ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 elokuu 2007 15:33

RoPS hakee revanssia ja kahdeksatta putkeen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ykkösen kärkipaikalle seitsemän perättäisvoiton siivittämänä kivunnut Rovaniemen Palloseura hakee jatkoa voittoputkelleen, kun Pallokerho-35 Helsingistä saapuu sunnuntaina Napapiirille.

RoPS lähtee otteluun revanssimielellä, sillä PK-35 voitti kevätkierroksella kotikentällään ropsilaiset 3-2. Petteri Kaijasilta oli silloin kentän kunkku laukomalla isäntien kaikki osumat.

- Petteri on kokenut ja vaarallinen kärkimies. Hänelle ei saa antaa yhtään ylimääräistä tilaa ja mies pidettävä pois maalintekosektorilta. Toki PK:ssa on muitakin hyviä pelaajia eikä joukkue ole missään nimessä yhden miehen varassa, näkee RoPSin valmentaja Kari Virtanen.

Virtanen ei ota ylimääräisiä paineita voittoputkesta, vaikka myöntääkin, että sarjan kärjessä on aina hieman tuulista.

- Otteluita on vielä paljon jäljellä, mutta vähitellen tässä aletaan hakea lopullisia sijoituksia. Mitään ei ole vielä voitettu, Virtanen muistuttaa ja painottaa tuttua "peli kerrallaan" -ajatusta.

RoPSilla on jäljellä vielä kolme kotiottelua (PK-35, PP-70, TP-47) ennen seuraavaa matkaottelua Kuopioon. Virtasen mielestä Ykkösen ottelutahti - peli viikossa - on turhan verkkainen. Pelejä voisi olla useammin myös keskellä viikkoa varsinkin keskikesällä, kun kentät ovat hyvässä kunnossa eikä katsomoissa tarvitse palella.

RoPS pääsee hyvistä asemista sunnuntain otteluun. Isompia loukkaantumisia tai pelikieltoja ei ole. Ainoastaan George Chilufyan takareisivamma on pieni kysymysmerkki.

Mweetwan putki jo ennätystasoa

Sambian kärki Nchimunya Mweetwa hakee ottelusta jo kauden kymmenettä osumaa. Mies on viimeistellyt maalin kahdeksassa perättäisessä ottelussa, mikä taitaa olla jo Ykkösen ennätys. Veikkausliigan perättäisten maalien ennätys on HJK:n Paulus Roihalla, 9 ottelua kaudelta 2001. Kaikkien aikojen ennätykseen Mweetwalla on vielä matkaa. Hakan Asko Mäkilä onnistui kaudella 1965 maalinteossa 12 perättäisessä ottelussa.

- Vaikka voittoja on tullut, niin pelillisesti löytyy vielä parannettavaa. Pelissä on edelleen suvantovaiheita ja helppoja virheitä, joista vastustaja on rokottanut monta maalia. Nämä virheet pitää kitkeä pois, ennen kuin aletaan pelata todella tärkeitä otteluita, Virtanen sanoo.

Sunnuntain ottelu on tärkeä PK-35:lle, joka vielä muutama viikko sitten oli sarjataulukossa aivan kärjen tuntumassa. Kolme viimeistä peliä ovat tuoneet PK:lle vain yhden tasapelipisteen ja ero kärkeen on venähtänyt kuuteen pisteeseen. Voitto nostaisi PK:n takaisin kärkikahinoihin.

RoPSin ja PK-35:n tiukka pistetaisto alkaa Keskuskentällä klo 18.30.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 502 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309