ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 heinäkuu 2007 14:17

Otokoren sakset leikkasivat RoPSia 1989

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran sambialaishyökkääjän Nchimunya Mweetwan upea saksipotkumaali sunnuntai-iltana Atlantiksen verkkoon pisti muistelemaan, onko vastaavanlaista temppua nähty aiemmin keskuskentällä.

Klikkaa!

Yksi saman makuinen tapahtuma on kirjattu kansiin Rovaniemen Palloseuran ja ranskalaisen Auxerren välisestä UEFA-cupin ottelusta 18. päivä lokakuuta 1989. Tuolloin RoPSia leikkasivat Didier Otokoren ”sakset” miltei ottelun ensimmäisestä hyökkäyksestä. Tahitilaispelaaja Pascal Vahirua keskitti vasemmalta ja Otokore veti komealla polkupyöräpotkulla pallon ohi RoPSin silloisen maalivahdin Matti Vikmanin.

- En ollut oikein hereillä kun pallo oli jo maalissa. Lähdin keskitykseen, mutta aurinko sokaisi niin paljon etten nähnyt palloa lainkaan, kuvaili Vikman osumaa Lapin Kansassa 19.10.

Matalalta paistanut aurinko on selvästi haitannut maalivahtien pelaamista. Auxerren maalivahdin Bruno Martinin mukaan hänen pahimmat vastustajat ottelussa olivat ”Pasi Tauriainen ja suoraan silmiin paistanut aurinko”.

Tauriainen ei saanut ottelussa palloa maaliin hyvistä yrityksistä huolimatta, mutta Auxerre iski viisi osumaa Vikmanin taakse. Ottelun hahmo oli maailmantähtiin tuolloin kuulunut belgialainen keskikenttämies Enzo Scifo, joka täräytti kaksi maalia ja syötti kaksi muuta.

- Scifon ensimmäinen osuma oli todellinen huh-huh -veto. Pallo tuli maskista enkä ehtinyt saada edes kättä nyrkkiin, kuvaili maalivahti Vikman vajaat 18 vuotta sitten.

Rumista tappiolukemista huolimatta RoPS pelasi vahvasti, muttei onnistunut maalinteossa. Joukkue voitti mm. kulmapotkutilaston 13-2. Ylimpänä heilui RoPSin jo edesmennyt brittihyökkääjä Malcolm Dunkley. Auxerrella oli ottelussa kuusi tekopaikkaa, joista ammattilaiset iskivät viisi kertaa.

Saksipotkumaalin tehnyt 170-senttinen Didier Otokore on alunperin kotoisin Norsunluurannikolta. Hän tuli aikoinaan Auxerren maineikkaseen pelaaja-akatemiaan ja edusti seuraa yhtäjaksoisesti kahdeksan vuotta (198-93). Sen jälkeen Otokore nähtiin Ranskan ykkösliigassa Sochaux`n ja Cannes`n riveissä sekä kakkostasolla Guingampissa. Auxerressa mies jäähdytteli alemmalla sarjatasolla ennen siirtymistä pariksi kaudeksi Arabiemiraatteihin. Mies oli pelannut vielä vuonna 2001.

Tuuletuksissa iso ero

Yhdessä asiassa Otokore kuitenkin hävisi kirkkaasti RoPSin Mweetwalle. Sambialaisen tarjoamia huimia tuuletuksia ei syyskylmällä keskuskentällä nähty. Kahdessa viimeisessä kotipelissä 181-senttinen Mweetwa on tempaissut maalin jatkeeksi melkoisen ”fliklak”-sarjan: ensin arabialainen ja perään ilmava täysvoltti taaksepäin.

Harmi vaan, että RoPSin videomies David Coull on ollut lomalla viime pelit. Tuoreet maalivideot eivät pyöri nyt seuran kotisivulla. Toivoa sopii, että kuusi maalia tehneellä Mweetwalla riittää tarjottavaa yleisölle myös jatkossa. RoPS pelaa vielä peräti viisi kotiottelua putkeen (29.7. RoPS-FC Hämeenlinna, 5.8. RoPS - Klubi-04, 12.8. RoPS - PK-35, 19.8. RoPS - PP-70, 23.8. RoPS - TP-47).

Kari Pyykkö
© 2007 Lapin Kansa

Luettu 1424 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309