ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 elokuu 2007 14:25

RoPS hakee Klubi 04:n kustannuksella seitsemättä voittoa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Puolimatkan krouviin ehtinyt jalkapallon Ykkönen starttaa syyskierrokselle mielenkiintoisista ja tasaisista asetelmista. JJK, RoPS, KuPS ovat pisteen sisällä ja takaa-ajajista PK-35 ja TPV vain muutaman pisteen päässä.

Klikkaa!

Kuudentena majaileva Torniokaan ei ole vielä täysin ulkona nousukahinoista, mutta muilla alkaa olla jo kiire päästäkseen kärkisijoille.

Voittoputkessa paistatteleva RoPS kohtaa sunnuntaina sarjajumbo Klubi 04:n. Ottelu alkaa Keskuskentällä klo 18.30. Vaikka vastassa onkin sarjajumbo, toistaiseksi vain yhden voiton napannut HJK:n farmiseura, niin ropsilaisten on turha tuudittautua helpon iltapuhteen unelmiin.

Ykkönen on osoittanut tasaisuutensa ja yllätyksellisyytensä. Ilman oikeaa asennetta RoPSin on turha haaveilla voittoputken jatkumisesta. Takana on jo ennätykselliset kuusi voittopeliä, joista viisi on tullut kotiyleisön edessä.

Sarja vasta puolivälissä

RoPS-leirissä tiedetään ottelun asetelmat ja ennakkosuosikin kuopat, joihin voi helposti kompastua. Valmentaja Kari Virtanen on pitänyt viikon harjoituksissa huolen siitä, että nappulat pysyvät tukevasti nurmen pinnalla eikä kukaan erehdy leijumaan voittoputken vaarallisissa unelmissa.

- Sarja on vasta puolivälissä ja edessä on vielä pitkä tie, ennen kuin ollaan lokakuussa. Parempi keskittyä vain seuraavaan peliin ja jättää spekuloinnit ja tilastot muiden mietittäviksi, sanoo RoPSin pelejä vuosikaudet huoltajan ominaisuudessa seurannut Hannu Vento.

- Meillä on jäljellä vielä neljä kotipeliä putkeen ennen seuraavaa matkaottelua Kuopioon. Siinä on jo paljon pelissä, mutta turha mennä asioiden edelle. Hyvä tulos näistä kotipeleistä tuo varmasti paineita muille ja antaa vastaavasti meille erinomaiset asetelmat loppukierroksille, Vento jatkaa ja uskoo, että joukkue on saanut vain lisäkipinää liigapomo Jan Walldenin olosuhdelausunnoista.

Wallden totesi alkuviikosta, että RoPSin mahdollinen nousu liigaan saattaa kaatua olosuhdeasioihin. Walldenin mukaan kolmatta poikkeuslupaa on perin vaikea myöntää.

- Me hoidamme joukkueena oman tonttimme niin hyvin kuin pystymme. Muut saavat sitten miettiä, kuka pelaa missäkin ja millaisissa olosuhteissa, Vento sanoo.

RoPS onnistui tälle kaudelle mainiosti sambialaishankinnoissaan, mikä pitkälti selittää joukkueen tuloksellista pelivirettä. Taitavat ja nopealiikkeiset Chanda Mwaba ja Chileshe Chibwe ovat vaikeasti pysäytettäviä ikiliikkujia. Zeddy Sailetilta löytyy pelisilmää ja kokemusta, toiselta kärkimieheltä Nchimunya Mweetwalta niiden lisäksi myös voimaa rynniä maalitilanteisiin. Stephen Gunda on pelannut topparin tontilla täydet minuutit joka pelissä ilman isompia virheitä.

Sunnuntain peliin RoPS joutuu sambialaisten osalta hieman siipirikkona, sillä Chileshe Chibwe on pelikiellossa ja George Chilufyan pelikunto vielä arvailujen varassa. Chilufyan takareisi aristaa ja pelikunto ratkeaa vasta perjantain harjoituksissa. Hyvä uutinen valmentaja Kari Virtaselle on Jari Gröhnin ja Abeiku Junior Adamsin kuntoutuminen. Molemmat ovat jo harjoitteluvahvuudessa, mutta tuskin vielä pelaavassa miehistössä. Vastaavasti Mika Gröhnin vanha polvivamma on osoittautunut sen verran pahaksi, että tämän kauden pelit on pelattu.

Klubi 04 on nuori, osin kokematon, mutta silti yllätysvalmis yhdistelmä. Joukkueen miehistö saattaa vaihtua ottelusta toiseen rajustikin sen mukaan, miten emoseura HJK peluuttaa reservipelaajiaan Ykkösessä. Rovaniemen reissulle Klubi 04 tuskin saa kovin isoja apuja, sillä HJK:lla on maanantaina edessä paikallispeli Viikinkejä vastaan.

Kevätkierroksella RoPS haki Helsingistä niukan 2-1 -vierasvoiton ottelusta, mikä ratkesi klubilaisten omaan maaliin.

(JK)

Kokoonpanot:

RoPS: 1 Kalle Rönkkö (mv), 2 Stephen Kunda, 4 Chanda Mwaba, 6 George Chilufya, 7 Antti Uimaniemi, 8 Nchimunya Mweetwa, 9 Zeddy Saileti, 10 Dejan Godar, 11 Chileshe Chibwe, 12 Arto Vikman (mv), 15 Jonathan Burklo, 17 Jarno Koivisto, 18 Antti Peura, 19 Janne Turpeenniemi, 22 Juuso Majava. Valmentaja: Kari Virtanen.

Klubi 04: 1 Turo Simolin (mv), 3 Sakari Mattila, 4 Sami Salmi, 5 Paulus Arajuuri, 6 Mikko Halonen, 7 Jani Bäckman, 8 Felix Sihvonen, 9 Kalle Sormunen, 10 Joni Korhonen, 11 Werner Kaitila, 12 Niko Ruuth (mv), 13 Mika Huuhtanen (mv), 14 Janne Arolinna, 15 Akseli Pelvas, 16 Feres Abid, 17 Ramandingaye David, 18 Daniel Taylor, 19 Juuso Rantanen, 20 Nicolas Kivistö, 21 John Keister, 22 Mikko Sumusalo, 23 Andreas Karring, 24 Juri Kinnunen, 26 Janne Törmänen. Valmentaja: Abdou Talat.

© 2007 Lapin Kansa

Luettu 924 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309