ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 elokuu 2007 11:23

Lapin paikallistaistossa isot panokset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Lapin paikallistaistossa on aina omat jännitteensä, kun RoPS ja Tornion TP-47 taistelevat sarjapisteistä. Torstain ottelussa riittää panoksia ja varsinkin torniolaisille ottelu on tavallaan viimeinen vedenjakaja.

Voitolla TP:llä on vielä pieniä mahdollisuuksia kiilata nousukuvioihin, mutta tappio pudottaisi Tornion lopullisesti nousujunasta. Tornio on sarjataulukossa viidentenä yhdeksän pistettä RoPSia ja kahdeksan pistettä KuPSia jäljessä. RoPSillakaan ei ole varaa lipsahduksiin tiukassa kilpajuoksussa KuPSin kanssa Ykkösen kärkipaikalla.

Tornion loppukesän nousukiidolle - kolme perättäistä voittoa - tuli viimeksi yllättävä takaisku, kun Hämeenlinna saalisti sunnuntaina Pohjan stadionilta kaikki pisteet 2-1 -voitolla. Pisteiden lisäksi Tornio menetti sunnuntain ottelussa toppari Ozeias Gracianon pelikieltoon kahden varoituksen myötä. Jo ennestään TP:llä on pelikiellossa ykkösvahti Giorgi Nikuradze, joten pieni pelaajapula koettelee torniolaisia. Nikuradzea on tuurannut mainiosti nuori ja lahjakas Artur Konde.

Sunnuntain tappio saattoi olla torniolaisille vain tilapäinen lipsahdus ja RoPSin kimppuun joukkue käy täynnä taistelutahto ja tietoisena siitä, että vain voitto antaa mahdollisuuksia taistella vielä nousupaikasta. Keskinäisissä otteluissa TP:llä on vahva henkinen yliote, sillä 11 viimeisestä sarjaottelusta RoPS on voittanut vain yhden, kun TP:llä voittoja on kuusi. Pistejakoon on päädytty neljä kertaa. RoPSin ainoa voitto on parin vuoden takaa Torniosta, joten kotifaneille olisi jo korkea aika tarjota kotivoitto myös rakkaasta vihollisesta.

Tornion voittoon päättyi kevätkierroksenkin ottelu kesäkuun alussa, vaikka RoPS alussa johtikin. Tornio käänsi Alya Camaran kahdella pikamaalilla kevään taiston 2-1 -voitoksi. Camara ei ole enää torniolaisten vahvuudessa ja muutenkin TP:n miehistössä on tapahtunut paljon muutoksia kauden aikana. Uusin tulokas torniolaisten riveihin on brassihyökkääjä William Teixeira, joka tuli viimeksi vaihdosta toisella jaksolle. Rovaniemellä Teixeira nähtäneen jo avauksessa.

RoPS leirissä jännätään tappiottoman kesäputken jatkumisen lisäksi sitä, sulkeutuuko sambilaiskärki Mweetwan ympyrä? Kesäkuun Tornion ottelusta alkoi "Rovaniemen Ronaldinhon" uskomaton maaliputki, kun Mweetwa täräytti kauden ensimmäisen osumansa. Sen jälkeen Mweetwa on viimeistellyt yhdeksässä perättäisessä ottelussa vähintään yhden osuman ja maalisaldo on noussut 11:een. Viimeksi putken katkeaminen oli jo lähellä, mutta yliajalla syntynyt maali kasvatti maaliputken 10 perättäiseen otteluun.

RoPS lähtee otteluun kutakuinkin samalla miehistöllä kuin sunnuntain voitollisessa PP-70-pelissä. Vaikka RoPS sai edellisessä pelissä peräti neljä varoitusta, niin kenenkään korttitili ei täyttynyt. Janne Turpeenniemi sovittaa vielä PK-35-pelissä tullutta ulosajoa, mutta pääsee vahvuuteen jo tärkeään KuPS-otteluun sunnuntaina. Jonahtan Burklo jatkanee oikean laitapakin tontilla, vaikka vähäinen pelituntuma näkyikin viimeksi ajoittain epävarmuutena. Antti Peuran pelaaminen on vielä epävarmaa, sillä kipeytynyt jalka ei kestä täysipainoista juoksemista. Varmuudella sivussa on jalkavaivaa paranteleva Jari Gröhn.

RoPSin vahvuudessa on harjoitellut tämän viikon hollantilainen 21-vuotias ja 180-senttinen Iskender Aydemir. Miehellä on myös Turkin passi ja hän on pelannut kahdessa Turkin pääsarjajoukkueessa. Toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan Aydemir on ollut mukana vasta muutamassa harjoituksessa eikä miehen taidoista ole vielä tarkkaa kuvaa. Pelilupaakaan ei ole, joten Tornio-ottelussa ja tuskinpa sunnuntain Kuopion reissullakaan Aydemiria ei nähdä pelaajalistalla. Testiaikaa RoPSilla on Aydemirin ja mahdollisten muidenkin lisähankintojen suhteen ensi viikon perjantaihin, jolloin siirtoikkuna umpeutuu tämän kauden osalta.

Tornion kohtaaminen on perinteisesti ollut RoPSille kauden paras yleisöpeli. TP-faneja tulee Rovaniemelle kymmenittäin ja hyvän menestyksen uskoisi herättävän myös rovaniemeläiset. Jos sää on vähänkään kohdallaan, niin Keskuskentällä rikottaneen pitkästä aikaa 2 000 katsojan raja.

RoPSin ja Tornion jännittävä Lapin hegemoniataisto alkaa torstaina Keskuskentällä klo 18.30. (JK)

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 567 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309