ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 elokuu 2007 11:14

RoPS:n päästävä takaisin voittoputkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran keskikesän kotiotteluputki lähenee loppuaan. Edessä ovat vielä kotiottelut Tampereen PP-70:ää ja Tornion Pallo-47:ää (ensi torstaina) vastaan ennen tärkeää Savon reissua. Kuopion ottelussa on jo isot panokset, kun Ykkösen kärkikaksikko hakee asetelmia syksyn loppusuoralle.

Klikkaa!

RoPSin seitsemän ottelun voittoputki napsahti viimeksi poikki hieman nololla tavalla, kun PK-35 pääsi tasoittamaan yliajan viimeisillä sekunneilla. Toisaalta kaikki putket päättyvät joskus, joten viime sunnuntain "kömmähdys" voidaan huoletta laskea tilastojen nimiin.

Sen sijaan Nchimunya Mweetwan maaliputki on venynyt jo yhdeksään perättäiseen otteluun. Sunnuntaina "Metukka" hakee kymmenettä, sillä sambialaisen edellisessä pelissä tullut polvivamma ei onneksi ollut vakava. Tutkimuksissa ei löytynyt mitään hälyttävää ja tälliä on hoidettu levolla ja kevennetyllä harjoittelulla.

Pikkukolhuja ovat paranneet myös Antti Peura ja Jarno Koivisto, mutta molemmat ovat valmentaja Kari Virtasen käytettävissä. Jari Gröhn kuntoutuu myös hyvää vauhtia, mutta ei ollut vielä edellisessä pelissä listoilla. Sivussa on varmuudella vain kahden ottelun pelikiellon ulosajosta saanut Janne Turpeenniemi.

RoPS-leirissä on valmistauduttu levollisin mielin edessä olevaan kolmen pelin tärkeään viikkoon. Kaikki tietävät, että hyvä tulos viikon otteluista antaa todella herkulliset lähtökohdat syksyn lopulliseen nousutaistoon.

PP-70 ei ole mikään helppo vastustaja ja Tornio on aina ollut ropsilaisille todella hankala vastustaja. Tornio on päässyt takaisin voittoputkeen kiinni, joten ensi viikon paikallispelissä on todella mielenkiintoiset asetelmat.

PP-70 käy taulukon toisessa päässä omaa taistoaan putoamista vastaan. Taisto on tuimaa, sillä peräti seitsemän joukkuetta on putoamisviivan tuntumassa neljän pisteen sisällä. Kierroksia on vielä runsaasti eikä mitään ole ratkaistu.

Rovaniemelle PP-70 tulee altavastaajan asemista, mikä varmasti sopii joukkueelle. Kovemmat paineet ovat isännillä, sillä tasaisessa kärkitaistossa ei olisi varaa lipahduksiin. Edellisen pelin muistot kaivertavat varmasti mielissä, minkä uskoisi sytytyttävän joukkueen tosi taistoon. Keväällä joukkueet pelasivat Tampereella maalittoman tasapelin.

Mika Lahtisen maalivainu tallella

Tamperelaisten ykköspyssy on ropsilaisille tuttu mies. Jo 12 maalia tällä kaudella viimeistellyt Mika Lahtinen pelasi viime kaudella sinipaidoissa ja viimeisteli loppukaudesta RoPS:lle 14 ottelussa kuusi osumaa. Maalivire on säilynyt terävänä ja Ykkösen maalipörssissä Lahtinen on kakkosena JJK:n Wusun (13 maalia) kintereillä. PP-70:n tämän kauden 18 osumasta Lahtinen on iskenyt valtaosan.

Kokenut pitkän linjan palloilija Joni Lehtonen on myös tuttu ropsilaisille. Mies vieaili Napapiirillä 1998 pelaten yhden kauden RoPSin liigajoukkueessa. Yli sadan liigapelin kokemuksella Lehtonen on tärkeä lenkki PP-70:n pelissä.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 500 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309