ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 tammikuu 2008 10:06

RoPSille poikkeuslupa sakkojen uhalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Helsingin valot loistivat kun RoPSin puheenjohtaja Risto Niva pompotteli jalkapalloa tyytyväisenä liigalisenssi taskussa. Helsingin valot loistivat kun RoPSin puheenjohtaja Risto Niva pompotteli jalkapalloa tyytyväisenä liigalisenssi taskussa.

Palloliiton kokouskabinetista Finnair Stadiumin uumenissa Helsingin Töölössä kuului keskiviikkona kello 17.31 iloisia hörähdyksiä.

Rovaniemen Palloseura hyväksyttiin jalkapalloliigaan jo kolmannen kerran poikkeusluvalla. Nyt pelilupa tosin irtosi ukaasilla uhkasakoista.

Rovaniemen kaupungin hahmotelmat Keskuskentän olojen parantamiseksi vuoteen 2010 mennessä saivat liigalisenssikomitean uskomaan suunnitelmien toteutumiseen.

- On syytä uskoa, mitä Rovaniemen taholta on meille kerrottu, korosti komitean varapuheenjohtaja ja Veikkausliigan puheenjohtaja Hannu Rautiainen.

- Pääsimme tavallaan aloittamaan yhteistyön uudelta pohjalta, koska Rovanieman kaupungin ja maalaiskunnan yhdistyminen (2006) merkitsi virkamiesjohdon vaihtumista. On totta, että lupailtuja asioita ei ole kymmeneen vuoteen tapahtunut, totesi komitean kuultavana ollut RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva.

Rovaniemelle on luvassa valaistus ensi syksyksi. RoPS hoitelee parakkijärjestelyin sosiaalitilat kelvolliseen kuntoon siksi aikaa, kun pysyvämpiä tiloja odotellaan.

Samassa yhteydessä vihreää valoa komitealta saivat Tampere United ja FC Honka.

Valot elokuussa

- RoPS:n ohella Hongan lisenssi on poikkeuslupaluonteinen, koska Tapiolan stadion ei täytä vaatimuksia. RoPS:lle kuitenkin asetettiin ehtoja, huomautti komitean puheenjohtaja Pekka Hämäläinen.

Rovaniemen kaupungin edellytetään toteuttavan Keskuskentän valaistuksen 28. elokuuta mennessä. RoPS:lle asiasta sälytettiin 75 000 euron uhkasakko.

- Koko Keskuskentän remontin kustannusarvio on 3,6 miljoonaa euroa. Valaistuksen osuus on (ilman arvonlisäveroa) 290 000 euroa, valaisi Rovaniemen apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila.

Sosiaalitilojen saaminen asialliseen kuntoon on RoPS:n tehtävänä toukokuun alkuun mennessä 20 000 euron uhkasakon vauhdittamana.

- Pukukopit ovat kieltämättä 1960-luvulta. Järjestämme työmaaparakeilla tuomareille oman kopin ja varmistamme, ettei otteluiden lehdistötilaisuuksia tarvitse enää pitää ankeissa tiloissa, irvaili Niva lisenssivaatimuksille.

Suunnitelman mukaan Keskuskentällä on 2009 lämmitettävä keinonurmi. Seuraavaksi kesäksi myös katsomotilojen pitäisi täyttää lisenssivaatimukset.

"Asiallinen prosessi"

Rovaniemen kaupungin suunnitelmissa toteutus vaatii 50 prosentin ulkopuolista rahoitusta esimerkiksi valtion ja Palloliiton suunnasta. Yksityiskohtaisia päätöksiä Rovaniemellä on vasta kaupunginhallituksen tekemänä.

- Keskeinen asia, että poikkeuslupa on voitu myöntää, on se että Rovaniemen kaupunki on valtuustonsa päätöksellä sitoutunut keskuskentän kehittämiseen vuosina 2009-10. Lisenssikomitea seuraa tätä kehittämissuunnitelmaa tarkasti, ja edellyttää RoPS:lta raporttia suunnitelman toteuttamisesta lokakuun loppuun mennessä.

Hämäläinen ja lisenssikomitean varapuheenjohtaja Hannu Rautiainen iloitsevat etenkin ensi vuoden kevääksi suunnitellusta lämmitettävästä tekonurmesta.

- Prosessi on ollut perusteellinen ja asiallinen, ja olemme paneutuneet asiaan perusteellisesti yhdessä RoPS:n ja Rovaniemen kanssa. Nyt on sitouduttu siihen, että keskuskentän kokonaisuus valmistuu vuonna 2010. Tähdätään siis yli tämän yhden vuoden. Itse alleviivaan tätä, siihen tämän lisenssijärjestelmän on pyrittävä, Rautiainen korosti pitkäjänteisempää touhua.

Vielä 2005 Rovaniemi oli noin 35 000 ihmisen kaupunki, mutta yhdistymisen myötä asukasmäärä on liki tuplaantunut noin 55 000:een.

- Uhkasakkojen summat tuntuvat kovilta, mutta ymmärrämme, ettei luvattuja asioita ole saatu meillä kymmenessä vuodessa kuntoon, Niva pohti.

- Rahat ovat loppuneet tähän asti kesken, Anttila kommentoi.

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 654 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309