maanantai, 01 lokakuu 2007 11:35

RoPS voitolla loppusuoralle

Rovaniemen Palloseura pääsee neljän pisteen karkumatkalla jalkapallon Ykkösen loppusuoralle. RoPS hoiti viimeisessä kotiottelussaan tärkeän 2-1 (1-1) voiton Joensuun Jiposta. Ratkaisijaksi palasi pelikiellosta vapautunut sambialaiskärki Nchimunya Mweetwa, jolle osuma oli kauden 15:s. Kolme vierasottelua ratkaisee Ykkösen voittajan ja liiganousijan.

Klikkaa!

RoPS pelaa loppusuoralla kolme vierasottelua (6.10. JJK, 14.10. Atlantis, 20.10. FC Hämeenlinna).

- Kaksi voittoa tarvitsemme, mutta kaikista kolmesta lähdetään pisteitä hakemaan, raamitti valmentaja Kari Virtanen.

Sarjapaikastaan taisteleva Jippo teki RoPSin iltapäivästä varsin työlään. Vieraat pelasivat aivan sääntöjen rajamailla, löivät persusta nurmeen ja yrittivät tosissaan hankkia kotiinvietävää, mutta saldoksi jäi muutama varoitus ja mustelma.

- Pisteet lämmittävät, mutta ei tämä tosiaan ihan parasta RoPSia ollut. Pelin hajoaa liikaa ja taso heilahtelee 90 minuutin aikana turhan paljon, summasi Virtanen näkemäänsä.

Hyvää Virtanen löysi sovitun taktiikan noudattamisesta avausjaksolla. - Olemme pelanneet liiaksi lyhytsyötöillä, mutta nyt pelattiin sekä lyhyttä että pitkää. Se myös toimi, kun saimme pallon hyvin Jipon puolustuksen selustaan.

Tunteet kuumina rankkarin vetäjästä

Klikkaa!Pelin jälkeen kotijoukkueen ympärillä koettiin myös kuumia tunteenpurkauksia, jotka aiheutti hukattu rangaistuspotku ottelun 72. minuutilla. Jipon puolustaja repi kädestä Jarno Koiviston nurmeen ja erotuomari näytti rangaistuspilkkua. Pallon nappasi kainaloonsa Dejan Godar, jonka laukaus kimmahti kuitenkin maalitolppaan.

Tunteita nostatti se, että valmentaja Kari Virtanen halusi vetäjäksi Chanda Mwaban. Asiasta käytiin pelin jälkeen kiivas sananvaihto.

- Godar ja Mwaba ovat vetäneet meidän rankkarit. He ovat kentällä saaneet päättää, kumpi vetää. Nyt kuitenkin huusin, että Mwaba vetää, mutta viesti ei ilmeisesti mennyt perille, Virtanen kertoi.

Tapahtunut harmitti valmentajaa senkin takia, että "peli olisi kuollut 3-1:een", kuten Virtanen asian ilmaisi. Loppu olikin melkoista tulisilla hiilillä pyörimistä, vaikka Jipon tekopaikat jäivät vähiin.

- Toki joku muukin olisi voinut epäonnistua siinä tilanteessa. Paineita oli varmasti niskassa.

Godar sai anteeksi avausmaalilla

Hieman ailahtelevasti esiintynyt Godar sai paljon anteeksi ottelun avausmaalilla, jonka kroaatti junaili seinäsyötöllä Mweetwan kanssa. Godar laukoi tarjoilusta pallon alanurkkaan ohi maalivahti Lassi Hurskaisen. Nuori maalivahti sai pelikomennon vasta puoli tuntia ennen ottelua, kun Mikko Ikosen jalka ei pelaamista kestänyt.

Hurskainen joutui seuraamaan aitiopaikalta RoPSin voittomaalia tunnin kohdalla. Isännät miehittivät kulmapotkutilanteessa maalin edustan niin tuhdisti ettei Hurskaisen päässyt lihamassan takaa mihinkään. Mweetwa puski maalin takakulmalta varmasti 2-1 Chanda Mwaban tarjoilusta.

Avausjaksolla RoPS sai nauttia johtoasemastaan vain viitisen minuuttia. Jippo rankaisi kulmapotkusta, kun Jaakko Reponen junttasi pallon yläriman kautta maaliin, 1-1. Samalla katkesi RoPSin pitkä nollaputki. Kalle Rönkkö onnistui pitämään maalinsa puhtaana tarkalleen 639 minuuttia.

Zeddy Saileti pelikieltoon

Voittopelin ikävämpi sivujuonne oli Zeddy Sailetin saama varoitus ja sitä seuraava yhden ottelun pelikielto. RoPS-ikoni ei pelaa ensi lauantain vieraspelissä Jyväskylässä JJK:ta vastaan.

- Yksi mies meni, mutta Antti Peura palaa vahvuuteen, Virtanen huomioi.

Valmentaja sai katsomosta kiitettävästi ohjeita tehdä pelaajavaihtoja. Yleisö olisi halunnut nähdä mm. uuden nigerialaisen Isa Alin tositoimissa, mutta ainoa vaihto oli Chileshe Chibwen korvaaminen Juuso Majavalla viisi minuuttia ennen loppua.

- Ohjeita tosiaan tuli, mutta nyt piti ajatella kokonaisuutta. Saimme putsattua yhden varoituksen sekä Chanda Mwabalta ja Dejan Godarilta, kun kaverit pelasivat täydet minuutit. Molemmille jäi muistiin vain yksi varoitus, Virtanen perusteli.

Alista Virtanen totesi, että "Afrikan pojat tarvitsevat aikaa joukkueeseen sopeutuakseen". - Alilla on hyvät lähdöt ja vasuri. Aika näyttää mitä hänestä saadaan irti.

Jipon valmentaja Jarmo Korhonen harmitteli, ettei joukkue onnistunut käyttämään avausjakson senssejä (maalipaikkoja) hyväkseen kulmamaalia lukuunottamatta.

- Jokainen näki, että pojat panivat itsensä likoon. Se ei vain riittänyt RoPSia vastaan. Taistelu jatkuu. Olen varma, että säilymme Ykkösessä, tuumi Korhonen. Jippo kohtaa vielä Klubi-04:n vieraissa sekä KPV:n ja VIFK:n kotona.