on aivan tarpeeksi. Keski-Euroopassa on tapana pistää joukkue pelikuntoon kuudessa viikossa, Saintfiet vertasi.

Uusia kasvoja

Saintfiet yllätti RoPSin pelaajat tuntemalla nämä nimeltä lähes ensimmäisessä harjoituksessa.

- Tämähän on minun työtäni. Ennakkotutustuminen kuuluu siihen ja internet oli hyvä apulainen. Näin olen tutustunut myös FC Hongan pelaajiin, hän kertoi.

RoPSilla on riveissään puolenkymmentä uutta pelaajaa, mutta myös uusia kasvoja joukkueen johdossa ja valmennuksessa. Uusi joukkueenjohtaja on Jorma Turpeenniemi ja uusi maalivahtivalmentaja Olavi Tammimies. Uusia tehtävissään ovat myös Saintfiet ja Saileti.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

 

RoPS 2008

Pelaajat

Maalivahdit: Kalle Rönkkö, Nikolai Pavlenko

Puolustajat: Stephen Kunda, Ville Lindgren, George Chilufya, Antti Uimaniemi, Aleksandr Kulik

Keskikenttäpelaajat: Chanda Mwaba, Mika Nurmela, Juha Majava, Jukka Yrjänheikki, Janne Turpeenniemi, Juha-Pekka Inkeröinen, Joonas Kiistala, Mika-Matti Maisonvaara, Titi Essomba

Hyökkääjät: Nchimunya Mweetwa, Zeddy Saileti, Chileshe Chibwe, Antti Peura, Juuso Majava

Luettu 1141 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309