ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 syyskuu 2007 11:25

RoPS kasvatti karkumatkaansa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Tähdet Rovaniemen Palloseuran ympärillä kirkastuvat entisestään. RoPS saalisti sunnuntaina makean 0-3 (0-0) vierasvoiton Vaasan IFK:sta ja kun samaan aikaan pahimmat kilpailijat Kuopion Palloseura ja JJK Jyväskylästä kokivat pistemenetyksiä, tukevoitui paikka Ykkösen kärjessä entisestään.

Klikkaa!

KuPS on jäänyt jo kahdeksan ja JJK 10 pistettä. Kun jäljellä on kuusi ottelua, ovat rovaniemeläisten pullat enemmän kuin hyvin uunissa. RoPSin kestää nykyasetelmilla jopa hävitä pari jäljellä olevaa ottelua ja silti joukkue voittaisi sarjan ja nousisi Veikkausliigaan.

Valmentaja Kari Virtanen ei ota nousupuheita vielä kuuleviin korviinsa.

- Me keskitymme vain ja ainoastaan omiin tekemisiimme emmekä välitä toisten asioista. Jäljellä on kuusi ottelua ja kaikkea voi vielä tapahtua. Tässä ei ole vielä mitään aihetta leijua. Ensi sunnuntain kotiottelu Tampereen Palloveikkoja vastaan on meidän seuraava suuri tapahtuma, raamitti Virtanen jatkoa.

Mweetwalle kauden 14. maali

Vaasassa RoPS pinnisteli maaleitta avausjakson, mutta kun pää saatiin auki, alkoi VIFK:n päässä tapahtua. Ncimunya Mweetwan maaliputki katkesi reilu viikko sitten kotiottelussa, mutta Vaasasta alkoi uusi putki, kun sambialainen täräytti 50. minuutilla kahden 14. maalinsa. Mweetwa laukoi kuljetuksen päätteeksi ja onneakin oli mukana, kun pallo pomppasi puolustajan jalasta maalivahdin yli.

Toinen maali vapautti pelin lopullisesti. Juuri vaihdosta kentälle tullut Jarno Koivisto keskitti pallon Zeddy Sailetin päähän. RoPS-ikoni jatkoi suoraan taustalta tulleen Chileshe Chibwen ulottuville ja tämä siirsi tyylikkääsi pallon VIFK:n maaliin.

- Todella hieno sellainen "seinä kolmannelle" -maali, kehaisi Virtanen osumaa.

Saileti oli järjestämässä myös RoPSin kolmannen maalin 76. minuutilla. Jarno Koivisto sai nyt vapauttavan syötön vasemmalle ja terävä laukaus painui etukulmasta verkkoon.

- Huolellisemmalla viimeistelyllä maaleja olisi voinut syntyä lisääkin. Vastaiskuista paikkoja riitti, arvioi Virtanen.

Viides putkeen ilman takaiskua

RoPS pelasi sunnuntaina tutulla konseptilla. Ainoa muutos oli Janne Turpeenniemen siirtäminen oikeaksi laitalinkiksi ja Chileshe Chibwen vasemmalle sivustalle.

Puolustuspeliin Virtanen oli jälleen erittäin tyytyväinen. RoPS pelasi jo viidennen ottelun putkeen ilman takaiskumaalia. Puolustus on vakioitunut nykyiseen kuosiin sen jälkeen kun Toni Vihervä tuli kokoonpanoon. Hän pelasi nytkin hyvällä rutiinilla. Maalivahti Kalle Rönkkö torjui kaiken tarvittavan. VIFK:n parhaat tekopaikat syntyivät vapaapotkuista avausjaksolla, mutta Rönkkö liimasi pallot tarkasti.

RoPS odottelee yhä nigerialaishyökkääjäänsä Isa Alia. Luultavimmin hän liittyy joukkueen vahvuuteen tällä viikolla. (KP)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 975 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309