ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 elokuu 2007 11:17

Uimaniemen ura myötäisessä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Kemissä jalkapallo-oppinsa hankkinut puolustaja Antti Uimaniemi on vakiinnuttanut heti tulokaskaudella paikkansa Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueessa. Uimaniemi on kuulunut RoPSin avauskokoonpanoon kaikissa tällä kaudella pelatuissa Ykkösen otteluissa.

Klikkaa!

Palloseura Kemi Kingsistä Rovaniemelle siirtynyt Uimaniemi, 21, on tyytyväinen omaan panokseensa tähän mennessä pelatuissa 16 sarjaottelussa. Viime sunnuntain voittoisassa kotiottelussa Tampereen Peli-Poikia vastaan Uimaniemi palkittiin isäntien parhaana pelaajana.

- Peliaikaa on tullut mukavasti, tammikuussa kahden vuoden sopimuksen RoPSin kanssa tehnyt Uimaniemi myhäilee.

Uimaniemi pelasi aiemmin sarjaporrasta alempana Kakkosessa.

- Ykkösessä pelin tempo on paljon nopeampi, aikaa ja tilaa on vähemmän ja pelaajat ovat taitavampia, Uimaniemi vertailee kahden sarjatason välisiä eroja.

Uimaniemi pelasi aiemmin keskikentällä, mutta seuranvaihdon myötä pelipaikkakin vaihtui puolustajaksi.

- Pelipaikassa ei ole valittamista. Tykkään pelata alhaalla, ja minulla on vielä kohtuullisen vapaa rooli. Saan nousta ja tehdä peliä, Uimaniemi toteaa.

"Ykkösen voitto realistinen tavoite"

Rovaniemen Palloseura johtaa Ykköstä, mutta Kuopion Palloseura hengittää niskaan yhden pisteen päässä. Paljon on pelissä paitsi tämän illan paikallisottelussa RoPS-TP-47 niin myös sunnuntaina Kuopiossa pelattavassa kärkiottelussa.

- Joukkueen peli takelteli hieman alkukaudesta, mutta nyt meillä on hyvä tsemppi päällä. Ykkösen voitto on realistinen tavoite, ja koko joukkue haluaa sitä, Uimaniemi korostaa.

Mies ei kiistä etteikö kärkipaikka tuo aina lisäpaineita.

- Emme kuitenkaan tuijottele sarjataulukkoa, vaan etenemme sarjassa peli kerrallaan, Uimaniemi vakuuttaa muidenkin pelaajien puolesta.

Rovaniemen ammattikorkeakoulussa liikunnanohjaajaksi opiskeleva Uimaniemi on onnistunut mutkattomasti sovittamaan jalkapallon ja opiskelun.

- Liikuntapainotteisesta opiskelusta on paljon hyötyä myös jalkapalloon, Uimaniemi muistuttaa.

Tulevaisuutensa suhteen puolustaja pitää jalat tiukasti maassa.

- Pyrin tietysti kehittymään jalkapalloilijana koko ajan. Katsotaan sitten mihin rahkeet riittävät, Uimaniemi toteaa.

Tunnelma kuin maaottelussa

Uimaniemi odottaa sormet syyhyten tämän illan lappilaista hegemoniaottelua, missä on vastassa Tornion Pallo -47. Hän tunnustaa, ettei kyseessä ole mikä tahansa sarjapeli.

- Asuessani Kemissä kävin aina katsomassa TP-47:n ja RoPSin välisen kohtaamisen. Siinä on sähköä kuin Suomi-Ruotsi maaottelussa, Uimaniemi vertailee.

Uimaniemi pääsi ensimmäistä kertaa aistimaan tunnelman kentällä, kun joukkueet kohtasivat kesäkuussa Torniossa.

- Sen huomasi, että pelaajat latautuivat ja jännittivät ottelua eri tavalla kuin muissa sarjapeleissä, TP-47:n joukkueesta monta pelaajaa hyvin tunteva Uimaniemi toteaa.

Jaarli Pirkkiö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 479 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309