ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 24 elokuu 2007 11:09

RoPS pudotti TP-47:n kyydistä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Torstai-illan tulikuumassa derbyssä vastassa ollut torniolainen TP-47 väsähti rovaniemeläisten kyydissä ja menetti samalla viimeisetkin mahdollisuutensa edes haaveiluun sarjanoususta.

Klikkaa!

Toisella puoliajalla ottelun ratkaissut RoPS kirjautti tulostaululle lopulta perusvarmat 2-0 (0-0) -voittolukemat.

Hyvissä olosuhteissa taisteltu "paikalliskamppailu" käynnistyi varovaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet tunnustelivat asemiaan, eikä esimerkiksi yltiöpäistä prässäämistä pallollista pelaajaa kohtaan juuri näkynyt.

Isäntien parhaista tilanteista vastasivat Dejan Godar sekä Zeddy Saileti. Molempien maalipaikat pysähtyivät kuitenkin vieraiden maalilla hyvän ottelun pelanneen Artur Konden käsiin.

Klikkaa!Pelillisesti ensimmäinen puoliaika ei juuri ihmeellisyyksiä tarjonnut. Torniolaiset keskittyivät pitkän pallon lyömiseen RoPS-alakerran ulottuville ja vastaavasti kotijoukkue oli liian huolimaton maalipaikoissaan.

- Meillä oli paikkamme ratkaista ottelua jo avausjaksolla, mutta huolimattomuus kostautui, puntaroi RoPS:n päävalmentaja Kari Virtanen ensimmäisen 45-minuuttisen satoa.

- Tyytyväinen täytyy kuitenkin esitykseen olla, sillä pelasimme kokonaisuudessaan hyvän pelin.

Vieraat väsyivät, isännät iskivät

Ottelun toinen puoliaika toi esiin pelillisiä asioita, jotka tällä hetkellä erottavat RoPS:n ja TP-47:n myös sarjataulukossa.

Siinä missä isännät hakivat kärsivällisesti jauhaen maalipaikkoja, jatkui vieraiden pitkän ja korkean pallon pelaaminen maalivahti Konden avauksista lähtien.

- Pelasimme hyvin, kunnes väsyimme täysin, mietiskeli torniolaisten päävalmentaja Luiz Antonio.

Torniolaisten keskikenttäpelin puutteeseen hyytyi myös kärjessä pirteästi esiintynyt William Teixeira, joka ei toisella puoliajalla juuri apuja joukkuekavereiltaan saanut.

Sitten iski kotijoukkue. Ottelu oli vanhentunut 68. peliminuutille, kun Keskuskentän hurmassa raikuivat tutut maalilaulut.

Myös maalintekijä oli tuttu, sillä Nchimunya Mweetwan maaliputki jatkuu yhä. Zeddy Sailetin pallollinen raataminen vieraiden alakerrassa palkittiin ja Mweetwa iski Sailetin esityöstä 1-0.

Chibwe telakalle, Vihervälle debyytti

Klikkaa!RoPS:n selkeä pallollinen hallinta jatkui myös Mweetwan osuman jälkeen. Vieraiden jalkaa painoi ja isännät dominoivat.

Lopulta Chileshe Chibwe pääsi ilakoimaan maalituuletuksen merkeissä tarkan alakulmalaukauksensa jälkeen.

Chibwen ilta ei päättynyt komeasta maalista huolimatta iloisissa merkeissä, sillä mies loukkasi nilkkaansa vaarattoman näköisessä tilanteessa.

- Tarkkaa tietoa vamman vakavuudesta ei ole, kertoi Virtanen.

Kotijoukkueen alakerrassa esiintyi ottelussa myös uusia kasvoja, kun FC Lynxin kapteeni Toni Vihervä luuti RoPS:n oikeana pakkina. Ja hyvin luutikin.

- Virheetön ja varma esitys Tonilta, summasi Virtanen.

RoPS:n ottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina, kun rovaniemeläiset matkaavat Kuopion Palloseuran vieraaksi nousukahinoiden kannalta erittäin tärkeään otteluun.

Eero Tuominen
© 2007 Lapin Kansa

{seyretpic id=72 align=left}
Luettu 630 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309