ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 11 joulukuu 2007 10:02

Kaupunginjohtaja: Remontti vauhtiin valot uusimalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Keskuskentän remontti saattaa alkaa jo ensi kesänä. Kentälle tehdään ensimmäisenä uudet valot, joilla varaudutaan Rovaniemen Palloseuran liigapaikkaan. Kaupunginjohtaja Mauri Gardin kertoi kenttäsuunnitelmasta kaupunginhallitukselle maanantaina. Asia tulee päätettäväksi viikon kuluttua maanantaina.

Klikkaa!

Tarkoitus on jakaa keskuskentän rakentaminen kaupungin ja yksityisen rakennuttajan kesken. Kaupunginvaltuuston päätöksen mukaan kenttä kunnostetaan 2009-2010. Päätökseen sisältyy ehto, että kustannuksiin on saatava puolet yksityistä rahaa.

- Esittelemässäni mallissa kaupunki toteuttaa varsinaisen kentän ja yksityinen rakennuttaja katsomon, Gardin kertoo.

Rakennuttajalla olisi oikeus tehdä katsomon alle liiketiloja.

Gardinin mukaan kaupunki voisi asentaa kentälle uudet valot jo ensi kesänä, jos kaupunginhallitus hyväksyy esityksen kokouksessaan 17. joulukuuta. Ensi vuoden talousarvion jo hyväksyttyä investointiohjelmaa ei tarvitsisi Gardinin mukaan muuttaa.

Kenttä pysyy tämän suunnitelman mukaan nykyisellä paikalla.

Gardin on keskustellut asiasta Palloliiton kanssa ja käynyt keskusteluja myös yrityselämän edustajien kanssa. Siellä mallille on näytetty vihreää valoa. Yksittäistä yrittäjää kentän toisen osan korjaamiseen ei ole vielä tiedossa.

RoPS täyttää muut ehdot

Rovaniemen Palloseuran kohtalo jalkapallon liigalisenssin saamiseksi ratkeaa näillä näkymin vasta 8. tammikuuta.

Palloliiton lisenssikomitea kokoontui eilen, mutta se ei tehnyt vielä lopullisia päätöksiä asiasta.

RoPS nousi liigaan kaudelle 2008, mutta keskuskenttä ei täytä olosuhdekriteerejä. Palloliiton säännöissä todetaan, että "poikkeuslupaa ei voi ilman erityisen painavaa syytä myöntää, jos seura on viimeisen viiden vuoden aikana pelannut liigassa ja sille on myönnetty poikkeuslupa kahdeksi kaudeksi liigalisenssin olosuhteita koskevaan kriteeriin." RoPS pelasi liigassa poikkeusluvalla kausina 2004 ja 2005.

Käytännön tekojen aika

RoPSin kohdalla kohtalon kysymys on, riittääkö kaupungin heikko taloudellinen tilanne painavaksi syyksi liigalisenssin myöntämiselle.

Lisäksi vaakakupissa painaa suunnitelma Keskuskentän kunnostamiseksi vuosina 2009-2010.

Rovaniemen kaupunginjohtaja Mauri Gardin, apulaiskaupunginjohtaja Matti Ansala, RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala ja puheenjohtaja Risto Niva kävivät viime keskiviikkona lisenssikomitean kuultavina.

- Kyllä lisenssikomitean viesti oli varsin selkeä, että jos Keskuskentälle ei talven tai alkukesän aikana tehdä mitään, niin lisenssin saaminen voidaan unohtaa, Risto Niva toteaa.

- Uskon, että valojen saaminen kentälle riittäisi alkuun. Lisäksi tarvitaan päätös muun remontin toteuttamisesta.

- Rovaniemen kaupungilta on lähtenyt ensimmäinen kirje Palloliittoon Keskuskentän remontin aloittamisesta jo vuonna 1997, mutta tähän päivään mennessä asialle ei ole tapahtunut mitään. Ei ihme, että siellä ollaan kyllästytty, eikä suunnitelmiin enää uskota.

Miia Vatka
Aino-Helena Hietala
© 2007 Lapin Kansa

 

Luettu 557 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309