ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 02 elokuu 2007 17:38

Walden odottaa Rovaniemeltä päätöksiä liigakelpoisista puitteista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on saanut pelinsä Ykkösessä kulkemaan ja takana on kuuden ottelun voittoputki. RoPS on tällä hetkellä sarjassa toisena tasapisteissä sarjaa johtavan Jyväskylän Jalkapalloklubin kanssa.

RoPSin mahdollinen nousu kauden päätteeksi aiheuttaisi harmaita hiuksia Veikkausliigalle, sillä Rovaniemen keskuskenttä ei täytä liigan vähimmäisvaatimuksia. Liiga-aikanaan RoPS pelasi sarjaa poikkeusluvan turvin ja tuo poikkeuslupa raukesi vuonna 2005 eli samana vuonna kun rovaniemeläiset tippuivat Ykköseen.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden uskoo, että enää RoPS:lle ei poikkeuslupaa myönnetä.

- Jos RoPS voittaisi Ykkösen tai nousisi karsintojen kautta, niin lisenssikomitea päättäisi ja ratkaisisi aikanaan joukkueen kelpoisuuden liigaan. Se on selvää, että tämänhetkisillä olosuhteilla RoPS ei voi ilman poikkeuslupaa pelata liigassa.

Liigassa pelaavilta joukkueilta vaaditaan kentät, joissa olosuhteet ovat kaikin puolin kunnossa.

- Keskuskenttä vaatisi valot, katetut katsomopaikat, lämmitettävän kentän ja sosiaalitiloihin pieniä parannuksia. On ihan selvä, että näitä kaikkia ei ensi huhtikuuhun mennessä Rovaniemellä voi olla. Liigalisenssiä myönnettäessä usein katsotaan myös onko sitovia päätöksiä olemassa. Eli kaiken ei tarvitse olla valmista, mutta sitovat päätökset pitää olla, Walden pyörittelee.

Walden ei ole tällä kaudella juurikaan Ykkösen pelejä nähnyt. Hän ei myönnä, että liigaa kiinnostaisi joku Ykkösen joukkueista enemmän kuin toinen. Ainakin Kuopion Palloseura kuulunee silti Veikkausliigan ”toivejoukkueisiin”.

- Ei me liigassa ajatella minkä joukkueen nouseminen tai tippuminen on helpotus ja mikä mahtava juttu. RoPS on hyvin perinteinen ja hieno seura eikä kenelläkään ole varmaan seurana sitä mitään vastaan. Yleisellä tasolla uskon, että jos seura ei kaikilla osa-alueilla ole kilpailukykyinen, niin se ei pidemmän päälle pärjää. Seuran toiminnan pitää olla vakaata.

Tapani Juusola
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 470 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309