maanantai, 23 heinäkuu 2007 13:46

Mweetwan saksista upea ratkaisu

Rovaniemen Palloseura jatkoi voittoputkeaan jalkapallon Ykkösessä kaatamalla kotiottelussa Atlantiksen maalein 2-0 (0-0). Pelin lopullinen ratkaisu syntyi sambialaiskärki Nchimunya Mweetwan upealla saksipotkulla.

Klikkaa!

Ottelu eteni tasaisena toiselle puoliajalle saakka. Atlantikselta puuttui riveistään flunssaan sairastunut Ville Lehtinen. RoPS pääsi otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Ensimmäisen jakson kaava kulki niin, että RoPS loi paikkoja ja Atlantis rikkoi. Kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään vapaapotkuista saamiaan paikkoja ja Atlantiksen puolustus kesti.

Aika ajoin Atlantiksen Muhawid Sesay väläytteli nopeuttaan laidalla, mutta viimeistelijöitä ei vierasjoukkueelta löytynyt.

Mwaba iski rankkarin sisään

RoPS:n Zeddy Saileti väläytteli ottelussa muutamaan otteeseen hienoja harhautuksia, mutta laukaukset viuhuivat niukasti ohi maalin. Ensimmäisellä jaksolla Atlantiksen maalivahti Unisa Bangura otti hetken lukua Sailetin pommitettua vedon suoraan miehen kaulaan.

Toisella jaksolla peli avautui molempien joukkueiden osalta ja maalintekopaikkoja luotiin ensimmäistä jaksoa enemmän. Atlantiksen hallitun hyökkäyksen päätteeksi Hassan Sesayn veto meni niukasti ohi takakulmasta.

RoPS vaihtoi Juuso Majavan Jarno Koiviston tilalle toisella puoliajalla. Majavan hyvän puolenvaihdon jälkeen Dejan Godar kaadettiin rangaistusalueella ja ottelun erotuomari Mikko Lehtola näki Hassan Sesayn virheen rangaistuspotkun arvoiseksi.

Chanda Mwaba iski rangaistuspotkun maaliin ja vei näin RoPS:n 1-0-johtoon 68. peliminuutilla.

- Oikein tuomittu, mutta turha pilkku, Atlantiksen valmentaja Ville Lyytikäinen totesi tilanteesta ottelun jälkeen.

Maalipaikkoja useampiin osumiin

Klikkaa!RoPS pääsi painostamaan ottelussa entistä enemmän Atlantiksen hakiessa kavennusta. Chanda Mwaban, Nchimunya Mweetwan ja Chileshe Chibwen yhteispeli toimi ajoittain hyvin. RoPS kuitenkin hukkasi toisella puoliajalla monta maalipaikkaa. Kotijoukkueen maalivahti Kalle Rönkkö pelästytti kotiyleisöä vääräaikaisella vastaantulollaan keskitykseen. Muhawid Sesayn pusku suuntautui kuitenkin yli maalin ja RoPS pystyi pitkästä aikaa pitämään oman maalinsa puhtaana.

RoPS pääsi aivan ottelun lopussa rankaisemaan vastustajaansa vielä kertaalleen. Ansaitusti ottelun parhaana pelaajana palkittu Nchimunya Mweetwa iski pallon maalin kattoon komealla saksipotkulla Mwaban antamasta kulmapotkusta. Myös Mweetwan volttituuletukset saivat aikaan 1 281 katsojan suosionosoitukset.

Voitto tyydytti, tyyli ei

RoPS:n valmentaja Kari Virtanen oli tyytyväinen voittoon, mutta ei joukkueen pelitapaan ottelussa.

- Kyllä oli nihkeää, mutta joskus hyvät yksilösuoritukset voivat ratkaista ottelun.

- Toisaalta nihkeys oli myös vastustajan hyvyyttä. Atlantis on hyvä joukkue.

- Toisella jaksolla oli paikkoja tehdä useampia maaleja. Maalintekopaikkoihin tarvittaisiin enemmän huolellisuutta.

Atlantiksen valmentaja Ville Lyytikäinen oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa peliin.

- Hyvä ja tasainen ottelu. Onnistuimme etenkin ensimmäisellä puoliajalla.

- Toisella puoliajalla meillä oli vaikeuksia päästä keskialueen yli ja RoPS pääsi rankaisemaan.

RoPS nousi viidennen perättäisen voiton myötä sarjataulukossa kolmanneksi. Joukkue on tasapisteissä toisena olevan JJK:n kanssa ja vain kahden pisteen päässä sarjaa johtavasta Kuopion Palloseurasta. RoPS:n pelit jatkuvat viikon päästä kotiottelulla FC Hämeenlinnaa vastaan.