ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 01 syyskuu 2007 09:15

Isa Ali Nigeriasta RoPSin hyökkäykseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Torniosta siirtyvä toinen maalivahti Giorgi Nikuradze on ainoa uusi pelaaja kotijoukkueen riveissä, kun Ykkösen kärkiryhmä Rovaniemen Palloseura kohtaa sunnuntaina keskuskentällä Kokkolan Palloveikot.

Klikkaa!

Toinenkin uusi pelaaja joukkueeseen perjantaina rekisteröitiin, mutta hän ehtii napapiirille vasta reilun viikon kuluttua. Seura palkkasi loppukaudeksi ja optiolla myös seuraavaksi nigerialaisen hyökkääjän Isa Alin. 22-vuotias, 181-senttinen peluri siirtyy RoPSiin Nigerian liigaseurasta Kanopillars FC:stä. Ali on ollut joukkueen tämän kauden ykköstykkejä, sillä 16 ottelussa verkko on heilahtanut yhdeksän kertaa.

Nuori hyökkääjä on esiintynyt myös Nigerian "kotimaajoukkueessa" eli ryhmässä, jossa ei ole pelannut ulkomaan kentillä olevia nigerialaisia ammattilaisia.

- Ali hankittiin ennen muuta turvaamaan hyökkäyspeliä jos tulee loukkaantumisia. Hän missaa 1-2 seuraavaa ottelua matkustusjärjestelyjen myötä. Paperisota on kuitenkin hoidettu ja pelioikeus maksettu, kertoi RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Teixeira jäi Tornioon, Kilambe Sambiaan

Aliin päädyttiin sen jälkeen kun Rovaniemellä jo reilut kolme viikkoa olleen sambialaishyökkääjän Rotson Kilamben pelilupa ei järjestynyt Etelä-Afrikasta ja TP-47 ei ollut valmis luopumaan brasilialaisesta William Teixeirasta.

- Kilambe palaa maanantaina Sambiaan. Hän harjoitteli joukkueen mukana ja näytti tehokkaalta viimeistelijältä. Pelilupaa ei kuitenkaan koskaan järjestynyt, Kiistala kertoi. Pelilupa oli Kaizer Chiefs -nimisellä seuralla.

Vahvatekoinen Teixeira jatkaa kauden loppuun TP-47:n riveissä. Tämä varmistui, kun kokeilla ollut tsekkihyökkääjä Marek Worowsky sai käskyn palata kasvattajaseuransa Slavia Prahan vahvuuteen. Tsekkiseura yllätti Ajaxin ja eteni Mestarien liigan lohkovaiheeseen. Liiga on tunnetusti melkoinen kultapossukerho, joten torniolaisten vuokrarahat eivät nyt olleet tarpeen.

Viime kauden päätteeksi peräti Suomen cupin loppuottelussa pelannut Kokkolan Palloveikot arvioitiin keväällä jopa Ykkösen nousijaehdokkaaksi, mutta pelit eivät ole sujuneet suunnitellusti. Joukkue on jäänyt keskikastiin ja ovi on käynyt kauden vanhetessa tiuhaan.

Valmentaja vaihtui Kokkolassa

Jokin aika sitten sai päävalmentaja Hannu Touru kengänkuvan takalistoon ja loppukauden valmentajaksi nimettiin Arto Halonen.

Merkittäväin pelaajasiirto oli gambialaisen Dawda Bahn myyminen HJK:lle kesken kauden. Vastaavasti tilalle tuli seuran oma kasvatti Tuomas Uusimäki Ruotsin Örgrytestä.

Viimeisin lähtijä on vakiomiehistöön kuulunut kemiläinen keskikenttäpelaaja Tommy Torvikoski, joka vapautettiin auttamaan PS Kemiä nousukahinoissa. KPV on satsannut eurojaan RoPSin tapaan afrikkalaispelaajiin, joita riveissä on ollut tällä kaudella puolenkymmentä. Viimeisin kokelas on ollut nopeakinttuinen nigerialainen hyökkääjä Obi Ike, joka jatkanee seurassa kauden loppuun.

RoPS pääsee peliin ilman isoja loukkaantumishuolia. Kroatialaisen Dejan Godarin varoitustili täyttyi viime sunnuntaina Kuopiossa, mutta viisi ottelua ilman varoitusta mahdollisti yhden keltaisen anomisen pois, joten Godar on pelikelpoinen sunnuntaina.

Sunnuntaina siirrytään napapiirillä syysaikatauluun, sillä RoPS-KPV -ottelu alkaa keskuskentällä klo 15. Miesten keihäsfinaali Osakassa alkaa klo 13.30, joten peliin ehtii heti MM-taiston perään.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 623 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309