ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 tammikuu 2008 10:09

”Puun ja kuoren välissä jatketaan”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Epäselvyys Rovaniemen keskuskentän kelpoisuudesta jalkapallon Veikkausliigan peliareenaksi jatkuu vielä pari viikkoa. Epäselvyys Rovaniemen keskuskentän kelpoisuudesta jalkapallon Veikkausliigan peliareenaksi jatkuu vielä pari viikkoa.

Suomen Palloliitto haluaa lisäselvityksiä Rovaniemen Palloseuralta, FC Hongalta ja Tampere Unitedilta ennen kuin niille myönnetään lisenssi jalkapalloliigaan. Muiden seurojen hakemukset täyttivät keskiviikkona kokouksensa päättäneen liigalisenssikomitean kriteerit.

Kolmen seuran liigalisensseistä päätetään keskiviikkona 23. tammikuuta. Espoolaisseura Hongan ja mestariseura Tampere Unitedin on selvitettävä se, kuinka kentän pelikelpoisuus taataan koko kilpailukaudeksi. Eniten paperisotaa taas on edessä pääsarjaan nousseella RoPS:lla.

Pohjoisen seuralta kaivataan sitova päätös siitä, että kentän valaistus toteutetaan 24. elokuuta mennessä, selvitystä ja päätöstä kentän pelikelpoisuuden takaamisesta koko kaudeksi, ja selvitystä stadionin sosiaalitilojen parantamisesta ainakin tilapäisjärjestelyin. Palloliitto haluaa lisäksi vielä "asianmukaiset päätökset" seuran esittämästä kentän kehitysohjelmasta.

- Puun ja kuoren välissä oleminen jatkuu. Olisin odottanut selkeitä päätöksiä, se olisi helpottanut. Mutta nämä on varmaan sitten aika oleellisia asioita, RoPS:n toimitusjohtaja Jouko Kiistala summaa tilanteen.

- Tietenkin ongelmia on, mutta luotetaan siihen, että ne alkavat pikkuhiljaa poistua.

Valopäätös pätee

Kiistala hieman ihmettelee komitean vaatimuksia. Valoja ollaan laittamassa ensi kesänä, sosiaalitilojakin on kunnostettu.

- Lisenssihakemukseen olisi tarvittu selkeä päätös valoratkaisusta. Asiasta on kaupunginhallituksen päätös, ja en tiedä millä sen pystyisi vahvemmin kertomaan. Se on sellainen päätös, että ensi kaudelle tehdään lisenssivaatimukset täyttävä valaistus Keskuskentälle, Kiistala toteaa.

- Sosiaalitilat on parannettu jo kerran niiltä osin kuin on pystytty. Hölmöläisten touhulta tuntuu, mutta toki ei meillä vielä tarkempia tietoja ole vaatimuksista, RoPS-pomo kuittaa vielä.

Katselmus tiistaina

Voi olla, että vaatimuksiin tulee selvyyttä ensi viikolla, kun Palloliiton olosuhdepäällikkö ja liigan sarjapäällikkö vierailevat tiistaina keskuskentällä katselmuksen merkeissä. RoPSin edustajille on lisäksi varattu tilaisuus tulla kuuluksi 23.1. pidettävässä lisenssikomitean kokouksessa.

RoPS:n taivallus liigassa ja lähinnä sen olosuhdepykälissä on ollut ohdakkeinen jo pitkään. Edellinen visiitti (kaudet 2004 ja 2005) sujui poikkeusluvalla. Keskiviikkoinen päätös on siis pitkälti tuttua kaavaa Kiistalalle, mutta valmistautumista kauteen se kuitenkin sotkee.

- Sponsorihommia ja pelaajasopimuksia on tehtävänä, ja intoa täynnä on oltu. Nyt pitää kuitenkin pähkäillä vähän aikaa, haukkoa ilmaa ja tulla itsensä kanssa sinuiksi siitä, mitä pitää tehdä, mies huokaa.

Liigamestari Tampere Unitedin toimitusjohtaja Sami Salonen ei ole vielä saanut yksilöityjä vaatimuksia, mutta luulee, että Ratinan lämmityksistä lienee pitkälti kyse.

- Tehdään lisäselvitys, ei tässä mitään suurta dramatiikkaa. Uskon, että voimme vakuuttaa komitean siitä, että meillä on pelikelpoinen kenttä läpi kauden, Salonen miettii.

- Lämmityssysteemi halutaan selvittää, sitä että kenttä on pelikunnossa läpi kauden. Ehkä tässä on muistutusta siitä, että Suomen cupin ottelu GBK:ta vastaan meni lumitöiksi.

FC Hongassa ei olla huolissaan siitä, että seuran kolmas liigakausi jäisi haaveeksi. Toimitusjohtaja Jouko Pakarinen ei tiennyt Palloliiton vaatimuksista vielä tarkempaa, mutta luottavainen mies on jatkon suhteen.

- Kaupungin kanssa asia saadaan varmasti järjestykseen. Mitään isompaa ongelmaa ei ole. Pystymme varmasti takaamaan, että pelikenttä on kunnossa koko kauden. Kaupungin kenttämestarit toimittavat raportit Palloliittoon, ja homma on selvä, Pakarinen vakuuttaa.

RoPSin kohdalla kentän pelikunto joutunee puntariin heti alkukaudesta, sillä ohjelman mukaan Rovaniemellä pelataan ensimmäinen liigaottelu jo 4.5. (RoPS-TamU). Toinen kotipeli on 11.5. (RoPS-MyPa), joten Rovaniemelle ei voi toivoa kuin aikaista kevättä. Ruoho ei näet napapiirillä kasva vielä toukokuun alkupäivinä.

 Rovaniemen Palloseura juhli marraskuussa Helsingissä liigakarsinnan voittoa FC Viikingeistä. Pääsarjapaikka ei ole kuitenkaan vielä varma, sillä RoPSille ei myönnetty keskiviikkona liigalisenssiä.

Valmentajista sanktioita

Lisenssikomitea esitti keskiviikkona RoPSille ja KooTeePeelle "asianmukaista sanktiota" päävalmentajiensa (Tom Saintfiet ja Tommi Kautonen) ammatillisista puuteista. Liigavalmentajalta kun vaaditaan UEFA:n pro-lisenssiä, joka Suomessa tarkoittaa JVK-tutkintoa.

- Tämä on sinällään pieni asia ja siihen on annettu yleensä poikkeuslupa. Mitä tulee Saintfietin pätevyyteen, niin hän on kouluttanut itsensä varsin pitkälle vaikkei hänellä pro-lisenssiä olekaan, huomautti Kiistala.

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 617 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309