ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 02 marraskuu 2007 09:18

Nousijajoukkue ei ollut liigassa heittopussi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura kohtaa liigakarsinnassa helsinkiläisen FC Viikingit.

Klikkaa!

Joukkue nousi liigaan täksi kaudeksi, mutta ei ole ollut sarjassa mikään heittopussi.

- Rutinoitunut ja kovia pelejä pelannut joukkue sieltä tulee vastaan, toteaa RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

- Viikingit ei ollut liigassa mikään heittopussi. He pelasivat kaikesta huolimatta melko tasaisen kauden.

 Viikingit voitti 23 liigakamppailustaan 5, pelasi 8 kertaa tasan ja hävisi 13 ottelua. Maaliero jäi 19 maalia miinuksen puolelle.

- Paineet ovat Viikingeillä. Heillä on tässä karsinnassa vain hävittävää, meillä voitettavaa. Ei ole helppoa lähteä otteluihin ennakkosuosikkina, Virtanen tietää.

Tuttuja miehiä

Viikinkien valmentaja Jari Europaeus on tuttu mies Rovaniemellä. Europaeus valittiin vuonna 1989 vuoden pelaajaksi Suomessa. Mies pelasi tuolloin yhden kauden Rovaniemellä ja johdatti RoPSin pronssille. Europaeus luotsaa Viikinkejä nyt kolmatta kautta.

- Tavallaan tässä molemmat joukkueet lähtevät puhtaalta pöydältä. Sarjat on ohi ja nyt käydään 180 minuutin sota liigapaikasta, Europaeus sanoo.

- Karsinta antaa meille viimeisen mahdollisuuden päästä kauden tavoitteeseemme eli säilyttää liigapaikka.

Viikingit on säästynyt loukkaantumisilta ja sairastumisilta viime aikoina ja pääsee näin ollen täydessä iskussa otteluun. Hyökkääjä Mehmet Hetemaj vapautuu pelikiellosta RoPS-kamppailuun.

- Jos haluaa voittaa, on tehtävä maaleja. Se on ollut ajatuksena koko kauden. Maalittomilla tasapeleillä ei vielä juhlita.

- Muut saavat miettiä kumpi tässä on ennakkosuosikki. Minusta se joukkue ansaitsee liigapaikkansa, joka jaksaa taistella ja tehdä valtavan työmäärän voiton eteen.

- Tyylipisteitä ei jaeta.

Yhteismaalit ratkaisevat

Valmentajan lisäksi Viikinkien riveissä nähdään kaksi pelaajaa, jotka ovat aikanaan pelanneet myös RoPSissa. Petri Jalava siirtyi Viikinkeihin RoPSista täksi kaudeksi. 194-senttistä ja 90-kiloista topparia pidetään yhtenä liigan parhaimmista pääpelaajista. Myös Jarno Kallijärvi on pelannut RoPSissa.

Itähelsinkiläisjoukkueen ei luulisi pohjoisen oloja kohahtavan. Pelaahan Viikingit kotiottelunsa Vuosaaressa liigan karuimmalla kentällä.

- Puolitoista viikkoa sitten Inter-peliä ennen oli täälläkin säätila pakkasen puolella. Kyllä ne kelit kylmenee etelässäkin. Se ei tässä hetkauta, Europaeus vakuuttaa.

Liigakarsinnan toinen osaottelu FC Viikingit-RoPS pelataan ensi keskiviikkona kello 18.30 Helsingin Vuosaaressa. Yhteismaalit ratkaisevat - jos maalit ovat tasan, niin enemmän vierasmaaleja tehnyt joukkue pelaa ensi kaudella liigassa.

Miia Vatka
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 600 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309