ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 30 elokuu 2007 11:06

Giorgi Nikuradze Torniosta RoPSin maalivahdiksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapallon Ykköstä johtavan Rovaniemen Palloseuran maalivahtitilanne ratkesi nopeasti kun seura teki keskiviikkona loppukautta kattavan sopimuksen 193-senttisen georgialaisen Giorgi Nikuradzen kanssa. Nikuradze siirtyy Rovaniemelle Tornion Pallo-47:stä

Klikkaa!

27-vuotiaalla georgialaisella on pitkä kokemus Suomen kentiltä, sillä ennen Torniota hän on pelannut liigaa KooTeePeen ja Jokerien riveissä.

Viime aikoina Nikuradze on ollut otsikoissa Helsingissä 29. heinäkuuta pelatun Atlantis-ottelun tapahtumista. Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta mätkäisi miehelle viiden ottelun pelikiellon. Nikuradze puski Atlantiksen pelaajaa kasvoihin ottelun ensimmäisen puoliajan päätteeksi syntyneen sananvaihdon yhteydessä. Välikohtauksessa useampi Atlantiksen pelaaja oli käyttäytynyt rasistisesti Nikuradzea kohtaan.

Nikuradze kärsi pelikieltonsa loppuun viime sunnuntaina, joten hän on tarvittaessa heti pelikelpoinen. Kalle Rönkkö on ollut RoPSin selkeä ykkösmaalivahti, joten nyt tuolla rintamalle saadaan ainakin haastaja. RoPS testasi reilun viikon kahden passin Iskender Aydemiriä, mutta sopimusta ei syntynyt.

- Nikuradzeen päädyttiin senkin takia, että hänen taitonsa me tunnemme. Mies ratkaisi torjunnoillaan mm. meidän tappion TP-47:lle Torniossa, muisteli RoPSin manageri Jouko Kiistala.

Nikuradzea on Torniossa tuurannut hyvällä menestyksellä Artur Konde.

Mweetwasta ei tarjouksia

Kiistala tekee tiiviisti töitä, että RoPSiin löydettäisiin loppukaudeksi vielä yksi hyvän luokan hyökkääjä ennen siirtoikkunan sulkeutumista perjantaina. Vaikka joukkueessa on sarjan tämän hetken ykköstykki Nchimunya Mweetwa, tulivoimaa tarvitaan syksyn ratkaisupeleihin varsinkin jos sambialainen sattuisi loukkaantumaan.

Mweetwa on ollut jäätävä viimeistelijä koko kesän. Hän on iskenyt 13 maalia 12 viimeisessä ottelussa. Kaikkiaan RoPS on tehnyt 32 maalia, josta sambialaisen saldo on liki puolet.

Pitkällä 3+2 vuoden sopimuksella RoPSiin kiinnitetyn Mweetwan perässä luulisi viime aikojen edesottamusten perusteella olevan kiinnostuneita pääsarjaseuroja ainakin Suomesta ja miksei muualtakin. Kiistalan mukaan tarjouksia ei ole tullut.

- Suomesta ei sellaisia rahoja löydy, että hän siirtyisi täällä johonkin toiseen seuraan, Kiistala ilmoitti.

Loppukauden hyökkääjätilannetta on haarukoitu moneen suuntaan ja valmista sillä rintamalla on Kiistalan mukaan viimeistään perjantaina, jolloin siirtoikkuna on auki viimeistä päivää. Aika näyttää onko RoPSin vahvuudessa ensi sunnuntain kotiottelussa Kokkolan Palloveikkoja vastaan muita uusia kasvoja kuin Nikuradze. Tuo ottelu alkaa keskuskentällä jo klo 15.

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 588 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309