ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 syyskuu 2007 13:07

RoPSilla 13 ottelun tappioton putki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran nousujuna puksuttaa tukevasti raiteillaan ja aikataulun mukaisesti kohti lopullista pääteasemaa. Toisin kuin VR:llä, RoPS-junassa ei ole ollut kesän aikana käyntihäiriöitä. Takana on jo 13 tappiotonta ottelua, joista peräti 12 voitollista.

RoPS on hävinnyt viimeksi kesäkuun 13. Torniossa TP-47:lle (1-2). Sen jälkeen RoPS on kohdannut kaikki Ykkösen joukkueet ja ainoastaan PK-35 esti täydellisen voittosuoran nappaamalla viime hetken osumalla 2-2 -tasapelin.

Rovaniemeläisten pahin vastustaja taitaakin olla tällä hetkellä tilastopeikko, jolla on ikävä tapa puraista poikki komeimmatkin putket.

Nolla pysynyt 450 minuuttia

Tosin RoPSin viime viikkojen otteet eivät anna kovin paljon mahdollisuuksia peikkorukalle komean marssin katkaisemiseen. RoPS on voittanut viisi viimeistä yhteismaalein 10-0. Kalle Rönkön nollaputkella on mittaa jo 450 minuuttia. Jos tahti säilyy vähänkään samana, niin nousujuhlia saadaan viettää hyvissä ajoin ennen sarjan päätöstä. Jäljellä on vielä kuusi ottelua, joista tosin enää kaksi on kotikentällä.

RoPSin valmennusjohto ei puhu vielä sanan puolikkaallakaan noususta, vaikka eroa lähimpään uhkaajaan KuPSiin on kahdeksan pistettä. Käytännössä RoPSille riittää neljä voittoa jäljellä olevista otteluista varmistamaan suoran nousun. Vähempikin riittää, jos takaa-ajajat menettävät pisteitä samaan tahtiin kuin viime kierroksilla.

RoPS-leirissä ei kuitenkaan tuijoteta sarjataulukkoa eikä muutenkaan harrasteta matematiikkaa. Kokeneena valmentaja Kari Virtanen osaa pitää pelaajien jalat maan pinnalla ja suunnata kaiken energian seuraavaan otteluun. Jos viikon harjoituksista voi jotain päätellä, niin ainakaan yhteishengessä ei ole moittimista. Hurtti huumori lentää siinä missä hikipisaratkin. Kaikesta näkee, että kesän onnistumiset ovat hitsanneet RoPSin taistelevaksi ja erittäin vaikeasti voitettavaksi joukkueeksi.

Seuraavaksi RoPSin pysäyttämistä yrittää Tampereen Pallo-Veikot, joka vielä elokuun alussa oli hyvissä asemissa kärjen tuntumassa ja vain pari pinnaa RoPSia perässä. Elokuun pelit menivät kuitenkin TPV:ltä täydellisesti penkin alle. Seitsemästä viimeisestä TPV on voittanut vain yhden ja hävinnyt kuusi.

Kärki karkasi armotta ja loppukaudesta TPV pelaa lähinnä kunniasta. Toki sarjapaikan varmistaminen vaatii vielä muutaman lisäpinnan.

TPV:n alamäkeä ovat osaltaan vauhdittaneet loukkaantumiset. Alkukaudesta tamperelaisten keskikentän moottorin muodostivat Pekka Räisänen, Jarno Eränen ja Jukka Pausola. Nyt kolmikko on loukkaantumisten vuoksi sivussa. Lisäksi tehottomuus on ollut helmasyntinä viime kierroksilla.

RoPSilla ei ole loukkaantumishuolia, mikä on varsin harvinaista tässä vaiheessa kautta. Pelikieltojakaan ei ole rasitteena. Loppukauden löytö Toni Vihervä lepäsi pienen flunssan vuoksi alkuviikon harjoitukset, mutta on toipunut hyvin pelikuntoon. RoPSin tuoreimman hankinnan, nigerialaishyökkääjä Isa Alin tulo Napapiirille on viivästynyt ja mies liittyy harjoitusvahvuuteen aikaisintaan ensi viikolla.

RoPSin ja TPV:n Ykkösen pistetaisto alkaa sunnuntaina Keskuskentällä klo 15.

 

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Stephen Kunda, 3 Abeiku Junior Adams, 4 Chanda Mwaba, 6 George Chilufya, 7 Antti Uimaniemi, 8 Nchimunya Mweetwa, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Chileshe Chibwe, 12 Giorgi Nikuradze (mv), 17 Jarno Koivisto, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 20 Juha-Pekka Inkeröinen, 22 Juuso Majava. Valmentaja: Kari Virtanen.

Tampereen Pallo-Veikot: 1 Aapo Kiljunen (mv), 2 Sampsa Isoaho, 3 Topi Mattila, 5 Janne Salli, 6 Markku Viitanen, 7 Mikko Mäkelä, 8 Juuso Ollikainen, 9 Jaakko Rönkkö, 10 Jarno Eränen, 11 Sami Mäenpää, 12 Erkka Heinä (mv), 13 Janne Rossi, 14 Aapeli Räihä, 15 Jukka Pausola, 16 Jussi Lahtinen, 17 Mohamed Koroma, 18 Jari Nikkilä, 19 Kustaa Käki, 20 Jussi Räsänen, 21 Markus Räikkönen, 22 Erik Westerholm, 23 Jani Nyblom, 25 Pekka Räisänen, 26 Mika Lindroos. Päävalmentaja: Mikko Purola, valmentajat: Oleg Ivanov, Mourad Seddiki.

Päätuomari: Miikka Lähdesmäki, Rauma. Avustavat erotuomarit: Hannu Solin, Rauma, Jarkko Siltala, Kokkola

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 591 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309