ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 lokakuu 2007 13:47

Kari vei tikkarin RoPSin suusta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Jyväskylän Jalkapalloklubi pelasivat 1-1(0-0)-tasapelin Ykkösen kärkiottelussa eilen Jyväskylässä. RoPS oli pitkään kiinni täydessä pistepotissa Antti Peuran maalilla, kunnes JJK-kärki Tommi Karin upea vapaapotku tasasi lukemat lisäajan toisella minuutilla.

Klikkaa!

Ottelun alku oli erittäin vaisu. Kotijoukkue hallitsi näennäisesti, eikä RoPS ei päässyt juurikaan hätyyttelemään JJK:n maalia vartioinutta Matti Salkojärveä. Palloliiton puheenjohtajan Pekka Hämäläisen puoliajalla pitämä puhe uhkasikin jäädä ottelun kohokohdaksi.

Toisella puoliajalla joukkueet pelasivat pirteämmin. RoPS siirtyi 1-0-johtoon 80. peliminuutilla, kun vaihtopenkillä ottelun aloittanut Antti Peura rokotti pahasti nukahtanutta JJK-puolustusta.

- Kuulin maalivahdin huutavan puolustajalle, että hän ottaa, mutta ehdin nappaamaan pallon heidän välistään. Olihan tuo tärkeä maali, mutta lopun tasoitus toi tietenkin pelistä kitkerän maun suuhun, Peura manasi.

Hyökkääjä Tommi Kari ampui vapaapotkusta tasoituksen ylänurkkaan yliajalla. Tulos tarkoittaa sitä, että sarjaa johtavan rovaniemeläismiehistön ja toisena majailevan Kuopion Palloseuran välinen piste-ero kasvoi viiteen.

- RoPS on hyvä joukkue, joka ansaitsee paikkansa kärjessä, JJK:n päävalmentaja Ville Priha kehui.

- JJK:n miehet tekivät töitä kiitettävästi. En voi olla pettynyt pelaajiin. Ehkä olisi ollut väärin, jos olisimme hävinneet tämän ottelun tällaisen esityksen jälkeen.

"Kenttä on painimatto"

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen harmitteli joukkueensa maalitykin Nchimunya Mweetwan hukkaamaa maalipaikkaa.

- Kun peli oli 1-0-tilanteessa, meidän jätkä pääsi läpi ja nosti pallon vähän ohi maalin. Jos se olisi mennyt sisään, ottelu olisi ratkennut siihen, RoPS-luotsi pohti.

Mweetwan hukkaaman maalipaikan lisäksi Virtanen oli hyvin pettynyt Harjun nurmeen.

- Kenttä ei suosinut meidän joukkuettamme, joka on hyvin taitava. Tämä kenttä on painimatto. Se ei ole kuitenkaan mikään tekosyy, sillä kaikilla kentillä on pystyttävä pelaamaan.

RoPS joutui lähtemään otteluun ilman pelikiellossa ollutta veteraanihyökkääjäänsä Zeddy Sailetia. Olisiko RoPS voittanut, jos Saileti olisi pelannut?

- Se on hyvä kysymys. Hän on iso henkinen johtaja. Siksi otimme hänet mukaan tällekin matkalle, Virtanen kertoi.

"Ei parane kurkotella mihinkään"

Vaikka RoPS lähtee kauden kahteen viimeiseen otteluun hyvästä asemasta, Virtanen ei suostunut herkuttelemaan. Hän muistutti, ettei nousu ole kirkossa kuulutettu.

- Jos nousemme liigaan, olemme tyytyväisiä. Vielä ei parane kurkotella mihinkään.

Tappiotta kesäkuun 13. päivästä asti porskuttanut RoPS kohtaa kahdessa jäljellä olevassa ja nousun kannalta ratkaisevassa ottelussa FC Hämeenlinnan ja Atlantiksen vieraissa. Valmentaja Kari Virtanen myönsi, että tasapeli tiivisti loppukierrosten asetelmia.

- Tämä oli meille jo kolmas tasapeli lyhyen ajan sisällä. Kyllä se veitsi on meidän kurkulla Helsingissä ja Hämeenlinnassa, vaikka KuPSilla on edessään vaikeat pelit Torniossa ja kotona JJK:a vastaan.

Rovaniemen keskuskenttä tarvitsisi pikaista remonttia jotta liigalisenssi heltiäisi ensi kaudeksi. Virtasen mukaan joukkue ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, että mahdollinen nousu saattaa tyssätä olosuhdeongelmiin.

Pekka Värre
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 721 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309