ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 18 joulukuu 2007 10:14

Kaivattu joululupaus RoPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon liigalisenssiä odottavalle Rovaniemen Palloseuralle kaupunginhallituksen päätös keskuskentän valojen rakentamisesta jo ensi vuonna oli kuin ennenaikainen joululahja. Tämän suuntaista joululahjaa tosin on odoteltu pian parikymmentä vuotta.

Klikkaa!

- Palloliiton lisenssikomitea edellytti konkreettisia toimia jo ensi kaudelle ja tämä on varmasti sellainen signaali. Eiköhän tämä ole alku hyvään suuntaan, arvioi RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

Muita täydennyksiä RoPSin lisenssianomukseen ei ole lähdössä. Liigalisenssien kohtalosta päätetään tammikuun 8. päivänä.

RoPS on saanut aiemmin kaksi kertaa liigalisenssin poikkeusluvalla.

Kiistala muistuttaa, että keskuskentän valoista puhuminen "RoPSin valoina" ei pidä paikkaansa.

Suunniteltua monitoimikenttää on tarkoitus käyttää ympärivuotisesti ja valojen tarve on suurin talvella. Jalkapallo-otteluissa niitä tarvitaan lähinnä loppusyksystä. Televisioinnin tarpeisiin valotehoa pitää löytyä 800 luksia.

Liigalisenssin kohtalo on haitannut tuntuvasti myös Kiistalan töitä. Vaikka RoPSilla on tässä vaiheessa kasassa lisenssin vaatimat 15 sopimuspelaajaa, uusien pelaajavahvistusten värvääminen on ollut vaikeaa epävarman sarjatason takia. Juuri nyt toimitusjohtajaa työllistää uuden valmentajan hankinta Kari Virtasen jätettyä tehtävät kesken sopimuskauden.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva aikataulutti viime perjantaina valmentajan hankkimisen vuodenvaihteeseen mennessä. Ehdolla on tässä vaiheessa ollut sekä kotimaisia että ulkomaalaisia vaihtoehtoja.

300 000 euron valot

Keskuskentän valoilla on hintaa noin 300 000 euroa ja ne rakennuttaa Rovaniemen Energia Oy. Kaupunki voi sitoutua valaistuksen lunastamiseen silloin, kun Keskuskentän kokonaisrahoitus on toteutunut kaupunginvaltuuston päättämän investointiohjelman mukaisesti.

Keskuskentän rakentaminen liittyy kiinteästi myös asemakaavan muuttamiseen 3. kaupunginosan palloilu- ja jääurheilualueella eli Lapinaukealla.

Lapinaukean kaavoittaminen asuntorakentamiseen mahdollistaa siitä saatavan taloudellisen hyödyn suuntaamisen kaupungin oman osuuden rahoittamiseen keskuskenttähankkeessa.

Kaavoituksella taas mahdollisestaan kaupunginvaltuuston edellyttämän ulkopuolisen rahoituksen (50 %) saaminen keskuskentän maksamiseen. Hanke toteutetaan niin, että kaupunki rakentaa kentän valaistuksineen ja ulkopuoliset toimijat vastaavat muusta.

Ulkopuolinen rahoittajataho on yhä auki, mutta keskusteluja on käyty pitkin syksyä. Pääkatsomon alle tulisi liiketilaa 2500-3000 kerrosneliötä.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 586 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309