ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 16 tammikuu 2008 10:32

Kenttäkatselmus päivitti puutteet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Keskuskenttäkatselmus tehtiin 15 sentin lumikinoksessa. Joukkoa johtaa Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen. Takana tulevat Rovaniemen kaupungin edustajat Mikko Ylinampa ja Rauno Yli-Paavalniemi sekä RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala. Keskuskenttäkatselmus tehtiin 15 sentin lumikinoksessa. Joukkoa johtaa Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen. Takana tulevat Rovaniemen kaupungin edustajat Mikko Ylinampa ja Rauno Yli-Paavalniemi sekä RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Kohtalaisen pitkäksi venähti Suomen Palloliiton olosuhdeyksikön toivelista Rovaniemen keskuskentän katselmuksessa tiistaina. Toiveet ja vaatimukset tosin liittyivät kokonaan ottelutapahtumiin, mikäli Rovaniemelle Palloseuralle myönnetään liigalisenssi ensi kaudelle.

Katselmusta tekivät Rovaniemen kaupungin ja Rovaniemen Palloseuran edustajien kanssa Suomen Palloliiton olosuhdepäällikkö Tero Auvinen ja Veikkausliigan kilpailupäällikkö Peter Lundström. "Helsingin herrat" eivät halunneet ottaa julkisesti kantaa katselmuksen kohteeseen, vaan totesivat vierailun olevan normaali stadiontarkastus, joka liittyy Rovaniemen Palloseuran liigalisenssiin.

- Tässä tehdään lähinnä päivitystä aiempaan. Vierailusta tehdään raportti Palloliiton liigalisenssikomitealle, joka asiasta päättää, totesi Tero Auvinen.

Tiistain syynissä katsastettiin keskuskentän katsomot, pukukopit ja sosiaalitilat. Korjattavia asioita löytyi paljonkin, vaikka Rovaniemellä asioita pistettiin liigakuntoon viimeksi 2004.

Yleisön wc-tilat eivät enää riitä, vaan kentälle tarvitaan otteluihin myös pajamajoja. Näissä järjestelyissä pitää huomioida myös pyörätuoliasiakkaat.

Vierasfanit ja turvallisuus

Vierasjoukkueiden fanitoiminta on vilkastunut viime vuosina ja heille on järjestettävä käytännössä oma alue katsomosta. Lisäksi vierasjoukkueen kannattajille esitettiin oman sisäänkäynnin järjestämistä ja jopa omaa myyntipistettä.

Vierasfanien järjestelyt liittyvät turvallisuusasioihin, joiden painoarvo on kasvanut koko ajan.

Katselmuksen tekijät totesivat ettei Suomen liigakaan ole enää mikään lintukoto, vaan ongelmat ovat nostamassa päätään myös meillä.

Pukukoppijärjestelyihin Auvinen esitti myös muutoksia. Esimerkiksi lehdistötilat siirrettäisiin kokonaan pois keskuskentän pukukopista. Lehdistötilaisuudet voisi järjestää esimerkiksi telttaratkaisulla. Lisäksi pääkatsomoon pitäisi järjestää kymmenen lehdistöpaikkaa, joissa on pöytätila.

- Telttajärjestelyillä asioita pantiin viime kaudella kuntoon FC Viikinkien kotiotteluissa, kertoi Peter Lundström.

  Pukukoppijärjestelyihin ennakoidaan myös muutoksia. Muistilistaa tekee Tero Auvinen, taustalla Jouko Kiistala.

"Kohtuullisia"

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Jouko Kiistala oli tyytyväinen päivän antiin.

- Esitetyt vaatimukset ovat kohtuullisia eikä liigalisenssi tule niihin kompastumaan, vakuutti Kiistala.

Esimerkiksi kaupungin esittämiin keskuskentän nurmen kunnostussuunnitelmiin ja toteutukseen helsinkiläisvieraat olivat Kiistalan mukaan tyytyväisiä.

Rovaniemen Palloseuran, Tampere Unitedin ja FC Hongan liigalisensseistä päätetään keskiviikkona 23.1. pidettävässä liigalisenssikokouksessa. RoPSin kohdalla komitea vaati stadionin tilapäisjärjestelyjen lisäksi sitovaa päätöstä 22.1. mennessä, että kentän valaistus toteutetaan 24.8. mennessä. Komitea ei jostakin syystä pitänyt Rovaniemen kaupunginhallituksen joulun alla tekemää valopäätöstä riittävänä. Nyt asia ainakin "väännettiin rautalangasta" katselmuksen tekijöille, että valot on todellakin päätetty tehdä tulevalle kaudelle ja niistä on sitova päätös.

Lisäksi lisenssikomitea edellytti RoPSin esittämästä kentän kehitysohjelmasta asianmukaiset päätökset 22.1. mennessä. Tämä kohta ei toteudu 23.1. mennessä, sillä kenttäsuunnitelma ei ehdi valmistua valtuuston ensi maanantain kokoukseen. ollen Näin valtuusto käsittelee asian vasta helmikuussa.

RoPSille varattiin tilaisuus tulla kuulluksi 23.1.pidettävässä lisenssikomitean kokouksessa. Paikalla on puheejohtaja Risto Niva. Samaan tilaisuuteen lähtee edustaja myös Rovaniemen kaupungilta. Hän on apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila.

- Anttilalla on varmasti tuorein tieto asioista ja hän pystyy antamaan sen hetken faktat lisenssikomitealle, totesi Kiistala.

Tausta

Kovaa vääntöä Keskuskentällä

Keskuskentän peruskorjauksesta on puhuttu Rovaniemellä 1990-luvulta lähtien.

Syksyllä 2006 kaupunginvaltuusto linjasi , että remontti tehdään, jos kustannuksista puolet katetaan ulkopuolisella rahoituksella.

Hanke näytti jo toteutuvan vuosina 2007-2008. Viime kesänä kuitenkin selvisi, että ulkopuolista rahoitusta ei saada kasaan riittävän nopeasti. Peruskorjaus siirtyi vuosille 2009-2010.

Marraskuun kaupunginvaltuustossa ryhmien puheenjohtajat Esko-Juhani Tennilä (vas.), Juhani Juuruspolvi (kok.), Markus Lohi (kesk.) ja Sulo Paksuniemi (sd.) yrittivät nopeuttaa remonttia sopimalla, että Keskuskenttä korjattaisiin monitoimikentäksi vaikka ilman ulkopuolista rahoitusta. Valtuutettujen noustua vastarintaan puheenjohtajat perääntyivät, ja vaatimus ulkopuolisesta rahoituksesta jäi voimaan.

Kaksi päivää valtuuston kokouksen jälkeen RoPS varmisti nousunsa liigaan.

Suomen Palloliiton lisenssikomitea ilmoitti joulukuussa Rovaniemen kaupungin ja RoPS:n johdolle, että seuralle ei myönnetä liigalisenssiä, jos Keskuskenttää ei remontoida Palloliiton olosuhdevaatimusten mukaiseksi. Vaatimuksiin kuului muun muassa valojen rakentaminen jo ensi syksyksi.

Kaupunginjohtaja Mauri Gardin toi kohta Helsingin-matkansa jälkeen kaupunginhallitukseen mallin, jossa valot rakentaisi Rovaniemen Energia Oy. Se on kaupungin oma energiayhtiö, jonka hallituksen puheenjohtajana toimii Markus Lohi (kesk.).

Joulun alla kaupunginhallitus hyväksyi toimivaltansa turvin Gardinin esittämän valoratkaisun äänin 13-3. Näin ohitettiin kaupunginvaltuuston päätös aloittaa remontti vasta 2009.

Vastaan äänestäneet Jaakko Huttunen (vas.), Olli Tiainen (kesk.) ja Rauno Toivainen (kesk.) halusivat maanantain kaupunginhallituksessa palauttaa valojen rakentamisen kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Esitykset kaatuivat. Muilta osin hallitus päätti tuoda Keskuskentän toteuttamissuunnitelman helmikuun kaupunginvaltuustoon.

Lisenssikomitea päättää 23. tammikuuta, myönnetäänkö RoPS:lle liigalisenssi.

Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 967 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309