ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 lokakuu 2007 13:25

Viikingit RoPS:n vieraaksi lauantaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigan päätöskierros toi vastauksen Rovaniemen Palloseuran liigakarsintavastustajasta.

Klikkaa!

Kaksiosaisessa jännitysnäytelmässä RoPS saa vastaansa helsinkiläisen Vuosaaren Viikingit, joka ei näin ollen pelastautunut karsintapeikon otteelta.

Säiden viiletessä ja nurmen kellastuessa Rovaniemellä on pohdittu kovasti liigakarsinnan kotiottelun aikaa ja ennen kaikkea paikkaa. RoPS:n toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan avoimia kysymyksiä ei enää kuitenkaan juuri ole.

- Meille on annettu se tieto, että pelit alkavat ensi lauantaina (3.11.) Rovaniemellä ja Helsingissä pelataan sitten seuraavalla viikolla, kertoo Kiistala.

Kylmennyt sää ei tuo RoPS:n kotiottelun ylle uusia uhkakuvia, vaan ensi lauantaina pelataan varmuudella jossain päin Rovaniemeä.

- Jos kelit pysyvät tällaisena, niin uskon, että Keskuskenttä on pelikunnossa. Saarenkylän tekonurmi on myös yksi vaihtoehto, summaa Kiistala.

- Tarkkaa alkamisaikaa emme ole vielä sopineet, mutta esimerkiksi klo 13 voisi olla hyvä ratkaisu, sillä silloin myös valoa riittää.

Toisen kerran joukkueet kohtaavat Helsingissä keskiviikkona 7. marraskuuta.

Poissaolot mietityttävät

RoPS ei pääse liigakarsintaan parhaalla mahdollisella miehityksellä. Avausottelusta ovat varmuudella poissa ainakin Jarno Koivisto, Dejan Godar, Nchimunya Mweetwa, sekä Stephen Kunda. Nivusvaivaisen Chileshe Chibwen kohdalla elätellään pieniä toiveita pelikuntoon pääsemisestä.

- Kyllähän me siipirikkoina karsintaan lähdetään, mutta uskon, että valmennusjohto löytää ratkaisun tähänkin tilanteeseen, miettii Kiistala.

Karsintavastustajan selviäminen ei aiheuttanut RoPS:n leirissä suuria tunteenpurkauksia. Tässä vaiheessa kautta kun jäljellä on vain voitettavaa vastustajasta riippumatta.

- Liigarutiiniahan sieltä vastaan tulee. AC Oulu olisi ollut varmasti yhtä paha vastustaja kuin Viikingit, joten haastetta riittää, Kiistala tuumaa.

Viikinkien valmentaja Jari Europaeus palaa karsinnassa vanhalle kotikentälleen. Hän oli RoPS:n alakerran lukkoja vuonna 1989, jolloin joukkue otti pääsarjassa pronssia ja selviytyi toiselle kierroksen Uefa-cupissa. Europaeus valittiin kauden jälkeen vuoden pelaajaksi Suomessa.

Eero Tuominen
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1080 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309