ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 01 helmikuu 2008 20:10

Reservijoukkueen perustaminen Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

FC Rio Granden taival sarjajalkapalloilussa vuodesta 1997 saa päätöksen joukkueen sulautuessa RoPS Farmin rungoksi. Kolmosen sarjapaikka on siirretty Rio Grandelta RoPSille ja Rio Grande jatkaa virallisissa jalkapallosarjoissa Futsalin Kakkosessa.

Korkeimmillaan FC Rio Grande pelasi kaudella 2004 jalkapallon Kakkosta. Farmijoukkueen pääasiallinen pelaajisto tulee olemaan RoPSin A-juniorit, jotka eivät osallistu A-nuorten Ykköseen kaudella 2008. Kolmosessa on joukkueita laajalta alueelta Kajaani, Oulunseutu, Tornio ja Rovaniemi.

Juniorijaostosta nousee jatkossa 4-5 pelaajaa vuodessa farmiin. Loukkaantumisista toipuvat edustuspelaajat pelaavat farmijoukkueessa kuntoutuessaan. Myös pelillisen alavireen sattuessa on farmi oikea ympäristö palauttaa peli omalle tasolle onnistumisten kautta. Tämän kolmesta eri pelaajaryhmästä koostuvan farmijoukkueen henki pyritään luomaan mahdollisimman positiiviseksi ja tervettä kilpailua ylläpitäväksi. Lisäksi pelaajat tutustuvat näissä merkeissä kakkosjoukkueessa jo "kasvuvaiheessa", ennen edustusjoukkueeseen pääsyä. Tuttu mies ja tuttu pelitapa puolestaan edistävät tuloksellista jalkapalloa myöhemmin edustusjoukkueessa.

Vielä merkityksellisempi ja pidemmän tähtäimen tavoite on kasvattaa Rovaniemellä asuvista jalkapalloilijoista pelaajia, joilla on valmiudet edetä huipputasolle Suomessa omassa edustusjoukkueessa ja Euroopan ammattilaissarjoissa. Samalla kehitetään paikkakunnan jalkapallokulttuuria, kun lajin parissa olevat henkilöt ja osaamispääoma saadaan pidettyä motivoituneina ja aktiivisesti mukana. Samalla luodaan myös paikallisen elinkeinoelämän näkökulmasta mielenkiintoinen ja "hyvähenkinen" toimintaympäristö, joka vetää puoleensa myös hyviä uusia toimijoita ja yhteistyökumppaneita.

RoPS Farmin toimintaa koordinoi Juha Eteläinen, joka on toiminut viimeiset kolme vuotta FC Rio Granden toiminnanjohtajana. Valmentajakysymys on vielä avoin mutta ratkaistaan lähiviikkoina.

© 2008 RoPS

Luettu 1053 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309