ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 lokakuu 2007 12:22

Ykkönen voi ratketa jo viikonvaihteessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykkösen ratkaisut ovat ovella jo tulevana viikonvaihteena, sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella. Ykkösen kaksi selvästi parasta joukkuetta Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura jatkavat kilpajuoksua ainakin sunnuntaihin asti, sillä KuPS pelaa ottelunsa lauantaina ja RoPS sunnuntaina.

Klikkaa!

Viikonvaihde voi tuoda jo ratkaisun liigaan nousijasta ja liigakarsintaan päätyvästä joukkueesta.

Yhtälö toteutuu jos KuPS häviää tai pelaa tasapelin Torniossa TP-47:n kanssa ja RoPS voittaa Helsingissä Atlantiksen. Juuri nyt eroa on kaksi pistettä RoPSin eduksi.

Mikäli viikonvaihde ei ratkaisua tuo, sarja saa huipennuksen seuraavana lauantaina 20.10. Tuolloin RoPS kohtaa viimeisellä kierroksella FC Hämeenlinnan vieraissa ja KuPS saa kotikentälleen vieraaksi Jyväskylän Jalkapalloklubin.

Maaliero ratkaisee tasapisteissä

Sekin on mahdollista, että joukkueet päätyvät vielä tasapisteisiin. Siinä tapauksessa nousun ratkaisee maaliero. Mikäli sekin on tasan, ratkaisu haetaan tehdyistä maaleista. Tällä hetkellä KuPS on niskan päällä maalierossa (RoPS 40-19, KuPS 39-16) kahden osuman verran.

Euroopan sarjoissa yleisin käytäntö on, että tasapisteissä nousun ratkaisevat keskinäiset ottelut. RoPSin ja KuPSin kohdalla vaaka kallistuisi tällä säännöllä RoPSin suuntaan, sillä Rovaniemellä joukkueet päätyivät tasapeliin, mutta Kuopion ottelun RoPS voitti.

RoPSin leirissä ei ole maaleja ynnätty eikä pisteitä juuri laskettu.

Toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan liiganousu on edelleen täysin omissa käsissä ja siellä mielin joukkue on töitä myös tehnyt.

Toki vierasapukin kelpaa, jos sellaista on tarjolla. RoPSin kannattajat ovat ristineet kätensä TP-47:n puolesta, jotta se kaataisi KuPSin lauantaina. Innokkaimmat ovat lähdössä Pohjan stadionille "punanuttuja" kannustamaan.

Kiistalakaan ei epäröi torniolaisten peliasennetta.

- Heillä on lähinnä kiusaajan rooli, mutta pelaavat varmasti tosissaan, Kiistala luotti.

Tornion ottelu alkaa lauantaina klo 15 ja RoPSin ottelu Helsingin Pallokentällä klo 17. (KP)

© 2007  Lapin Kansa

Luettu 552 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309