ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 24 syyskuu 2007 10:59

RoPS pyöritti tehottomasti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykköstä johtava Rovaniemen Palloseura on kääntänyt läjäpäin otteluita edukseen toisella jaksolla. Sunnuntaina joukkue oli vaikeuksissa ensimmäiset 45 minuuttia, mutta jyräsi sitten tuttuun tyyliin. Kaunis pallon siirtely ei kuitenkaan tuonut GBK:n isännöimässä pelissä lappilaisten toivomaa tulosta, vaan pisteet tasattiin maalittoman 0-0 (0-0)-pelin myötä.

Klikkaa!

Maalittomana päättyneen pelin tauottua oltiin GBK:n leirissä tulokseen tyytyväisempiä. Joukkueen valmentaja Mats-Erik Käld toivoo sarjapaikan kannalta tarvittavia voittoja irtoavan Ykkösen kehnommilta porukoilta.

- Piste on hyvä saavutus RoPS-pelistä. Rovaniemellä on taitava joukkue, joka on vaikea ottaa kiinni. Puolustuksellisesti pelasimme hyvän ottelun. RoPS ei päässyt ratkaisemaan toisella jaksolla, minkä se on tehnyt useissa tämän kauden otteluissa, iloitsi Käld.

GBK rakensi avausjaksolla kolme hyvää tilannetta. Reisirevähdyksestä kärsivä Herby Fortunat ampui avopaikoista kahdesti, mutta maalivahti Kalle Rönkkö ja uhrautuva toppari Stephen Kunda ehtivät pallojen tielle.

Myös Vitao pääsi tykittämään kymmenestä metristä. Veto suuntautui kohti Rönkköä.

RoPS sai vähän ennen taukoa pallon maalitolppaan. Jarno Koivisto laukoi pienestä kulmasta, kun maalin edessä olisi ollut miehiä paremmalla hollilla.

Toisen jakson joutui GBK keskittymään tilanteiden purkuun ja perässä juoksemiseen. Dejan Godar ja Chanda Mwaba syöttelivät rauhallisesti ja hyökkäykset vyöryivät kokkolalaisten kannalta uhkaavasti kohti Mikko Rahkamaan vartioimaa maalia.

Pilli ei soinut

Kotijoukkue joutui ottamaan kärjestä Fortunatin sivuun jo 35. minuutilla, eikä RoPS:n maali ollut sen jälkeen isommin uhattuna.

Antti Peuran laukaus ja Chileshe Chibwen pukkaus työllistivät Rahkamaata.

Zeddy Sailetin kaatamisesta odoteltiin erotuomari Mikko Lehtolan rankkaripuhallusta, mutta sitä ei koskaan kuulunut. Lehtola antoi pelin jatkua ja vaihdosta kentälle tullut RoPS:n uusi nigerialaisvahvistus Isa Ali kauhoi vasurilla pallon yli maalin.

RoPS:n valmentaja Kari Virtanen laski, että Kokkolasta haettu piste varmisti joukkueelle ainakin paikan liigakarsintaan. Eroa kolmantena olevaan JJK:hon on 12 pinnaa, kun pelaamatta on neljä kierrosta.

- GBK oli alussa parempi, mutta sitten ote siirtyi meille. Pelikenttä ei tänään meitä suosinut.

Jalka ei pitänyt, kun kaikilla ei ole edes syksykelien vaatimia pelikenkiä.

- Ottelu oli tyypillinen syksyn peli. Mailaa puristettiin liikaa. Kuudes nollapeli oli tietysti hyvä asia, mutta kyllä maalinteossa olisi pitänyt onnistua, Virtanen tuumi.

RoPS hyökkäsi pelin läpi ilman parasta maalintekijäänsä Nchimunya Mweetwaa, joka oli pelikiellossa. Godar, Mwaba ja Kunda muodostivat vieraiden pelille rungon. GBK:n parhaat miehet häärivät puolustustehtävissä.

Juha-Jaakko Ulvila pärjäsi ilmatilassa hyvin Zeddy Zailetille, mutta maapalloissa oli vaikeampaa.

Mikko Rahkamaan nivusvamma aiheutti omat ongelmansa isäntien tekemisille.

- Vältimme syöttöjä taaksepäin, koska Rahkamaa ei voinut kunnolla potkaista palloa. Siksi Sebastian Björkstrand antoi maalipotkutkin, selvitti Mats-Erik Käld.

RoPS kohtaa ensi sunnuntaina kauden viimeisessä kotiottelussa Joensuun Jipon.

Seppo Luokkala
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 546 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309