ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 09 tammikuu 2008 10:14

RoPSin liigalisenssipäätös siirtyi keskiviikolle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jo kuukausia puhuttanut Rovaniemen Palloseuran liigalisenssi jalkapallon Veikkausliigaan ei saanut ratkaisua vielä tiistai-iltanakaan. Palloliiton lisenssikomitean käsitteli kauden 2008 lisenssihakemuksia Helsingissä useita tunteja, mutta joutuu jatkamaan kokoustaan vielä tänään. Päätöksistä luvattiin tiedottaa puolen päivän jälkeen.

Lisenssikomitea käsitteli liigaseurojen lisenssihakemuksia ensimmäisen kerran jo joulukuussa. Tuolloin käsittelyssä olivat olosuhteet, oikeudelliset kriteerit, henkilöstö, hallinto ja urheilullinen toiminta. Tuolloin kerrottiin ettei RoPSin hakemus täytä lisenssivaatimuksia olosuhteiden osalta.

Rovaniemen kaupungin ja RoPSin edustajat palaveroivat joulukuussa lisenssikomitean kanssa ja selkeä vaatimus oli ryhtyä konkreettisiin toimiin. Näin myös tehtiin, kun kaupunginhallitus päätti, että Rovaniemen keskuskentälle rakennetaan vaaditut valot jo ensi kesäksi.

Seurat ovat voineet täydentää hakemuksiaan kriteereiden osalta joulukuun aikana. Täydennysten lisäksi tiistaina alkaneessa kokouksessa ovat käsittelyssä liigaseurojen taloudelliset kriteerit.

Ei yhteydenottoja

- Olemme jättäneet komitealle vaaditut lisäselvitykset joulukuun loppuun menneessä. Tämän illan (tiistai) aikana ei ole tullut uusia yhteydenottoja liigalisenssiin liittyen, joten emme voi kuin odottaa keskiviikkoa. Toivottavasti tässä ei kuitenkaan käy niin, että kun asiat pitkittyvät ne myös mutkistuvat, aprikoi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

RoPS ei ole tiettävästi ainoa liigaseura, joka tarvitsee poikkeuslupaa pelaamiseen. Viime kaudella poikkeusluvilla pelasivat FC Honka, Vaasan Palloseura sekä Ykköseen pudonneet FC Oulu ja FC Viikingit.

Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen totesi ennen kokousta, että vastaava lisenssijärjestelmä on tullut kattavaksi myös Euroopan jalkapalloliiton Uefan piirissä.

- Mikään seura ei voi osallistua Uefan kilpailuihin täyttämättä heidän lisenssivaatimuksiaan. Nämä meidän vaatimuksemme ovat yli 90-prosenttisesti samat kuin Uefan vaatimukset, Hämäläinen totesi.

Liigalisenssikomitean muodostavat Pekka Hämäläinen (puheenjohtaja), Hannu Rautiainen (varapuheenjohtaja), Markku Lehtola, Kimmo J. Lipponen, Juha Laitinen ja Jan Walden.

Liigalisenssi

Mitä Rovaniemen keskuskentältä uupuu?

Valaistus (800 luxia). Mikäli liigastadionilla ei ole vaatimukset täyttävää keinovalaistusta, joukkue pelaa 1.9. lähtien kotiottelunsa muulla kuin varsinaisella kotikentällään.

Kentän lämmitys.

Katetut istumapaikat 4000 katsojalle. Katsomokapasiteetista mahdollisimman suuri määrä tulisi olla erillisistuimia Pääkatsomon lämmitystä suositellaan.

Lehdistön työskentelytila.


Kari Pyykkö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 817 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309